۱۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۴۳
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84205445
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستاوردهای حوزه سلامت کردستان در دولت تدبیر و امید سرعت گرفت

سنندج - ایرنا - مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان این استان در طول چهار دهه از عمر با برکت انقلاب اسلامی ارتقا چشمگیری داشته و این مهم در دولت تدبیر و امیر سرعت بیشتری گرفت.

 به گزارش ایرنا، آرزو فلاحی روز یکشنبه در گفت و گوی خبری با اشاره به مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان در کردستان اظهار داشت: بعد از گذشت چهاردهه از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولی عظیم در حوزه بهداشت و درمان استان ایجاد شده است و امکانات و شاخص های موجود این حوزه با دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه کردستان از جمله استان‌هایی است که قبل از انقلاب از لحاظ بهداشت، درمان، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی در رده بسیار پایینی قرار داشت و از هیچگونه امکانات تشخیصی با تکنولوژی بالا برخوردار نبود، اضافه کرد: اکنون به برکت انقلاب اسلامی امکانات مختلفی از جمله ام آر آی، سی تی اسکن، دستگاه شتاب دهنده خطی و آزمایشگاه‌های متعدد و مجهز به امکانات روز در کردستان وجود دارد و شهرها و روستاهای استان در حوزه بهداشت و درمان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

فلاحی با اشاره به اینکه با نگاه مقایسه‌ای به وضعیت بهداشت و درمان قبل و بعد از انقلاب مشاهده می‌شود که این بخش در استان بعد از انقلاب با چه پیشرفت‌های قابل توجهی روبرو شده است افزود: افرایش تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، توسعه بهداشتی، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال سال و کاهش مرگ و میر مادران، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاه‌های علوم پزشکی، ارتقای تجهیزات پزشکی و درمانی بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب تنها هفت بیمارستان آن هم با تجهیزات بسیار کم با ۲۵۵ تخت بیمارستانی در استان وجود داشت گفت: هم اکنون این تعداد به ۱۶ بیمارستان با سه هزار و ۹۶  تخت فعال رسیده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در دوران قبل از انقلاب هیچ‌گونه امکانات درمانی تخصصی در بیمارستان های استان وجود نداشت اما امروز بیمارستان‌های ما مجهز به امکانات مختلف از جمله آنژیوگرافی، رادیوتراپی، ام آر آی، سی تی اسکن، دستگاه شتاب دهنده خطی و غیره است.

فلاحی  تعداد پزشکان عمومی استان قبل از انقلاب را ۹۴  نفر و تعداد پزشکان متخصص را ۳۲  نفر اعلام کرد  و گفت: ۸۴ درصد از پزشکان عمومی و ۸۵ درصد از پزشکان متخصص استان خارجی بودند.

وی با بیان اینکه امروز ۳۹۱ پزشک عمومی در استان فعالیت دارند تصریح کرد: تعداد پزشکان متخصص استان نیز به ۵۷۱ نفر رسیده و ۱۰۰ درصد این پزشکان ایرانی هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: در دوران قبل از انقلاب یک پزشک فوق تخصص در استان وجود نداشت اما امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی ۶۱ پزشک فوق تخصص در استان مشغول خدمت هستند.

فلاحی  تعداد دندانپزشکان استان در دوران قبل از انقلاب را پنج نفر اعلام کرد و گفت: هم اکنون  ۲۰۵ دندانپزشک در استان مشغول خدمت هستند.

وی تعداد خانه‌های بهداشت قبل از انقلاب را ۲۲ باب، مراکز روستایی را ۲۸ مرکز و مراکز شهری را ۱۷ مرکز عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۶۳۰ باب خانه بهداشت، ۷۱  مرکز روستایی و ۷۹ مرکز شهری در استان وجود دارد.

فلاحی گفت: قبل از انقلاب شاخص پوشش واکسیناسیون در استان کمتر از ۴۰ درصد بود اما امروز این شاخص به ۱۰۰ درصد رسیده است و همچنین اکنون پنج دانشکده پرستاری و مامایی، پزشکی، بهداشت و پیراپزشکی در سطح استان وجود دارد در حالی که قبل از انقلاب حتی یک دانشکده در این استان نبود.

فلاحی افزود:  هم اکنون ۹۹.۵درصد خانوارها در سطح استان به آب آشامیدنی دسترسی دارند در حالی که درصد این شاخص قبل از انقلاب صفر بوده و درصد زایمان ایمن در بیمارستان‌های استان قبل از انقلاب صفر و هم اکنون  ۹۹.۸ درصد است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:  تعداد تخصص های پزشکی قبل از انقلاب سه مورد بوده اما هم اکنون این شاخص به  ۵۵ تخصص رسیده است.

دکتر فلاحی به پذیرش دستیار در دانشگاه علوم پزشکی کردستان اشاره کرد و افزود: هم اکنون این دانشگاه در هفت رشته داخلی، روان پزشکی، زنان و زایمان، کودکان، بیهوشی، جراحی و طب اورژانش پذیرش دستیار دارد.

وی امید به زندگی در قبل از انقلاب را ۵۵ سال اعلام و اضافه کرد: پس از انقلاب با تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و افزایش امکانات و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی امید به زندگی در میان مردان به ۷۲ سال و در میان زنان به ۷۴  سال رسیده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از اشتغال به تحصیل سه هزار و ۲۸۰ دانشجو در این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر  این تعداد دانشجو در هشت مقطع تحصیلی در پنج دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

فلاحی تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه را ۲۷۴ نفر اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر۸۳ دانشجوی غیر ایرانی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و دانشجویان ۲ رشته کاردانی، ۱۵ رشته کارشناسی، ۱۳ رشته کارشناسی ارشد و پنج رشته دکترای تخصصی غیر بالینی در مراکز دانشگاهی استان مشغول به تحصیل هستند.

فلاحی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید با برنامه‌های عدالت محورانه خود و اجرای طرح تحول نظام سلامت، گام مثبت دیگری در جهت پیشرفت بیشتر کشور در عرصه سلامت جامعه برداشته است.

وی ادامه داد: مهمترین ره آورد دولت تدبیر و امید اجرای طرح تحول نظام سلامت بود که با تأثیرگذاری خاص بر قشر نیازمند و محروم جامعه، امکان دسترسی عموم مردم را به خدمات بهداشتی درمانی یکسان و با کیفیت فراهم آورده که این امر در کشور و در استان کردستان موجب بهبود شاخص‌های بخش سلامت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha