معدل ماسک زدن در خراسان شمالی به ۷۰ درصد رسید

بجنورد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: معدل زدن ماسک در این استان پایین آمده است و اکنون تنها ۷۰ درصد از شهروندان این استان ماسک می‌زنند.

دکتر افشین دلشاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  شاخص هایی مانند میزان مرگ و میر بر اثر کرونا و بستری در مراکز درمانی به صورت مستمر در حال رصد است و تا ۲ روز قبل ما در شمار استان هایی بودیم که آمار کووید ۱۹ آن در حال افزایش بود و همین امر موجب نگرانی مسوولان وزارت بهداشت از وضعیت خراسان شمالی شده است.

وی با بیان این که نگران تغییر رنگ شیوع کرونا در استان و آغاز موجب چهارم همه‌گیری هستیم، گفت: شهروندان تردید نکنند که اگر شرایط عادی انگاری شده و در رعایت پروتکل ها به همین شکل سهل انگاری شود، دوباره وارد وضعیت نارنجی و قرمز خواهیم شد.

دکتر دلشاد افزود: ممکن است شرایط به گونه ای رقم بخورد که احتمال محدودیت ها و تعطیلی های گسترده تری در آستانه نوروز به وجود آید که وضعیت اقتصادی مردم، کسبه و بازار را بیش از قبل تحت تاثیر قرار خواهد داد.

فقط ۶۰ درصد بجنوردی ها ماسک می زنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ابراز نگرانی از کاهش حساسیت مردم استان نسبت به زدن ماسک و رعایت پروتکل ها، گفت: تا دیماه امسال بیش از ۹۰ درصد مردم از ماسک استفاده می کردند و اکنون این معدل بسیار کمتر شده و در مرکز استان به ۶۰ درصد رسیده است.

دکتر دلشاد افزود: برای این که اثر ماسک ظاهر شود باید بیش از ۸۵ درصد مردم ماسک برنند در حالی که اکنون نه تنها عده ای ماسک نمی زنند بلکه فاصله اجتماعی را نیز چندان رعایت نمی کنند.

وی با هشدار نسبت به عواقب آغاز موجب چهارم شیوع ویروس گفت: شرایط به همین شکل پیش برود و دورهمی ها، رعایت نکردن پروتکل ها و برداشته شدن محدودیت ها و عادی انگاری ادامه یابد هیچ بعید نیست که دوباره به وضعیت قرمز بازگردیم و با موج چهارم مواجه شویم آن هم در حالی که میزان سرایت ویروس بسیار سریع تر شده است.

دلشاد اظهار داشت: اگر چه هنوز قرائنی نداریم که تشکیل موج را نشان دهد اما مردم باید همچنان متعهد به اجرای پروتکل ها باشند و هر فرد از جامعه در وضعیت کنونی باید پلیس بهداشتی خود باشد.

افزایش میران بستری ها

وی به افزایش میزان بستری های کرونایی از اول بهمن ماه امسال اشاره کرد و افزود: اگرچه نمی توان با رصد چند روز کاهش و یا افزایش بیماری، به این نتیجه رسید که وضعیت در حال وخامت است اما اوضاع خراسان شمالی حساس و مرز بین وضعیت زرد تا قرمز آن کم است.  

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: صعود بیماری در استان و وارد شدن به موج چهارم قطعی نیست اما میزان رعایت پروتکل ها و شواهد و قرائن را که در کنار هم بگذاریم وضعیت خطرناک است و رفتارها نشان می دهد این بیماری در خراسان شمالی روندی افزایشی به خود گرفته است.

وی اظهار داشت: براساس شدت بیماری از وضعیت قرمز تا رنگ سبز حرکت می کنیم و هر چه شدت بیماری بیشتر باشد وضعیت پررنگ تر است و تنها زمانی اجازه داریم برخی پروتکل ها را برداریم که در وضعیت سبز باشیم اما از وضعیت قرمز تا آبی باید پروتکل ها رعایت شود و کمرنگ شدن وضعیت کرونا به این معنا نیست که پروتکل ها رعایت نشود بلکه فقط در بازگشایی های برخی مشاغل تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: تا وضعیت سبز به هیچ عنوان رعایت پروتکل ها نباید تعطیل شود و اگر از زرد به آبی هم رسیدیم باز هم پروتکل ها باید مراعات شود و فقط برخی محدودیت ها کم و زیاد خواهد شد.

واکسن و ایمنی

دکتر دلشاد در مورد تزریق واکسن نیز گفت: حتی اگر امروز هم واکسن وارد چرخه درمان و تزریق آن آغاز شود تا زمانی که ۷۰ درصد مردم واکسن نزده باشند همه گیری متوقف نمی شود و باز هم باید پروتکل ها رعایت شود و در واقع مردم باید با رعایت پروتکل ها زندگی و به وجود آنها عادت کنند.

وی شمار کل نیروهای بازرسی این دانشگاه دراستان را ۵۰ نفر عنوان کرد و افزود: نه نیرو، نه توان و نه امکان رصد میزان رعایت پروتکل ها را داریم و وظیفه رسانه هاست که این فرهنگ را ترویج دهند که همه باید خودمراقبتی داشته و پلیس سلامت خود باشند.

وی خاطرنشان کرد: در صورت بازگشت مححدودیت ها و تعطیلی مشاغل، بار مشکلات اقتصادی بر گردن مردم، بازار و افرادی است که مشاغل غیردولتی دارند و برای اینکه چرخ اقتصاد بچرخد و در آستانه نوروز دوباره بازار با تعطیلی مواجه نشود باید مردم به خاطر مسائل اقتصادی و زندگی خودشان هم که شده ماسک بزنند و از دورهمی ها، جشن های عروسی و تولد، حضور در رستوران و مراسم عزا و دیگر رفتارهای پرخطر اجتناب کنند.  

خراسان شمالی که از ابتدای مرداد امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرارداشت پس از اعمال محدودیت های جدید در آذرماه به رنگ زرد تغییر وضعیت داد و اکنون مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از حرکت این استان و استانهای یزد و هرمزگان بر مدار خطر افزایش بیماری ابراز نگرانی می کنند.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز یکشنبه، یک بیمار دیگر کرونایی در این استان جان باخت و ۲۶ بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند که بر این اساس شمار بستری های کووید ۱۹ در خراسان شمالی، با روندی صعودی به ۱۴۶ نفر رسیده است.

بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که شمار بستری شدگان مبتلا به کرونا در خراسان شمالی در یک هفته اخیر حدود ۵۰ درصد افزایش داشته و طبق آمار وزارت بهداشت، در آستانه موج چهارم شیوع قرار گرفته است.

یکشنبه هفته گذشته ۹۷ بیمار کرونایی در مراکز درمانی خراسان شمالی بستری بودند که این رقم امروز به ۱۴۶ نفر رسیده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha