عبدالرحیم گرجی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۵۰ دستگاه چرخ خیاطی و تجهیزات جانبی با چهار میلیارد ریال اعتبار از محل سازمان زندان ها، اقدامات تامینی و تربیتی خریداری و شهرک کارگاهی بجنورد تجهیز شد.
وی افزود: با بهره برداری فاز دوم مرکز اشتغال دست کم ۶۰ نفر به صورت مستقیم در این کارگاه مشغول به کار می شوند.
وی گفت: تاکنون با ایجاد سه سوله برای حدود ۲۰۰ نفر از دختران و همسران زندانی شغل ایجاد شده است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: هم اکنون، ۵۰ درصد زندانیان این استان دارای اشتغال مولد هستند و به همین دلیل ماهانه برای خانوادههای خود حقوق میفرستند.
گرجی گفت: اصلاح و تربیت، کاهش جمعیت کیفری و ایجاد فرصت های اشتغال برای زندانیان پس از آزادی، تامین معیشت خانواده های زندانیان، کمک به کاهش آسیب های اجتماعی، ایجاد اشتغال و حرفه آموزی از جمله اولویت های کاری سازمان زندانیان است.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال برای زندانیان در دوران حبس نقش عمدهای در ارتقای امنیت و آرامش محیط زندان دارد افزود: زندانیانی که شرایط کار در بیرون از زندان را نیز داشته باشند در کارگاه های بخش خصوصی، خدماتی و مشارکت با شهرداری مشغول به کار خواهند شد.
گرجی اظهار داشت: اگر اصلاح و تربیت زندانیان از حوزه زندان ها فراتر رود و خانواده ها، اقوام و نزدیکان و کارفرمایان پس از آزادی زندانی را بپذیرند نرخ بازگشت به زندان بسیار کاهش خواهد یافت.
گرجی نرخ بازگشت به زندان را برای مددجویانی که زیر برنامه های آموزشی، روان شناسی و حرفه آموزی قرار گرفتند، ۲ درصد دانست و گفت: این نرخ برای سایر زندانیان حدود ۲۳ درصد است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی مواد مخدر و سرقت را بیشترین جرایم مربوط به زندانیان دانست و افزود: ایحاد اشتغال و توجه به بحث آموزش های فنی و حرفه ای متناسب با ظرفیت های استان راهکاری برای برنگشتن افراد به چرخه فروش مواد مخدر، اعتیاد و سرقت است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: ۱۰۰ درصد زندانیان دارای شرایط در زمان حبس و پس از آزادی دارای اشتغال پایدار خواهند شد و همچنین از اشتغال خانواده زندانیان نیز حمایت خواهد شد.
گرجی اظهار داشت: به دنبال سفر رییس سازمان زندانها در ماه گذشته به این استان و بازدید از زندانها و با حضور استاندار خراسان شمالی در محل سازمان زندان ها تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان زندان ها و استانداری خراسان شمالی با هدف توانمندسازی و باز اجتماعی کردن زندانیان و کاهش آسیب های اجتماعی خانواده آنان و پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم پس از آزادی امضا شد.
وی افزود: هدف از انعقاد این تفاهم نامه با شعار توسعه قابلیت های فنی و توانمند سازی شغلی زندانیان و تبدیل آن به الگوی پایدار اشتغال حداکثری زندانیان و خانواده های واجد شرایط آنها، بهره گیری از ظرفیت های کامل استان برای ایجاد اشتغال ۱۰۰ درصدی برای خانواده زندانیان و حمایت از اشتغال زندانیان پس از آزادی از زندان است.
وی گفت: کمک به توسعه، تجهیز و راه اندازی فضای کارگاهی در زندان، مشارکت در اجرای پروژه های عام المنفعه سازمان زندان ها، اختصاص فضا برای اشتغال زندانیان در خارج از زندان، فراهم کردن امکان بکارگیری زندانیان، ارایه تسهیلات اشتغال و حمایت از محصولات تولیدی و خدمات زندانیان از جمله مفاد این تفاهم نامه بوده است.
هم اینک حدود هزار و ۴۰۰ نفر در زندان های خراسان شمالی تحمل حبس می کنند.
در هر یک از شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.
نظر شما