رییس اداره شیلات گنبدکاووس به خبرنگار ایرنا گفت: با بهرهبرداری از این طرحها که پنج استخر پرورش ماهی با استفاده دو منظوره از آب چاههای مجاز کشاورزی در گنبدکاووس، سه استخر در کلاله و یک استخر در گالیکش است ۱۳ فرصت شغلی ایجاد شد.
غلامحسن قزاق افزود: با اجرای این پروژهها ۲۷ تن به ظرفیت تولید ماهیان گرمابی شرق گلستان اضافه شد و تعداد استخرهای دو منظوره شهرستانهای تحت پوشش اداره شیلات گنبدکاووس به ۱۲۴ مورد رسید.
وی همچنین از آغاز ساخت ۲ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در گنبدکاووس خبر داد و اظهار داشت: ظرفیت تولید این مزارع ۱۸ تن گوشت و ۳۰۰ کیلوگرم خاویار است که فاز نخست آن با برآورد هزینه ۱۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی احداث میشود.
رییس اداره شیلات گنبدکاووس افزود: شرایط پرورش و تولید ماهیان خاویاری با استفاده از آب چشمه و آبهای شور و نامتعارف به عنوان یکی از اولویتهای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در شرق استان گلستان فراهم است و تمام خدمات کارشناسی به صورت رایگان و تسهیلات بانکی با کارمزد پایین به متقاضیان ارایه میشود.
قزاق یادآور شد که عملیات ساخت نخستین مرکز پرورش ماهیان خاویاری شرق گلستان ۲۷ شهریور امسال در روستای یلچشمه بخش پیشکمر شهرستان کلاله آغاز شد.
گلستان به عنوان مرکز تولید و پرورش ماهیان خاویاری و محل صید تکثیری این گونه است و در سالهای اخیر تلاشهایی برای جلوگیری از انقراض آن انجام شده تا با اجرای برنامههای پرورش و تکثیر مصنوعی برند خاویار برای ایران و استان حفظ شود.
راه اندازی مراکز و مزرعههای تکثیر و پرورش خاویار از جمله راهکارها برای حل این مشکل و کاهش دغدغه از میان رفتن همیشگی یکی از گونههای مهم آبزیان دریای خزر است.
رییس اداره شیلات گنبدکاووس، سطح تولید ماهیان گرمابی و سردابی شرق گلستان را در سال گذشته ۹ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال بیش از ۱۱ هزار تن انواع ماهیان گرمابی و سردابی از جمله فیتوفاک، کپور، آمور و بیگهد و قزآلا در منطقه برداشت شد.
قزاق افزود: برداشت ماهیان گرمابی در پنج شهرستان گنبدکاووس، کلاله، مراوهتپه، گالیکش و مینودشت واقع در شرق گلستان معمولا از نیمه دوم آبان آغاز و تا بهمن ماه ادامه دارد و مزارعی که برداشت آنها پایان مییابد بلافاصله کار آبگیری را برای رهاسازی بچه ماهی آغاز میکنند.
حوزه مدیریتی شیلات گنبدکاووس شامل شهرهای گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه است.
نظر شما