رییس اداره شیلات گنبدکاووس دراین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: شرایط پرورش و تولید ماهیان خاویاری با استفاده از آب چشمه و آبهای شور و نامتعارف به عنوان یکی از اولویتهای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در شرق استان گلستان فراهم است و تمام خدمات کارشناسی به صورت رایگان و تسهیلات بانکی با کارمزد پایین به متقاضیان ارایه میشود.
غلامحسن قزاق افزود: ۲ سرمایهگذار در گنبدکاووس و یک سرمایهگذار در کلاله پروانه احداث مزرعه پرورش ماهیان خاویاری را اخذ کردند که عملیات ساخت مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کلاله با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۹ نفر از امروز آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه این مرکز بعد از بهرهبرداری ظرفیت تولید سالانه ۱۰ تن گوشت و ۲۰۰ کیلوگرم خاویار را دارد، گفت: هم اکنون ۲ آببندان، سه مزرعه و ۳۰ استخر دو منظوره با ظرفیت تولید هزار و ۲۰۰ تن ماهی گرمابی در کلاله فعال است.
قزاق با اشاره به اشتغال مستقیم هزار و ۲۰۰ نفر در امر پرورش ماهی شرق گلستان افزود: هرسال بیش از ۱۱ هزار تن ماهی گرمابی و سردآبی در شهرستانهای گنبدکاووس، کلاله، مراوهتپه، گالیکش و مینودشت تولید و به سراسر ایران و چند کشور همسایه صادر میشود.
حوزه مدیریتی شیلات گنبدکاووس شامل شهرهای گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه است.
گلستان به عنوان مرکز تولید و پرورش ماهیان خاویاری و محل صید تکثیری این گونه است و در سالهای اخیر تلاشهایی برای جلوگیری از انقراض آن انجام شده تا با اجرای برنامههای پرورش و تکثیر مصنوعی برند خاویار برای ایران و استان حفظ شود.
راه اندازی مراکز و مزرعههای تکثیر و پرورش خاویار از جمله راهکارها برای حل این مشکل و کاهش دغدغه از میان رفتن همیشگی یکی از گونههای مهم آبزیان دریای خزر است.
فیلماهی، تاسماهی روسی یا چالباش، تاسماهی ایرانی یا قرهبرون، ماهی شیپ و ماهی ازونبرون یا سوروگا، گونههای اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر است.
یکی از ویژگی های گلستان برای توسعه مزارع پرورش خاویار، وجود سفره های آب زیرزمینی شور به عنوان پیش نیاز تولید این گونه آبزی بوده که استان را به مرکزی مستعد برای رونق بخشیدن به راه اندازی مزارع تولید خاویار کرده است.
نظر شما