علی ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از این تعداد ۵۸ دستگاه امسال بین خانوارهای عشایری توزیع شد گفت: هزینه خرید هر دستگاه ۱۲ میلیون ریال است که ۵۰ درصد هزینه آن را عشایر پرداخت می کند و ۵۰ درصد دیگر نیز از محل کمک های بلاعوض دولتی است.
وی افزود: این پنل ها به وسیله صفحه خورشیدی نور خورشید را جذب و با یک باتری مبدل انرژی خورشید را به انرژی نورانی تبدیل می کنند که می توانند تا سه لامپ هفت وات برق، مصارف شارژ گوشی همراه و چراغ قوه داشته باشد و با توجه به استقبال خوب عشایر شهرستان این طرح همچنان ادامه دارد.
رییس اداره امور عشایری شیروان گفت: پنل های خورشیدی در سامانه های محلی عشایر که از چادر استفاده می کنند توزیع شده و سال آینده قرار است تعدادی پنل خورشیدی دیگر راکه وزارت نیرو تعهد کرده، جذب کنیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه وجود پنلهای خورشیدی باعث حفظ محیط زیست می شود، افزود: ترغیب و تشویق عشایر در استفاده از پنل خورشیدی در تخریب جنگل و مصرف چوب در مصارف خانگی نقش بسزایی دارد.
شهرستان شیروان ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر دارد که در قالب ۹ طایفه ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
نظر شما