معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان گفت: ارزش ریالی این تعداد پنل خورشیدی افزون بر ۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال است که به منظور تامین برق جامعه عشایری بین آنها توزیع شده است.
جلیل حسنی که پنجشنبه به صورت نمادین تعدادی از این پنل ها را به خانوارهای عشایری برکه زهرا از طایفه نفر و تیره دولخانی تحویل داد، اظهار داشت: توزیع پنل های خورشیدی در این شرایط بهترین راه برای تامین برق و در عین حال صرجه جویی در مصرف حامل های انرژی است.
وی همچنین با توجه به فواید و کارکردهای مناسب پنل های خورشیدی گفت: ترغیب و تشویق عشایر در استفاده از پنل های خورشیدی برای جلوگیری از تخریب جنگل و مصرف چوب در مصارف خانگی نیز نقش تعیین کننده ای دارد.
حسنی همچنین با اشاره به برخی ویژگی ها منحصر بفرد جامعه عشایری گفت: عشایر مردمانی سخت کوش و نجیب هستند و در منطقه عشایر نشین از تجملات و زندگی مدرن شهری خبری نیست و سادگی و صمیمیت حرف اول را میزند.
فرماندار ویژه لارستان ابراز امیدواری کرد که با تلاش و هماهنگی شرکت توزیع برق و امور عشایر مابقی پنلها نیز به زودی درمحلات و بین جامعه عشایری توزیع شود.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان لارستان گفت: توزیع پنل های خورشیدی به عنوان یک تحول و برنمه راهبردی وزارت نیرو یکی از اولویت های مهم این نهاد است.
امین دامن کشان اضافه کرد: هزینه هر پنل خورشیدی ۱۰۰ میلیون ریال برآورد شده که از این رقم عشایر تنها ۱۰ درصد هزینه برای خرید و نصب پنل ها پرداخت کرده اند و مابقی نیز از محل اعتبارات دولتی تامین شده است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری بر روی انرژی های تجدید پذیر به عنوان ظرفیتی گریز ناپذیر و تحول آفرین درآینده صنعت برق کشورمان گامی مثبت و حرکتی نو برای تحقق بخشی سیاست ها و راهبردهای حاکم بر اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
مدیر عشایر لارستان نیز گفت: بیش از هفت درصد از عشایر استان فارس در شهرستان لارستان ییلاق و قشلاق دارند که زمان حضور عشایر در شهرستان لارستان از مهر تا فروردینماه هرسال است.
سید مرتضی قریشی با بیان اینکه لارستان دارای ۲ هزار و ۱۰۰ خانوار عشایری با بیش از ۱۱ هزار نفر جمعیت است، افزود: عشایر لارستان از ایل خمسه و سه طایفه عرب، باصری و نفر هستند.
وی گفت: از طایفه عرب تیرههای ملک حسینی، علیخانی، علی مرادی کوچی، عبدالرضایی کوچی، اشرف، غنی و هندی شرفی و از طایفه باصری تیرههای لبوموسی، فرهادی، علی مردانی، کلمبه ای، آل قلی، علی شاه قلی، حنائی، جوچین، کرمی، علی قنبری، ظهرابی و کردشولی و از طایفه نفر نیز تیره دولخانی در منطقه لارستان حضور دارند.
بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت استان فارس، چهار میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۳۵ نفر است که از این آمار، ۳۰ هزار خانوار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت را جامعه عشایری تشکیل میدهند.
عشایر فارس متشکل از سه ایل قشقایی، خمسه و لر و هشت طایفه مستقل است.
شهرستان لارستان با جمعیتی حدود ۲۳۰هزار نفر در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز واقع است.
نظر شما