۱۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۰۹
کد خبرنگار: 1822
کد خبر: 84210912
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قرائت پنج بیانیه نقطه پایانی همایش گفتمان برادری در کرمان

کرمان - ایرنا - قرائت پنج بیانیه توسط ائمه جمعه اهل تسنن نقطه پایانی همایش ۲روزه آیین برادری بود که در قالب پنج نشست تخصصی با حضور علمای شیعه و اهل تسنن با محوریت همدلی و وحدت در کرمان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، بیانیه هایی که در آیین گفتمان برادری قرائت شد حول محور موضوعاتی چون راهکارهای مقابله با جریانات افراطی و  واگرا و جلوگیری از جذب جوانان به آنها، ضرورت اتحاد جهان اسلام، مقایسه وضعیت حقوق بشر در ایران کشورهای غربی و غربی راهکارهای تقویت ارزش های امنیت ساز انقلاب اسلامی و خیانت کشورهای غربی به آرمان های فلسطین بود که توسط مفتی های اهل سنت قرائت شد.
ائمه جمعه اهل تسنن روز گذشته نیز بدو آغاز به کار آیین گفتمان برادری در کارگاه هایی با موضوعات بیانیه های قرائت شده به بحث و تبادل نظر پرداختند. 
همایش آیین برادری بعد از ۹ دوره برگزاری امسال با سبک و شیوه ای نو و با مشارکت اهل تسنن با برپایی پنج کارگاه با حضور علما و روحانیون شیعه و سنی برگزار شد.
دهمین آیین گفتمان برادری امروز پنجشنبه بعد از ۲ روز فعالیت به کار خود پایان می دهد.
اجرای نمایش دیجیتال می توانم برادر بخوانمت؟ نیز از دیگر برنامه های این همایش بود.
این همایش دو روزه با سخنرانی مسئول ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری ( مدظله العالی)،  نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار، مسول دفتر امور اهل سنت استان کرمان و مدیر مرکز فقهی قائم(عج) همراه بود.
تداوم اشغال فلسطین توسط صهیونیست ها به عنوان مساله قرن اخیر جهان اسلام با همراهی و حمایت آمریکا و در سکوت محافل مدعی غربی در زمینه حقوق بشر، اتحاد جهان اسلام و ایستادن در یک سنگر، در دام افتادن رهبران کشور امارات متحده عربی و خیانت آنها به آرمان های تاریخی جهان اسلام و بازگرداندن سرزمین های اشغالی به دامان اسلام، عناوین اشاره شده  و مورد تاکید در بیانیه نخست این همایش بود.

در بخشی از بیانه کارگروه دوم با عنوان ضرورت اتحاد جهان اسلام آمده است: موضوع چندپارگی و عدم اتحاد مسلمانان و دولت‌های جهان اسلام در زمان فعلی بیش از هر زمانی دیگر دارای اهمیت است و ضرورتی اجتناب ناپذیر است که عمل آن از اوجب واجبات هر مسلمان، هر دولتمرد و دولت اسلامی و عضو جامعه اسلامی است اما شاید عده ای بگویند چه ضرورتی دارد تا اتحاد جهان اسلام در اولویت جامعه و امت اسلامی قرار گیرد.
در ادامه بیانیه آمده است : همچنین جهان اسلام قرن های متمادی و چندی است که از زخم عمیق تفرقه و  توطئه و خیانت ضربه های کاری خورده است.
در بخشی از بیانیه کارگروه سوم راهکارهای تقویت ارزش های امنیت ساز انقلاب اسلامی از قبیل مودت، محبت و عرق ملی عنوان شد و آورده شده که  امروزه در جمهوری اسلامی ایران همچنان امنیت یک مقوله بسیار مهم و استراتژیک برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و خدمت به مردم کشور است، موضوعی که برخلاف گذشته نه چندان  دور، دیگر تنها بُعد سخت و عینی ندارد بلکه بعضا بُعد نرم و ذهنی آن دارای اهمیت به مراتب. بیشتری نیز هست.
در همین چارچوب نباید فراموش‌ کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران در پی ارزش های استوار انقلابی اش و نوع نگاه و تفسیر حق طلبانه و آزادی خواهانه ای که به جهان پیرامون و به خصوص امت اسلامی دارد، همواره مورد حملات و توطئه ها و مشکلات عدیده، گاه با منشاء خارجی و گاه منشاء داخلی و البته گاه هر دو بوده است.
در نتیچه در چنین فضا و وضعیتی ضروری است تا گروه‌های قومی و مذهنی کشور زیر  لوای ۲ ارزش و اصل اسلامیت و ایرانیت بیش از پیش در کنار در کنار همدیگر قرار گیرند و در همین راستا پیشنهاد می شود مسئولان امر در زمینه به کارگیری نخبگان قومی و مذهبی، در پیش گرفتن برنامه های عمومی اکرام و احترام به مذاهب و اقوام کشور ونیز  تقویت حس حب وطن و وطن دوستی در بین همه گروهها اقدامات عاجل تر هم در تصمیم گیری های کلان و هم در سیاست های نرم و سخت گیر نظام در پیش گرفت، تا اتحاد ایران اسلامی بیش از پیش منجر به اعتلای کشور شده و تبدیل به الگویی پیشرو و موفق در میان امت اسلامی و نیز جامعه جهانی شود.
همچنین در بیانیه چهارم از موضوع افراد و رادیکالیسم متاثر از اندیشه ها، نحله ها و جریان های مختلف به عنوان موضوعی چالش برانگیز در سطح جهانی و منطقه ای و ملی و محلی به عنوان موضوعی که با ثبات امنیت آرامش و تعادل تضاد جدی دارد، یاد شده است.
در بیانه گروه پنجم با عنوان مقایسه وضعیت حقوق بشر در ایران و غرب آمده است: طی چند  سده و به خصوص چند دهه اخیر اصلی ترین و مهمترین ناقضان حقوق بشر، کشورها و نظامهای سیاسی غربی هستند، فقط کافی است به تاریخ مملو از خون، تجاوز، جنگ و نقض حقوق بشر این منطقه بنگرید، در حین ۲ جنگ جهانی دهها میلیون انسان قربانی زیاده خواهی های این دولت های مدعی شده اند.
شاید برخی بگویند این ها مربوط به گذشته است و اینک کشورهای غربی و آمریکایی رویه شان را تغییر داده اند! آیاد واقعا رویه شان را تغییر داده اند؟  کافی است به کارنامه آمریکا در عراق، افغانستان، یمن، سوریه، لیبی و دیگر کشورهای منطقه  در همین سالیان اخیر نگاه کنیم.
امروزه هر جا سخن از حقوق بشر مطرح شد این واقعیات را در ذهن خود بلافاصله مرور کنید و بدانید و آگاه باشید و آگاه کنید جهانیان را که، مدعیان حقوق بشر، خود اصلی ترین ناقضیان آن هستند! آنان مصداق بارز گرگ هایی در پوستین بره هستند.
قرائت دعای وحدت توسط علمای شیعه و سنی از جمله آیین های افتخار آفرین این همایش بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha