به گزارش ایرنا نخستین شمش طلای استان خراسان جنوبی در مجتمع معدنی شادان خوسف که در مقیاس آزمایشی (پایلوت) استحصال شده است، روز پنجشنبه همزمان با پنجمین روز دهه فجر رونمایی شد.
ذخیره قطعی این معدن بیش از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد شده که بیشترین میزان ذخیره در میان معادن طلای استان است.
معدن طلای شادان شهرستان خوسف توانسته در حال حاضر زمینه اشتغال مستقیم حدود ۱۰۰ نفر را در ۲ بخش معدن و احداث واحد فرآوری فراهم کند.
مدیرعامل معدن طلای شادان خوسف گفت: عملیات اجرایی کارخانه استحصال طلای شادان در حال انجام است و این کارخانه فرآوری با ظرفیت ۳۰۰ کیلوگرم طلا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
داوود رییسی امروز در حاشیه آیین رونمایی از نخستین شمش طلای خراسان جنوبی در معدن طلای شادان خوسف در جمع خبرنگاران افزود: با رونمایی از استحصال نخستین شمش طلا در معدن طلای شادان در سال جهش تولید و همزمان با دهه مبارک فجر، نقطه عطفی ماندگار در روند تجهیز و راهاندازی معدن و کارخانه طلای شادان آغاز شد.
وی چشماندازهای این پروژه بزرگ معدنی و صنعتی در استان را بسیار درخشان و امیدبخش دانست و بیان کرد: با توجه به نتایج حاصل از تکمیل همزمان بخشهای مختلف کانسار طلای شادان ظرفیتهای جدید برای تعریف و اجرای طرح توسعه آتی معدن و کارخانه استحصال طلا کاملا قابل پیش بینی است.
مدیرعامل معدن طلای شادان خوسف ادامه داد: این مهم نیازمند حمایت و مساعدت بیشتر دستگاههای مربوطه استانی به ویژه در زمینه تامین و تدارک به موقع و مکفی برق صنعتی است.
وی تصریح کرد: با این باور، سرمایهگذاران معدن به عنوان متولی تجهیز و راهاندازی کارخانه طلای شادان ضمن قدردانی از پشتیبانی همه مسوولان استان بدون لحظهای درنگ در اجرای برنامه عملیاتی خود برای برگزاری با شکوه مراسم افتتاح کارخانه طلای شادان و تولید پیوسته طلا در پایان سال ۱۴۰۰، لحظه شماری میکنند.
مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان هم گفت: دستگاههایی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت آب منطقهای از ابتدای فعالیت مجتمع معدنی شادان خوسف همراه ما بودند و در این موفقیت سهیم هستند.
میرمحمود یگانلی افزود: یکی از مشوقهای گروه سرمایهگذاری ما این بود که مسوولان بیش از حد انتظار کمک میکردند و از طرفی نیز همکاری مردم منطقه قابل ستایش است که نوع برخورد مردم و مسوولان جای سپاسگزاری دارد.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه معدن طلای شادان به زودی راهاندازی میشود عنوان کرد: دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه وارد شده است و تا فروردین ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان گفت: با راهاندازی آزمایشگاه مربوطه به تمام معادن منطقه خدمات ارائه خواهد شد همچنین یک واحد استحصال طلای دیگر را در برنامه خواهیم داشت.
عضو کمیسیون گواهی کشف معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با بیان اینکه خراسان جنوبی از لحاظ معدنی یکی از استانهای مستعد کشور است گفت: نخستین سالی که خراسان جنوبی از خراسان بزرگ مستقل شد با سفر مقام معظم رهبری مبلغی برای اکتشاف معادن در اختیار سازمان زمین شناسی قرار گرفت و کمربند مس طلادار برای نخستین بار از اکتشافات این استان کشف شد.
برنا افزود: امسال در کمیسیون اکتشافات معدنی ۱۷ مورد گواهی کشف صادر شد که سه مورد پتاس شرق خور با ذخیره ۲.۵ میلیارد مترمکعب پتاس، معدن زغال کوچکده جنوبی با ۱۷۸ میلیون تن ذخیره زغالسنگ و ذخیره ۵۰ میلیون تنی چاه زابل مس مربوط به خراسان جنوبی است.
وی بیان کرد: کمربند مس طلادار از ماهرآباد شهرستان خوسف شروع میشود و در ادامه ذخایر زیادی را در بر میگیرد و در ادامه از طرفی سیستان و بلوچستان به سمت خاک پاکستان میرود به همین خاطر نگاه همه شرکتهای معدنی به ایران است.
عضو هیات مدیره مجتمع معدنی طلای شادان خوسف افزود: خوشحالیم که گروه سرمایهگذاری خوارزمی ادامه این کشفیات را به ذخیره مشخص میرساند چون در گذشته تنها از معدن مس قلعه زری خوسف یاد میشد.
برنا عنوان کرد: یکی از تارگرتهای مهم طلای ایران را در این منطقه جست و جو میکردیم و اکنون زنجیره اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع معدنی در این منطقه در حال شکلگیری است.
وی گفت: اتفاقات بسیار خوبی در استان خواهد افتاد و این شروع کار است، ذخایر معدنی و طلای خوب فرآوری خواهیم داشت و به زودی از فعالیت کارخانه طلای هیرد و سایر معادن خواهیم شنید.
عضو هیات مدیره شرکت کارند صدر جهان هم با بیان اینکه معادن محور توسعه خراسان جنوبی هستند گفت: ظرفیتهای بزرگ خدادادی در بخش معدن استان خراسان جنوبی نهفته است که غیر از بخش کشاورزی، باید برای توسعه و رفع بیکاری و ایجاد اشتغال روی معدن متمرکز شد.
علی یزدانی اظهار داشت: دستگاههای اجرایی استان تاکنون حمایتهای خوبی از ما داشتهاند و همچنان باید همگرایی بین دستگاههای اجرایی استان در این زمینه شکل گرفته و موانع کوچک در حوزه زیرساختی رفع شود.
وی با بیان اینکه در هر تن اکتشاف نیم گرم طلا استخراج میشود عنوان کرد: تاکنون ۱۷ هزار متر حفاری انجام شده که هر متر یک تا ۱.۵ میلیون تومان هزینه دارد.
عضو هیات مدیره شرکت کارند صدر جهان با تاکید بر اینکه هزینه اکتشاف بسیار پرریسک و هزینهبر است یادآور شد: همچنین در مرحله خردایش، خط تولید، استحصال طلا و سایر مباحثی وجود دارد که در کنار آن نیازمند حمایت مجموعه دولتی به ویژه برای تامین برق احداث کارخانه هستیم.
وی گفت: ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این منطقه انجام میشود و امروز در مرحله آزمایشی ۳.۵ کیلوگرم طلا استحصال شده است که با راهاندازی کارخانه زمینه اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر و غیر مستقیم تا سه هزار نفر را خواهیم داشت.
فرماندار خوسف هم با بیان اینکه تامین برق یکی از مشکلات زیرساختی شهرستان خوسف است گفت: تولید برق شهرستان شاید مناسب باشد اما با توجه به خطوط موجود، نیاز به احداث یک نیروگاه ۱۳۲ کیلوولتی جدید داریم.
محمدعلی آخوندی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با احداث پست ۱۳۲ کیلوولتی میتوان خطوط اختصاصی برای معادن شهرستان در نظر گرفت که موضوع با کمک مسوولان در حال پیگیری است.
وی گفت: برای معادن حداقل چهار مگاوات برق نیاز است که خطوط اختصاصی هماهنگ و مجوزهای لازم اخذ شده است تا سرمایهگذاران بتوانند برق را تامین کنند اما برای توسعه بخش معادن و بهرهبرداری از سایر پتانسیلهای منطقه تامین برق از اولویتهای شهرستان خواهد بود.
فرماندار خوسف بیان کرد: امروز به صورت آزمایشگاهی با کمک گروه بزرگ سرمایهگذاری خوارزمی و شرکت کارند صدر جهان نخستین شمش طلای استان خراسان جنوبی رونمایی شد و انتظار میرود کارخانه فرآوری طلای شادان هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد تا مردم منطقه از محل آن منتفع شوند.
وی شهرستان خوسف را قطب معدنی استان به ویژه در حوزه طلا معرفی کرد و گفت: معادن پیشران توسعه هستند که نقش مهمی در توسعه پایدار مناطق دارند از طرفی علیرغم سرمایهگذاری بالا در معادن میزان اشتغالزایی در این حوزه نیز زیاد است.
آخوندی با بیان اینکه معادن نقش مهمی در رفع بیکاری منطقه و درآمدزایی برای مردم منطقه میشود افزود: معدن طلای شادان به طور مستقیم برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد و اکنون بیش از ۱۵۰ نفر به طور موقت مشغول به کار هستند.
وی عنوان کرد: باید براساس آنچه در ستاد توسعه خاوران مطرح شده، ظرفیتهای شهرستان را شناسایی کرده و طوری برنامهریزی کنیم تا این ظرفیتها سبب توسعه پایدار منطقه شود.
فرماندار خوسف با بیان اینکه سایر معادن طلا در شهرستان خوسف بهزودی به بهرهبرداری خواهند رسید گفت: با راهاندازی پنج معدن طلا در شهرستان خوسف شاهد رشد خوبی در زمینه اشتغال و رفع بیکاری خواهیم بود.
وی افزود: تمامی دستگاههای اجرایی و مردم شهرستان برای کمک به سرمایهگذاران آمادگی کامل دارند تا با همراهی و همافزایی توسعه استان و کشور را رقم بزنند.
آخوندی اظهار داشت: امروز نمونه آزمایشگاهی ۳.۵ کیلوگرم طلا از معدن طلای شادان خوسف استحصال شد که نشان میدهد زحمات سرمایهگذاران این بخش به نتیجه رسیده و امیدواریم کارخانه اصلی هرچه سریع تر در راستای توسعه و منفعت مردم منطقه راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: با استحصال طلا از معدن طلای شادان مشخص شد این منطقه امیدبخش است و سرمایهگذاران میتوانند با خیال آسوده سرمایهگذاری کنند.
فرماندار خوسف گفت: کارخانه فرآوری طلای شادان دهه فجر سال ۱۴۰۰ به بهرهبردای کامل میرسد که یک خوشه کامل معدنی شامل اکتشاف، استخراج و فرآوری کامل است و نمونه و الگویی برای سایر معادن خواهد شد.
وی از فعال بودن ۳۷ معدن در شهرستان خوسف خبر داد و گفت: معدن دولومیت با ۲۰۰ میلیون تُن ظرفیت معدنی یکی از بزرگترین معادن دولومیت است که کمک کار معدن منیزیت شهرستان سربیشه است.
آخوندی با بیان اینکه فاز نخست معدن طلای کودکان به زودی به بهرهبرداری میرسد بیان کرد: به طور مستقیم در معدن طلای کودکان ۱۵۰ نفر مشغول به کار میشوند.
وی افزود: شهرستان خوسف کمترین نرخ بیکاری را در استان خراسان جنوبی دارد که امید است با بهرهبرداری از معادن نرخ بیکاری به صفر برسد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: با رونمایی از نخستین محصول طلا در استان مشخص شد همه روشهای فنی و استحصال جواب داده و همه شبههها مبنی بر بینتیجه ماندن فعالیتها رفع شد.
حجت ایمانطلب افزود: انتظار ما سرعت بیشتر کار و بهرهبرداری از کارخانه استحصال طلا است و در این زمینه هر گونه فعالیتی نیاز باشد، برای همکاری در خدمت سرمایهگذاران خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در ۲ سال گذشته استحصال و راهاندازی کارخانه طلای شادان شروع شد و امروز نخستین شمش طلا (آزمایشی) برای به دست آوردن بهترین روش استحصال طلا و نتیجه آزمایش صنعتی که وجود طلا را ثابت میکند، رونمایی شد.
وی با اشاره به مشکل تامین برق کارخانه اصلی استحصال طلای شادان در شهرستان خوسف گفت: برای تامین برق سعی داریم یک شرکت زیرساختی برای معادن طلای استان راه اندازی شود تا برق را از این طریق و با حمایت مجموعههای مختلف به معادن برسانیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: در شهرستان خوسف معادن طلای ماهرآباد، شادان، کودکان و هیرد و معدن مس قلعه زری نیازمند تامین برق هستند که تاکنون شرکتهای سرمایهگذاری برای تامین برق اولیه اقداماتی انجام دادهاند.
وی بیان کرد: تامین برق کارخانه اصلی شادان ظرفیت بالا و نیاز به احداث پست و فشار قوی دارد که به سرعت نمیتوان آماده کرد ولی برق اولیه برای کارخانه شادان مهیا شده و برای کارخانه فرآوری برای سال آینده نیاز به برق است.
بیش از ۶۰ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که ۵۰ نوع آن در خراسان جنوبی است و تاکنون بیش از ۶۷۰ پروانه بهرهبرداری معدنی در این استان صادر شده است.
۶ معدن طلا با ظرفیت کانسنگ ۳۳ میلیون تُن در خراسان جنوبی شناسایی شده که بزرگترین معدن طلای استان، معدن شادان خوسف با ذخیره بیش از ۲۷ میلون تُن است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در ۳۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما