شاخص‌های توسعه چهارمحال و بختیاری با پیروزی انقلاب متحول شد

شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه توسعه‌یافتگی با مجموع شاخص‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سنجیده می‌شود، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی این شاخص‌ها در استان متحول شد.

علی شهریارپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استان در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از بسیاری از خدمات و شاخص‌های توسعه و رفاه محروم بود اما پس از پیروزی انقلاب، تمامی بخش‌های استان متحول شد و امروز در مقایسه با دیگر استان‌های کشور در بسیاری از شاخص‌ها قدرت رقابت دارد.

وی ادامه داد: در بخش خدمات‌رسانی از جمله جمعیت بهره‌مند از آب شهری در رتبه نخست و آبرسانی به جمعیت روستایی در رتبه ۱۴ کشور قرار داریم.

شهریارپور شاخص جمعیت شهری زیرپوشش فاضلاب در استان را ۶۴ درصد اعلام کرد و گفت: این شاخص در مقایسه با میانگین کشور که ۵۲ درصد است، بالاتر است و استان را در رتبه ۱۱ کشور جای داده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری به تحولات راهسازی استان در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب نیز اشاره کرد و افزود: جایگاه استان نسبت به تراکم کل راه‌های حوزه استحفاظی در رتبه ۱۶، در شاخص بزرگراه در رتبه ۱۱، نسبت به تراکم راه اصلی در رتبه یک، در راه فرعی رتبه ۱۸، در راه بین‌شهری در رتبه ۱۰ و در شاخص سهم راه‌های روستایی در رتبه ۲۳ قرار دارد.

شهریارپور با اشاره به شاخص‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: استان در خصوص دفاتر پیشخوان دولتی در رتبه ۱۴، دفاتر ICT روستایی در رتبه ۲۳، ضریب نفوذ تلفن ثابت در رتبه ۲۲ و ضریب اینترنت در رتبه ۱۹ است.

وی تحول در حوزه بهداشت و درمان را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار داشت: در این حوزه نیز استان در رابطه با تعداد تخت‌های فعال بیمارستانی در رتبه ۱۵، مراکز ارائه دهنده مراقبت‌های اولیه بهداشتی در رتبه ۶، مراکز بهداشت روستایی در رتبه پنج، خانه‌های بهداشت فعال در رتبه ۱۷، نسبت کل آزمایشگاه در رتبه نخست، مراکز اورژانس در رتبه ۶ و مراکز پزشکی هسته‌ای به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در رتبه ۱۰ قرار دارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری، بخش کشاورزی را از مزیت‌های مهم این استان در حوزه تولید و اشتغال عنوان کرد و گفت: این استان در حال حاضر رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی و بادام را در کشور دارد و در خصوص سرانه تولید شیر در رتبه دوم و سرانه تولید گوشت قرمز در رتبه سوم کشور جای گرفته است.

شهریارپور به شاخص‌های بخش صنعت، معدن و تجارت این استان نیز اشاره کرد و افزود:هم‌اینک ۳۴درصد ورق فولاد، ۱۰۰ درصد پارچه چادر مشکی، ۸۵ درصد خوراک آبزیان، ۹ درصد موکت نمدی، هشت درصد شیرخشک نوزاد، ۷.۶ درصد آهن اسنفجی، ۲ درصد تولید قند و شکر، ۱.۶ درصد آب معدنی بسته‌بندی و ۱.۵ درصد سیمان کشور را تولید می‌کند.

وی به ارتقای شاخص‌های فرهنگی استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: فضاهای فرهنگی به ازای یک هزار نفر جمعیت از ۲۸ مترمربع در سال ۵۷ به ۲۰۸ مترمربع در حال حاضر افزایش یافته است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری، سرانه مساحت مکان‌های ورزشی استان در سال ۵۷ را یک دهم مترمربع به ازای هر ورزشکار اعلام کرد و گفت: این میزان در حال حاضر به ۴۵ صدم درصد افزایش یافته است.

شهریارپور، افزایش تعداد دانشگاه‌های استان از چهار واحد کوچک با ۳۵۲ دانشجو به ۴۳ واحد دانشگاهی فعال با بیش از ۵۴ هزار دانشجو را از تحولات حوزه آموزش استان برشمرد و خاطرنشان کرد: همچنین افزایش تعداد آموزشگاه‌های استان از ۶۶۲ باب به ۲ هزار و ۸۱۶ باب از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha