استقبال آمریکای لاتین از "اسپوتنیک وی"

تهران - ایرنا - در حالی که واکسن روسی "اسپوتنیک وی" اخیرا به یکی دیگر از گزینه‌های جهانی ایمن سازی در برابر ویروس کرونا تبدیل شده،در منطقه آمریکای لاتین از جمله درآرژانتین و بولیوی استفاده از این واکسن برای شهروندان آغاز شده و مکزیک و پاناما نیز در حال مذاکره با روسیه برای دسترسی به این واکسن هستند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، با گذشت حدود یک سال از آغاز همه‌گیری کووید_۱۹ در آمریکای لاتین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این منطقه از ۱۹ میلیون و ۵۴۵ هزار نفر و شمار جان باختگان از ۶۱۷ هزار مورد فراتر رفته و کشورهای آمریکای لاتین را علاوه بر بحران بهداشتی با بحران اقتصادی و اجتماعی مواجه کرده است.  

در حالیکه برنامه واکسیناسیون کووید_۱۹ در برخی از کشورها از جمله آرژانتین، شیلی، مکزیک و کاستاریکا از دسامبر (آذر) آغاز شده، شماری دیگر از کشورها مانند اوروگوئه، پاراگوئه و پرو همچنان در انتظار رسیدن واکسن‌ به سر می‌برند.

به نوشته ال پائیس از مجموع هشت کشور (مکزیک، کاستاریکا، پاناما، اکوادور، بولیوی، شیلی، آرژانتین و برزیل) که تا کنون طرح واکسیناسیون کرونا را آغاز کرده اند، بر اساس آخرین اطلاعات در شیلی تنها ۲.۸ درصد و در برزیل ۱.۴۵ درصد جمعیت با تزریق یک دوز واکسینه شده اند.

ونزوئلا اگر چه از دسته کشورهای آمریکای لاتین است که تا کنون برنامه ملی واکسیناسیون کووید_۱۹ را آغاز نکرده اما این کشور از نخستین مراحل کارآزمایی‌های بالینی واکسن "اسپوتنیک وی" بر افراد داوطلب با مقام‌های روسیه همکاری گسترده داشته است. «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا اخیرا اعلام کرد هیچ عارضه جدی بعد از واکسیناسیون در آزمایش‌های بالینی با واکسن روسی در ونزوئلا ثبت نشده است.  

«دلسی رودریگز» معاون رئیس جمهور ونزوئلا پیشتر از امضای توافقنامه ای با طرف روسی در مورد تهیه واکسن "اسپوتنیک وی" خبر داد.

به نوشته نشریه پزشکی "لنست" که از نشریات معتبر جهان به شمار می رود، تحلیل مقدماتی آزمایش های بالینی واکسن "اسپوتنیک وی" نشان می دهد که این واکسن ایمنی بالای ۹۱ درصد در برابر بیماری کووید۱۹ ایجاد می کند که با واکسن هایی مثل واکسن آمریکایی فایزر برابری می کند.

از سوی دیگر برخلاف واکسن های شرکت های آمریکایی "فایزر" و "بیون تک"، "اسپوتنیک وی" را می توان در یخچال نگهداری کرد، حمل و نقل و توزیع آن در کشورهای گرمسیر و فقیر آسان تر است. همچنین قیمت آن حدود ۲۰ دلار برای دو دوز واکسن است که ارزان تر از گزینه های جایگزین این واکسن از کشورهای غربی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha