به گزارش سهشنبه ایرنا از نشریه اسپانیایی ال پائیس، جنجال به پا شده در پرو پس از آن روی داد که «مارتین ویسکارا» رئیس جمهوری پیشین این کشور تایید کرد که به طور مخفیانه، رایگان و خارج از نوبت واکسن ضد کووید ۱۹ دریافت کرده است و این موضوع به اکتبر سال گذشته (مهر ۱۳۹۹) برمیگردد که وی هنوز بر سر قدرت باقی بود. وی در پی تصویب مجلس به دلیل اتهامات فساد مالی و رشوهخواری، یک ماه بعد (نوامبر) از کار برکنار شد.
به این ترتیب معلوم شد رئیسجمهوری سابق و ۴۷۸ تن از مقامات بلندپایه و کارمندان دولتی پرو، بدون اطلاعرسانی عمومی با واکسن چینی سینوفارم که در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور) به لیما رسیده بود، خود را واکسینه کردهاند.
اعتراف رئیس جمهوری سابق پرو موج اعتراضات را در این کشور، به عنوان یکی از آسیب دیده ترین کشورها در برابر همه گیری، به راه انداخت؛ کشوری که همچنین در التهاب انتخابات ریاست جمهوری آینده در ماه آوریل به سر می برد.
در میان هرج و مرج ایجاد شده، «الیزابت استته» وزیر امور خارجه پرو به عنوان یکی از شخصیت های متهم مجبور به استعفا شد. وی نیز در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۱ واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده بود بدون آنکه به «فرانسیسکو ساگاستی» رئیس جمهوری کنونی این کشور اطلاع دهد.
به نوشته فرانس ۲۴، «پیلار مازتی» وزیر بهداشت پرو نیز، درخصوص ارائه واکسن برای مارتین ویسکارا ، از کار برکنار شد .
مقامات بهداشتی این کشور پس از اذعان مقامات واکسینه شده با «واکسن های رایگان» یادشده بدون علنی کردن آن، در پی تحقیق درباره این موضوع برآمدند.
با این وجود، سفارت چین در پرو، در پی آشکار شدن واکسیناسیون پنهانی رئیس جمهوری سابق و مقامات پرویی، با ردّ عناوین رسانه ای همچون «واکسن های رایگان، هبه یا اهدایی» اهدایی بودن واکسن ها را انکار کرد.
براساس آخرین بهروزرسانی تارنمای وردمیترز، در پرو بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا و حدود ۴۴ هزار نفر براثر این بیماری جان باخته اند.
نظر شما