تعاون در راه مدرسه

سنندج - ایرنا - همین روزهاست برای تحقق آرزوی چندین ساله‌ام راهی مدرسه شوم بلکه خودم را بیشتر به کودکان سرزمینم معرفی کنم تا شاید کم لطفی پدران و مادران آنان به من، توسط آینده‌سازان ایران زمین جبران شود و من هم نقشم را به خوبی برای پویایی و بالندگی اقتصادی کشور با خلاقیت آنها ایفا کنم.

به گزارش ایرنا، هیچ وقت مدرسه نرفتم اما هرگاه حرف از مدرسه و کلاس درس می‌شود من هشتاد و چند ساله دلم  پر می‌کشد برای درس و مشق‌هایی که آغشته به تعاون باشد و در گوش کودکان این سرزمین برای رسیدن به بالندگی اقتصادی نجوا شود.  

چند روزی است حرف و حدیث به مدرسه رفتنم از سوی متولیان تعاون کردستان بر سر زبان‌ها افتاده و برای شوق حضور در کلاس کوله ام را زودتر از بازگشایی نخستین مدرسه مهارتی عالی تعاون بسته‌ام تا بلکه با کمک معلم غبار ناآگاهی از چهره‌ام زدوده شود.

امیدوارم این زمستان که بگذرد بهار زندگی من همزمان شود با بهار طبیعت قرن جدید، تا بتوانم تن رنجور و خسته‌ام را به سلامت از سرمای غفلت به گرمای نقش آفرینی ۲۵ درصدی در اقتصاد کشور عبور دهم و سده‌ای همراه با نور و امید را آغاز گر باشم.

مدرسه نمی‌روم که آموزش ببینم بلکه علم و فعالیتی هستم که باید به دیگران آموزش داده شوم

می‌گویند فعالیت اقتصادی مبتنی بر گردآوری سرمایه‌های خرد در کنار یکدیگر هستم که این روزها به واسطه مشکلات متعدد حال خوشی ندارم اما متولیان کردستانی‌ام در حال امتحان راه جدید به واسطه مدرسه و معلم هستند تا بتوانند روزنه امیدی برای توسعه نقشم در اقتصاد را فراهم کنند بنابر این من به مدرسه نمی‌روم که آموزش ببینم بلکه علم و فعالیتی هستم که باید به دیگران آموزش داده شوم. 

هرچند برخی از اجزا من به عنوان شرکت‌های تعاونی برای اولین بار از سال ۱۳۱۴ در کشور شکل گرفت و تا کنون راهشان با فراز و نشیب‌های مختلفی همراه بوده و موفقیت‌های بزرگی در عرصه تولید و اشتغال داشته‌اند؛ اما به گواه کارشناسان تعاون، تاکنون سهمم در اقتصاد کشور از ۶ تا هفت درصد تجاوز نکرده و برای رسیدن به افق ۲۵ درصد راهی طولانی پیش رویم است.

اندیشمندان تعاون معتقدند تعاونی‌ها با آموزش متولد می‌شوند، با آموزش شکل می‌گیرند و با آموزش موفق می‌شوند چراکه قانون و مقررات عامل موفقیت آنها نیست بلکه معجزه آموزش می‌تواند هر تحول سازنده‌ای را به ارمغان بیاورد، نایب رییس اتاق تعاون کردستان این‌ها را گفت تا کام شیرین تعاون از مدرسه رفتن را شیرین‌تر کند. 

سید انور هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عدم اشرافیت اعضا به مواردی همچون روش‌های مدیریتی و بازاریابی از جمله مشکلات تعاونی‌ها در سطح کشور است و به منظور تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بخش‌های تخصصی اقتصاد مبتنی بر تعاون تقویت و توسعه آموزش و ترویج از مهمترین توقعات تعاونی‌ها از دستگاه های اجرایی و متولی است.من به مدرسه نمی روم که آموزش ببینم بلکه علم و فعالیتی هستم که باید به دیگران آموزش داده شوم

وی اضافه کرد: باوجود اینکه تعاونی از نوع سنتی آن که برگرفته از مشارکت بین چند نفر در یک فعالیت اقتصادی است اما باید بپذیریم که اقتصاد مبتنی تعاون از قدمت کمتری برخوردار بوده و به عنوان پدیده ای نو و شیوه ای جدید برای انجام فعالیتها و ارضای نیاز های خانوار و یا واحدهای اقتصادی عضو مطرح شود به آموزش نیاز دارد.

تاسیس نخستین مدرسه عالی تعاون

برای نخستین بار در کشور اتفاق مهمی در بحث آموزش تعاون کشور در کردستان در شرف انجام است و نخستین مدرسه عالی تعاون به زودی در این استان تاسیس می‌شود، خبری که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بیان کرد.

برهان صلواتی با اشاره به اهمیت آموزش در تعاونی‌ها، اظهار داشت:  آموزش به عنوان یکی از اصول بین المللی تعاون در تمامی تعاونی‌های جهان پذیرفته شده و مدیران و اعضای این شرکت ها در صورتی می‌توانند نقش خود را به درستی ایفا کنند که از آموزش‌های لازم در زمینه مسائل مالی، مدیریتی و حقوقی برخوردار شوند.

وی افزود: کلیات مدرسه عالی مهارتی تعاون در اتاق فکر تعاون کردستان به تصویب رسید و برای اولین بار در کشور اجرایی می‌شود و ایجاد این مدرسه گامی موثر در افزایش تعاملات بخش تعاون با مراکز دانشگاهی کشور و تقویت بنیه علمی این شرکت‌ها است.

ایجاد این مدرسه گامی موثر در افزایش تعاملات بخش تعاون با مراکز دانشگاهی کشور و تقویت بنیه علمی این شرکت‌ها است

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: این اداره کل با مشارکت اتاق فکر تعاون استان به دنبال آن است که بتواند با تاسیس یک مرکز آموزشی علاوه بر ارایه دوره‌های آموزشی به اعضا شرکت‌ها، ترتیبی اتخاذ شود تا نسل آینده را نیز برای توسعه این اقتصاد آماده کند.

علی اصغر عباسی یادآور شد: در این راستا به منظور ارتقای دانش و مهارت مدیران و اعضای تعاونی‌های استان و آموزش فرهنگ تعاون به دانش آموزان با هدف آماده سازی نسل جوان برای مدیریت واحدهای اقتصادی و تربیت مدیران آینده کشور مدرسه عالی تعاون در این استان تاسیس می‌شود.

وی اضافه کرد: این مدرسه ۲ کلاسه با مشارکت معاونت سما دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش و پرورش کردستان در مدارس ابتدایی دخترانه و پسرانه سما سنندج با ۲ هدف ارایه آموزش و اعضا تعاونی‌ها و دانش اموزان تاسیس خواهد شد.

عباسی با بیان اینکه این مدرسه به عنوان نخستین مرکز آموزشی عالی تعاون در کشور شروع بکار خواهد کرد افزود: تاسیس این مدرسه هم اکنون در مرحله پیش نویس تفاهم نامه است اما موافقت اولیه با مجوزهای آن از سوی آموزش و پرورش اخذ شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در این استان ۱۸۲ هزار نفر عضو یک هزار و ۸۲۱ واحد تعاونی فعال هستند گفت: مقرر است در این مدرسه در قالب دوره‌های کوتاه و بلند مدت نسبت به آموزش مدیران، بازرسان و اعضای تعاونی‌ها برای کاهش مشکلات حوزه های مختلف این شرکت‌ها اقدام شود و در کنار آن آموزش‌های مختلفی را برای فرهنگ سازی در جامعه به دانش آموزان علاقه مند ارایه خواهد شد.

مدرسه عالی تعاون همسو با آموزش‌های مدرسه خواهد بود

عضو اتاق فکر تعاون و معاون سما دانشگاه آزاد اسلامی کردستان نیز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: مقرر شده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲ تن از مربیان خود را در اختیار مدرسه تعاون برای ارایه آموزش‌ها به جامعه هدف قرار دهد.

عادل صلواتی با بیان اینکه این مدرسه از سوی مدارس سما تجهیز خواهد شد افزود: سرفصل‌های آموزشی با توجه به سیاست‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین و دوره‌ها نیز توسط این مدرسه به اعضای تعاونی‌ها ارایه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مدارس همواره آموزش‌های لازم برای کار گروهی و مشارکتی ارایه شده است یادآور شد: دوره‌های آموزشی در مدرسه تعاون به دانش آموزان زیر نظر آموزش و پرورش و با چاشنی تعاون ارایه خواهد شد تا بتوانیم فرهنگ تعاون گرایی را در بین آینده سازان جامعه نهادینه کنیم.

صلواتی گفت: مقرر شده این مدرسه تا پایان سال جاری تاسیس و فعالیت آن نیز همزمان با بهار سال آینده به جامعه هدف شروع شود.

آموزش شیرازه هر کار و مساله‌ای است و شکی نیست مدرسه مهمترین مکان برای ارایه آن است که اگر آموزش‌ها در مدرسه درست و علمی ارایه شود موفقیت را ارزانی جامعه هدف خود می‌کند از این رو انتظار می‌رود مدرسه تعاون به عنوان یکی از برنامه های سند تحول بخش تعاون کشور با آموزش های علمی و به روز دنیا بتواند این اقتصاد را به جایگاه واقعی آن برساند.

از طرفی دیگر بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صحیح استوار است تاکنون در بحث آموزش بر روی ۲ پایه دیگر این اصل کارهای زیادی صورت گرفته اما پایه سوم (تعاون) کمتر مورد توجه بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha