به گزارش ایرنا، محمدعلی کاظمی روز یکشنبه در جلسه تکریم و معارفه مدیران اداره منابع طبیعی سمیرم در فرمانداری این شهرستان، اظهار داشت: درخت اُرس یکی از درختان بکر کوهی و جنگلی این خطه کوهستانی است.
وی خاطرنشان کرد: درختان اُرس سالهاست که کار نگهبانی طبیعت و محیط زیست این منطقه را برعهده دارند و مانع فرسایش خاک غنی این خطه هستند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به کمتر شدن تعداد همین درختان نگهبان طبیعت، تاکید کرد: حدود ۶۰۰ هکتار ذخیره جنگلی اُرس در منطقه چالقفا در مرکز شهرستان سمیرم محصور شدهاند.
وی مساحت توده جنگلی دارای درختان ارس در سمیرم را سه هزار هکتار اعلام کرد و افزود: سابق بر این که مردم از گاز طبیعی بی بهره بودند اهالی از چوب این درختان برای هیزم استفاده میکردند که این روند در سالهای اخیر متوقف شد.
به گفته کاظمی، عمده جنگلهای استان اصفهان در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند که با وجود همین سطح ناچیز تنوع ۳۵ گونه درختی ودرختچهای در این مناطق مشاهده میشود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان افزود: فراوانی گونههای جنگلی نظیر بنه، کیکم، ارژن، زالزالک و انوع بادام کوهی در کنار جنگل بلوط، درختچههای ارژن، انواع گون و گیاهان بوته ای، دارویی و علفی نیز در این خطه مطلوب است.
وی با گرامیداشت ایامالله دهه فجر، اظهار داشت: کنترل، مهار و استحصال ۶۰۵ هزار متر مکعب سیلاب و روان آب را در استان اصفهان با افتتاح طرحهای آبخیزداری در این مدت عملیاتی میشوند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم تصریح کرد: متاسفانه تغییر الگوی بارش از برف به باران در سالهای اخیر باعث بیشتر شدن حجم فرسایش خاک شده است.
به گفته علی پورعسگر، طبق برآوردها سالانه حدود ۶ میلیون تن فرسایش خاک در سمیرم داریم که موجب هدر رفت خاک حاصلخیز و غنی سمیرم می شود.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد مراتع درجه یک و ۲ استان اصفهان در سمیرم وجود دارد، اظهار داشت: ضروری است تا از فشار چرای دام مازاد عشایر و چرای زودرس و خارج از فصل جلوگیری به عمل آید تا ارزش و غنای خاک این منابع حیاتی حفظ شود.
بر این اساس، میثم جباری در پایان این جلسه بعنوان سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم معرفی و از زحمات علی پورعسگر در مدت یکسال و چهار ماه خدمت خود در سمیرم قدردانی شد.
چالقفای سمیرم در منطقه زاگرس میانی است که دشتی زیبا و سبز بربالای آن قرار دارد و در گذشته یکی از مهمترین شکارگاه های سمیرم بوده که متاسفانه به علت شکار بی رویه، وجود حیات جانوران در آن بسیار محدود شده، ولی باز هم حیوانات وحشی مثل خرس، گرگ، شغال و حتی پلنگ در کوه های آن نواحی دیده شده است.
منطقه حفاظت شده دنا از مهمترین ذخیرهگاههای زیست کره جهان ظرفیتی مهم برای حفظ بیش از ۳۲۰ گونه جانوری در جنوب این شهرستان واقع شده که هر چند مدیریت اداری و زیست محیطی آن با استان کهگیلویه و بویراحمد است اما بخش وسیعی از آن در محدوده استان اصفهان و شهرستان سمیرم قرار گرفته است.
سمیرم نیز به عنوان اولین ذخیره گاه ارس در کشور در جوار زاگرس مرکزی و دنا و همچنین ۲ ذخیره گاه جنگلی داغباشی و تنگ خشک با افزون بر ۵۲۷ هزار هکتار مساحت جغرافیایی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی، مرتعی و جنگلی و ۸۱ هزار هکتار رویشگاه جنگلی بعنوان حوزه الگویی سازمان جنگلهای کشور در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.
نظر شما