۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۲۷
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84221631
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نقش آیت‌الله مدنی در رهبری و هدایت مردم همدان در انقلاب اسلامی 

همدان-ایرنا- آیت الله «سید اسدالله مدنی» از شخصیت هایی بودند که دلسوزانه در رهبری و هدایت مردم انقلابی همدان با مدیریت صحیح اسلامی، بکارگیری عقلانیت و تدبیر در امور توانستند نقشی ممتاز و بی‌بدیل در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در استان همدان داشته باشند.

به گزارش ایرنا، آیت الله سیداسدالله مدنی به عنوان مجتهد مسلم و فقیه عالیقدر نه در مقام رهبری بلکه در جایگاه ماموم در اقتدا به بنیانگذار کبیر نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) اوامر و دیدگاه‌های ایشان را کاربردی و با بهره گیری از اصل جریان‌سازی، انقلابیون را بر علیه رژیم ستم‌شاهی سازماندهی می‌کرد.

آیت الله مدنی با تهذیب اخلاق و تزکیه نفس و خودسازی انقلابی، بر روح و جسم انقلابیون نفوذ پیدا کرده بود، نفوذ کلام وی که ناشی از انفاس قدسی او نشات می‌گرفت، زمینه اطاعت پذیری روحانیون، دانشگاهیان، بازاریان، دانشجویان، دانش‌آموزان، زنان و مردان انقلابی حتی نظامیان را فراهم ساخته بود به نحوی که تدبیر و درایت او کرارا موجب شد از قتل عام و کشتار وحشتناک مردم توسط رژیم سفاک پهلوی جلوگیری شود.

او قبل از فرار شاه از ارتشیان خواست مجسمه پهلوی در میدان مرکزی همدان را پایین آورند و این اتفاق مبارک صورت گرفت، برادران ارتشی در تبعیت از آیت الله مدنی بدون هیچ گونه درگیری در همراهی با مردم اقدام به این حرکت انقلابی(به زیر کشیدن مجسمه شاه) کردند که شاید در تاریخ انقلاب اسلامی در سراسر کشور بی‌نظیر است.

همچنین ممانعت از حرکت ستون نظامی و تانک های ارتش شاهنشاهی در پیوستن به حکومت نظامی تهران در روز بیست و یکم بهمن ۵۷ در کیلومتر ۵ جاده کرمانشاه - همدان نتیجه فرماندهی آیت الله مدنی و مشارکت مردم و همدلی برادران ارتش در شکوه همبستگی ملی بود.

نقش آیت الله مدنی در ایجاد وحدت و انسجام مردمی، اعتماد به جوانان و اعتقاد به افراد مسن در مبارزات دوران انقلاب اسلامی از شاهکار و هنرهای مدیریت ایشان است که امروز در بیانیه گام دوم انقلاب  از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی جلوه گر است.

وی ذوب در ولی فقیه زمان حضرت امام خمینی(ره) بود و با سوق دادن جامعه به این سمت، نقش ارزنده‌ای در تقویت ستون خیمه انقلاب اسلامی و بالا بردن سنگ بنای انقلاب اسلامی ایفاء کرد.

نکته حائز اهمیت در مصون ماندن نظام مقدس جمهوری اسلامی از گزند دشمنان(نیاز دیروز، امروز و فردای انقلاب اسلامی) پشتیبانی از ولایت مطلقه فقیه است، آیت الله مدنی با ابهت و صلابت حیدری به تاسی از جد بزرگوارشان علی (ع) در جایگاه نماینده امام خمینی (ره) در استان همدان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دفاع از حقوق مردم به ویژه قشر محروم و مستضعف جامعه بدون ملاحظه و سیاسی‌کاری فارغ از هرگونه گرایش خاص، زلال در خط امام و حزب‌الله در صراط مستقیم انقلاب اسلامی به متصدیان امور در مسند های مختلف امر و نهی و با نظارت عالیه از آنان در اجرای دستورات صادره باز خواست می‌کرد و مدیران خود را موظف به پاسخ می‌دانستند.

از هرگونه اشرافی‌گری و داشتن زندگی اشرافی دوری می‌کرد و با حفظ زی طلبگی خود را در کنار مردم می دید. خاطرم هست در جریان کمبود نفت در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی تا راه اندازی پالایشگاه ها و بازگشت کارکنان صنعت نفت پس از اعتصاب و مراجعه به محل کار او بخاری شخصی منزلش که همان محل کار و قرارگاه فرماندهی انقلاب در استان تلقی می‌شد را خاموش و با پوشیدن لباس گرم عنوان کرد، مادامی که مردم نفت ندارند من هم از نفت استفاده نمی‌کنم.

و همچنین در گرانی کاذب گوشت در همدان مطرح کرد من گوشت نمی خورم مردم هم گوشت نخرند تا قصاب ها گوشت را ارزان کنند، قصاب ها حرمت نهادند و امر وی را اجابت کردند.

آیت الله مدنی در کسب افتخار برای مردم دارالعلم، دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان در ایام انقلاب اسلامی سر آمد است آنجا که در تدارک و اعزام مردم در استقبال از پرواز انقلاب و بازگشت امام عظیم الشان به میهن اسلامی در دوازدهم بهمن ۵۷ همدانی ها جزو مستقبلین اول از امام خمینی(ر) در مسیر مهرآباد تا بهشت زهرای تهران بودند که این نیز در تاریخ، مانا و ماندگار است که از آثار و نقش آیت الله مدنی در این حرکت تاریخی محسوب می شود.

شناسایی، بکارگیری استعدادها و ساماندهی جوانان در واگذاری مسوولیت و پست سازمانی از صدر تا ذیل در اداره امور استان همدان در اویل پیروزی انقلاب اسلامی نقش آیت الله مدنی را در تاریخ انقلاب اسلامی برجسته می سازد. او با موافقت فرماندهی مرحومه خانم دباغ به عنوان اولین فرمانده سپاه ، به منزلت و جایگاه زن مسلمان در نظام اسلامی ارج نهاد.

خطبه‌های امیدآفرین، تحلیل‌های سازنده سیاسی، نقدهای منصفانه در مسیر رشد و تعالی جامعه انقلابی، دعوت به تقوای الهی و پرهیز از تشتت و تفرقه در جایگاه امامت جمعه از آیت الله مدنی در بین قشرهای مردم چهره ای محبوب و دلنشین ساخته بود که صف در صف، صفوف نماز جمعه را در شکوهی مثال‌زدنی تشکیل می‌دادند.

جان کلام، آیت الله مدنی بر اساس دریافت های اسلامی خود همیشه در حرکت های اجتماعی و مبارزات سیاسی پیشتاز بود که می تواند در پیمودن گام دوم انقلاب به عنوان الگویی موفق درس آموز انقلابیون باشد.

شهید مدنی شخصیتی که حرکات انقلابی همدان را منسجم کرد

آیت الله شهید مدنی (۱۲۹۳ -۱۳۶۰ش) شخصیتی که از وی به عنوان نماد معنویت و اخلاص یاد می شود، در تبعید به همدان به مقتدای مردم این شهر در به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی تبدیل و همواره در یاد مردم این دیار ماندگار شد.

آیت‌الله مدنی در سال ۱۲۹۳ هجری شمسی در دهخوارقان (آذر شهر) دیده به جهان گشود و پس از آنکه دوران کودکی را با رنج و زحمت و سختی به پایان رساند به قصد کسب علم و کمال به شهر قم عزیمت کرد و به تحصیل علوم دینی مشغول شد.

وی حرکت تبلیغی خود را از همدان و از روستای «دره مرادبیک» به‌عنوان تبلیغ و پیاده کردن برنامه‌های اصلاحی آغاز کرد؛ به گفته خودش «من دیدم باید همدان را حرکت بدهم از یک ده ‌کار را شروع کردم تا مردم ببینند، بعد گرایش پیدا کنند».

همچنین مردم را با نقشه‌های شوم رژیم طاغوتی آشنا ساخته و در سخنرانی‌های خود آنان را به بیداری و قیام دعوت می‌کرد به طوری که در سال ۱۳۴۱ زمانی که رژیم شاه با تبلیغات گسترده خود می‌خواست رفراندم به اصطلاح انقلاب سفید را برگزار کند، آیت‌الله مدنی در ۹ آذر ۱۳۴۱ در مسجد جامع همدان سخنرانی تندی علیه انتخابات انجمن‌های ایالتی و ولایتی ایراد و مردم را نسبت به عواقب شوم آن آگاه کرد.

پس از به ثمر رسیدن قیام خونین ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره)، این یار دیرینه امام و سرباز خستگی‌ناپذیر انقلاب که پرچم مبارزه را لحظه‌ای بر زمین نگذاشته و از تبعیدگاهی به تبعیدگاهی دیگر و از سنگری به سنگر دیگر همیشه در صف مقدم مبارزه حرکت کرده بود و در پیروزی انقلاب، تلاش بی‌وقفه‌ای داشت، فصل دیگری از مبارزات خود را برای حفظ و حراست و پاسداری از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز کرد.

پس از چندی امام خمینی (ره) طی حکمی، آیت‌الله مدنی را به نمایندگی خود و امامت جمعه شهر تبریز منصوب فرمود و شهید آیت‌الله مدنی آخرین نماز جمعه خویش را در ۲۰ شهریور سال ۶۰ برپا کرد و در محراب نماز جمعه تبریز توسط سازمان مجاهدین خلق به شهادت رسید و پیکر او در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.

*«محمدجواد بیات» عضو شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان همدان و از شاگردان آیت الله مدنی در دوران انقلاب 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha