۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۲۹
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84222087
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نابرابری در برنامه واکسیناسیون در آمریکا انتقادها را برانگیخت

تهران-ایرنا- تارنمای هیل گزارش داد، با وجود تزریق بیش از ۳۵ میلیون دوز واکسن کرونا در سراسر آمریکا شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برنامه توزیع واکسن بین جمعیت رنگین پوستان عادلانه نبوده؛ موضوعی که انتقادها را در این کشور برانگیخته است.

به گزارش ایرنا، هیل افزود نابرابری در توزیع واکسن در حالی رخ می دهد که جمعیت رنگین پوست در آمریکا با شدت بیشتری در معرض آسیب ناشی از همه گیری بوده است.

تعدادی از اعضای کنگره در هفته گذشته این نابرابری در توزیع واکسن را مورد توجه قرار داده اند و سه گروه مختلف از قانونگذاران آمریکایی از دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواسته اند به این وضعیت رسیدگی کند.

هیل نوشت: همه گیری لایه های نابرابری در نظام سلامت و دیگر ساختارها در آمریکا را برملا و ایجاد نظام برابر در توزیع را به یک نبرد دشوار تبدیل کرده است.

بزرگترین مشکل در این زمینه دسترسی به واکسن و اعتماد به واکسن ها است.

فقدان اعتماد به واکسن در جامعه رنگین پوستان و به ویژه جوامع سیاه پوست آمریکا در بی اعتمادی عمیق در دولت آمریکا ریشه دارد.

به نوشته تارنمای آمریکایی، این بی اعتمادی عجیب نیست؛ ضربه ای که دولت فدرال در ۱۰۰ سال گذشته بر سیاه پوستان آمریکا وارد کرده  همچنان در بین جمعیت سیاه پوست امروز آمریکا نیز مشهود و طنین انداز است.

از اوایل تا اواسط قرن بیستم، ده ها هزار نفر از زنان غیرسفیدپوست در آمریکا قربانی برنامه عقیم سازی دولت بوده اند. چهار دهه بعد دولت وقت آمریکا (یکی از بدنام ترین پرونده های جنجالی درباره اخلاق پزشکی) موسوم به آزمایش سفیلیس در تاسکیگی را به صورت اختصاصی بر روی مردان سیاه انجام شد و تا سال ۱۹۷۲ ادامه یافت.

این تحقیق در سال ۱۹۳۲، زمانی که سیفلیس شیوع گسترده‌ای داشت و هیچ نوع درمان امن و مؤثری برای آن وجود نداشت آغاز شد. تحقیق برای اندازه‌گیری میزان پیشروی سیفلیس درمان نشده در مردان آمریکایی آفریقایی‌تبار طراحی شده بود که به پرونده اخلاق پزشکی جنجال برانگیزی تبدیل شد.

در سال ۱۹۵۱ پزشکان بیمارستان جانز هاپکینز در بالتیمور بدون اجازه یک زن سیاه پوست از او که تحت معالجه سرطان دهانه رحم بود نمونه گرفتند که بخشی از این نمونه بافت به اولین سلول انسانی نامیرا تبدیل شد که هنوز هم به طور گسترده ای در تحقیقات امروزی درباره سرطان از آن استفاده می شود.

به رغم تلاش دولت فدرال، گروه های حقوق شهروندان و دیگر سازمان های حامی حقوق بشر برای اعتمادد سازی و جلوگیری از اطلاعاعت غلط در بین جوامع رنگین پوست آمریکا سختی های ناشی از زخم گذشته همچنان موانعی را ایجاد کرده است.

به غیر از مشکلات ناشی از توزیع واکسن سیاه پوستان و لاتین تبارها با احتمال کمتری به اینترنت برای ثبت نام آنلاین برای دریافت واکسن دسترسی دارند.

مقام های بهداشتی در سطح محلی، ایالتی و فدرال با چالش جمع آوری اطلاعات براساس نژاد و قومیت دست و پنجه نرم می کنند که کار را برای واکسیناسیون جوامع محروم مانده دشوارتر کرده است. برخی از سناتورهای آمریکایی مانند سناتور الیزات وارن، اد مارکی و آنا پرسلی در نامه ای خطاب به تشکیلات بهداشت و خدمات انسانی آمریکا عنوان کردند که بدون جمع آوری آمار قوی براساس معیارهای جمعیت شناسی، سیاستمداران و محققان نمی توانند به طور کامل به تاثیر ناشی از نابرابری ناشی از کووید-۱۹ بر جوامع رنگین پوست و رفع تردیدد های آنها در خصوص نحوه توزیع واکسن بپردازند.

نابرابری نژادی در این آمار مشاهده می شود و از بین افراد واکسینه شدن فقط ۱۱.۵ درصد از آنها لاتین تبار هستند، ۵.۴ دردصد را سیاه پوستان، دو درصد آمریکایی های هندی تبار و بومی های آلاسکا و تنها ۰.۳ درصد از آنها را بومی های هاوایی و  ساکنان جزایر اقیانوس آرام تشکیل می دهند.

کووید-۱۹ تاکنون در آمریکا بیشترین شمار کشته شدگان را به نسبت جمعیت این کشور داشته است. طبق آخرین آمار ۲۷ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۴۰۳ نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۴۷۴ هزار و ۹۳۳ نفر جان خود را از دست داده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha