به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کمتر از یک هفته پس از آنکه دانشمندان دانشگاه آکسفورد ادعا کردند واکسن مشترک آنها با شرکت داروسازی آسترازنیکا روی گونههای جدید ویروس کرونا موثر است، تحقیقات دیگری نشان میدهد که این واکسن روی گونه آفریقای جنوبی این ویروس چندان اثر بخش نیست.
دانشمندان دانشگاه دانشمندان «ویتواترسرند» آفریقای جنوبی میگویند که واکسن آسترازنیکا حدود ۱۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا موثر است.
پروفسور «شبیر مادی» از دانشگاه «ویتواترسرند» امروز (دوشنبه) در گفتوگو با شبکه رادیویی بیبی سی ۴ بیان داشت که این میزان اثربخشی، پایینتر از حد انتظار است و اگر تحقیقات روی تعداد افراد بیشتری آزمایش شود بعید است که این میزان به حتی ۴۰ یا ۵۰ درصد برسد.
وی توضیح داد که براساس تحقیقات صورت گرفته که این واکسن در بین افراد با گروه سنی جوان در حد متوسط هم اثربخش نیست. بر همین اساس وزارت بهداشت آفریقای جنوبی تزریق این واکسن را به صورت موقت متوقف کرد.
در همین حال تحقیقات دانشمندان در دانشگاه نیویورک نشان میدهد که واکسن آمریکایی فایبزبیونتک در پیشگیری از گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا اثربخش است و ایمنی بهوجود آمده ناشی از دریافت این واکسن در بدن انسان میتواند ویروس را نابود کند اما، بدن انسان به اندازه کافی ایمنی تولید نمیکند. فایزر بیونتک پیشتر ادعا کرده بود که واکسن این شرکت ۹۵ درصد در برابر ویروس اصلی کرونا مقام است.
دانشمندان دانشگاه کمبریج هم سرگرم تحقیق و تولید واکسن جدیدی هستند که در برابر گونههای مسری و مرگبارتر ویروس کرونا که اخیرا شایع شده، اثربخش باشد. آنها معتقدند که تجمیع واکسنها در یک محصول، به لحاظ راهبردی اشتباه است؛ چون اگر اشکالی سد راه شود کل پروژه به فنا می رود.
این روزها تحولات کرونایی در انگلیس بیشتر به یک پاندول شبیه است.
هفته پیش نخست وزیر انگلیس ادعا کرد که این کشور از پیک موج سوم شیوع کرونا عبور کرده و محدودیتهای کرونایی به تدریج کاهش مییابد.
اما سازمان بهداشت عمومی انگلیس امروز اعلام کرد که تاکنون ۱۴۷ مورد از ابتلا به گونه افریقای جنوبی ویروس کرونا شناسایی شده و این آمار ممکن است افزایش پیدا کند. کارشناسان معتقدند که آمار رسمی دولت بخش کوچکی از یک کوه یخی است و آمارهای واقعی ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر است.
براساس این گزارش، گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا از قدرت فراگیری بسیاری برخوردار بوده و داده ها نشان می دهد که مقاومت آن نسبت به گونههای جدید کرونا در برابر واکسن های موجود بیشتر است.
اینکه واکسنهای کشف شده هنوز برای پایان دادن به همهگیری کرونا موثر نیست باعث تشدید نگرانیها در افکار عمومی انگلیس شده است. معاون وزیر بهداشت انگلیس امروز بر ضرورت بهرهبرداری از یک واکسن تقویتی تاکید کرد.
«ادوارد آرگر» در گفتوگو با شبکه اسکای بیان داشت که هنوز گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا در کشور حاکم نشده است اما خطر شناسایی گونههای جدیدتری از کرونا وجود دارد که ممکن است طرح واکسیناسیون کرونا در کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
نظر شما