موارد ابتلا به کرونا در آفریقا از مرز ۳.۶ میلیون نفر عبور کرد

تهران - ایرنا - مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آفریقا اعلام کرد که موارد ابتلای تایید شده به «ویروس کرونا» در این قاره از سه میلیون و ۶۶۰ هزار نفر عبور کرده و آفریقای جنوبی در میان کشورهای قاره سیاه بیشترین تعداد فوتی‌ها را داشته است.

به گزارش امروز (سه شنبه) روزنامه آنلاین «مغرب ایمرجنت» الجزایر، به گفته مقامات این مرکز، موارد تایید شده ابتلا به کرونا در قاره آفریقا تا دیروز به سه میلیون و ۶۶۷ هزار و ۵۴۶ نفر رسیده است.

در این میان، ۹۵ هزار و ۷۵ نفر بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹ » جان خود را از دست داده‌اند. همچنین سه میلیون و ۱۹۲ هزار و ۵۶۱ نفر از ابتدای شیوع کرونا در این قاره تاکنون بهبود یافته‌اند.

در قاره آفریقا، آفریقای جنوبی که گونه جهش‌یافته دیگری از کرونا در این کشور از چندی پیش شناسایی شده، از نظر ابتلا بیشترین تاثیرپذیری را داشته و آفریقای شمالی از این حیث در جایگاه بعدی قرار دارد.

آفریقای جنوبی، مغرب، تونس، مصر و اتیوپی در قاره آفریقا بیشترین آسیب ناشی از شیوع کرونا را متحمل شده‌اند.

در میان کشورهای آفریقایی، آفریقای جنوبی با ۴۶ هزار و ۲۹۰ فوتی بیشترین تلفات ناشی از کرونا را داشته است.

یکی از مسائل مهم در ارتباط با کرونا در قاره آفریقا دشواری‌های دسترسی به واکسن ضد کووید -۱۹ در این قاره است؛ پیشتر و با طرح مساله انحصاری کردن واکسن در اروپا، این مساله واکنش مقامات آفریقایی را به دنبال داشت.

دو هفته پیش، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی که میلیون‌ها نفر در این کشور شرایط سختی را با توجه به گسترش همه‌گیری در پی بروز گونه جهش‌ یافته دیگری از این ویروس سپری می‌کنند، به کشورهای ثروتمند نسبت به هر گونه «ملی‌گرایی» در ارتباط با واکسن و انحصاری کردن، آن هشدار داد.

انتقاد «سریل رامافوسا» ( Cyril Ramaphosa ) در نشست مجازی «مجمع اقتصادی داووس» به دنبال آن صورت گرفت که شرکت «مدرنا» از کارایی واکسن خود در برابر انواع شیوع یافته ویروس کرونا در بریتانیا و آفریقای جنوبی خبر داده بود. البته این شرکت با اشاره به کاهش سطح ایمنی یا مصونیت افراد واکسینه شده در برابر نوع جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، اعلام کرد که در نظر دارد «جهت احتیاط آزمایش‌هایی را برای تزریق یک دوز اضافی از واکسن را که به طور خاص برای پیشگیری از ابتلا به نوع جهش یافته ویروس در آفریقای جنوبی تولید شده است»، آغاز کند.

تداوم واکنش‌ها به ملی‌گرایی در خصوص واکسن؛ آفریقا منتظر حمایت قدرت‌های بزرگ

در تازه‌ترین واکنش‌ها، رئیس جمهوری رواندا نسبت به پیامدهای اقتصادی جهانی تاخیر در دسترسی قاره آفریقا به واکسن کووید- ۱۹ هشدار داده است.

به گزارش روز سه‌شنبه رادیو بین‌المللی فرانسه، «پل کاگامه» در ستونی که در تارنمای روزنامه «گاردین» منتشر شد، به ملی‌گرایی در خصوص واکسن‌های ضد کووید ۱۹ از سوی آمریکا و اروپا اشاره می‌کند و با مورد سرزنش قرار دادن خرید دوزهای بیش از مقدار مورد نیاز این کشورها افزود: آفریقا منتظر خیریه نیست، ولی منتظر شفافیت و برابری است.

او نوشت: تاخیر در دسترسی کشورهای بسیار فقیر به واکسن می‌تواند پیشرفت‌ها در زمینه توسعه انسانی را ده‌ها سال تضعیف کند. در حالی که سرمایه‌گذاری در زمینه واکسیناسیون (ایمن سازی) همه افراد در آینده نزدیک به سود تجارت بین‌الملل است.

کاگامه اضافه کرد: کشورهای آفریقایی برای دسترسی به واکسن با قیمت مناسب با توجه به ساختار فعلی بازار، به حمایت فعال قدرت‌های بزرگ نیاز دارند.

رادیو بین‌المللی فرانسه گزارش کرد: کشور رواندا انتظار دارد به عنوان بخشی از برنامه «کواکس» بیش از یک میلیون دوز واکسن و به طور عمده واکسن «آسترازنکا» تا پایان ماه فوریه دریافت کند.

کمپین واکسیناسیون در ابتدا برای کادر درمان ، سپس افراد بالای ۶۵ سال و نیز مبتلا به بیماری‌های خاص آغاز می‌شود. با این وجود، برای دستیابی به اهداف خود در ایمن‌سازی ۶۰ درصد جمعیت در مدت ۲ سال، رواندا در حال گفت و گو با اتحادیه آفریقا از طریق ابتکار دسترسی به واکسن در آفریقا (آوات) است.

به گفته یک منبع در وزارت بهداشت رواندا، این کشور همچنین در حال مذاکره دوجانبه با گروه‌های دارویی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha