ناصر کریمیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح بینایی سنجی از آبان امسال در سطح شهر و روستاهای استان آغاز شده و تاکنون ۵۸ هزار و ۶۰۰ کودک زیرپوشش این طرح قرار گرفتهاند.
وی افزود: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا پایگاه ثابت راهاندازی نشده و غربالگری کودکان در پایگاههای سیار و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی انجام میشود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان با بیان اینکه امسال بینایی سنجی کودکان از طریق دستگاههای غربالگری انجام میشود، گفت: پیشگیری از تنبلی چشم در سه سطح انجام میشود که در سطح اول غربالگری، در سطح دوم بینایی سنجی و در سطح سوم ارجاع به متخصص صورت میگیرد.
وی یادآور شد: اجرای این طرح فقط به پوشش ختم نمیشود بلکه در مراحل بعدی کودکانی که با اختلالات بینایی از جمله تنبلی چشم و یا کم بینایی مواجه هستند به پزشک متخصص ارجاع داده خواهند شد.
کریمیان با بیان اینکه سازمان بهزیستی به خانوادههای بی بضاعتی که فرزندشان دارای مشکل بینایی باشد کمک میکند، از خانوادهها خواست، تا پایان سال جاری با مراجعه به ادارات بهزیستی شهر محل سکونت خود نسبت به بینایی سنجی آنان اقدام کنند.
آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که چشم به ظاهر سالم کودک را درگیر کرده و اگر به موقع درمان نشود باعث اختلال دید طبیعی او میشود.
کارشناسان معتقدند که بهترین سن برای درمان تنبلی چشم بین سه تا پنج سالگی است و کودکانی که در این سن با تنبلی چشم روبرو هستند اگر به موقع تحت درمان قرار نگیرند ممکن است دچار نابینایی یا کم بینایی شوند.
بر این اساس از سال ۷۴ طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) در سطح کشور آغاز شده وهر سال از اول آبان تا پایان آذر در پایگاههای سنجش بینایی و مهدهای کودک زیر نظر سازمان بهزیستی اجرا میشود.
نظر شما