دانشگاه‌های فردوسی مشهد و پرتوریا تفاهم‌نامه منعقد کردند

مشهد- ایرنا- روسای دانشگاه‌های فردوسی مشهد و پرتوریا در آفریقای جنوبی به منظور گسترش زمینه‌های همکاری علمی و تبادل دانش، تفاهم‌نامه‌ای را به صورت مجازی امضا کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه دانشگاه فردوسی مشهد دکتر محمد کافی در مراسم امضای این تفاهم نامه بر توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی با دانشگاه‌های معتبر قاره آفریقا، به خصوص دانشگاه‌های کشور آفریقای جنوبی تاکید کرد.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه‌ های آفریقای جنوبی بسیار ارزشمند و کارآمد برای دانشگاه فردوسی مشهد است.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امروزه کشورهای آفریقایی از یک سو ظرفیت بسیار بالایی برای اعزام دانشجو دارند و از سوی دیگر امکان اجرای طرح‌های پژوهشی و فناآوری با آنها فراهم است و دانشگاه فردوسی مشهد در گسترش علمی همکاری‌ها با آفریقا پیشگام است.

مدیر همکاری‌های علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این خصوص گفت: برنامه‌های این دانشگاه در مسیر توسعه همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های کشورهای قاره آفریقا بسیار زیاد است که به عنوان نمونه می‌توان به پذیرش دانشجو و زبان‌آموز از دانشگاه‌های کشور آفریقا در سال جاری اشاره کرد که در سابقه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه این تعداد بی‌سابقه بوده است.  

دکتر احسان قبول افزود: ظرفیت برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد همچون دکتر محمد آرشی استاد گروه آمار دانشکده علوم ریاضی به گونه‌ای است که به عنوان رابط میان این ۲ دانشگاه معرفی می‌شوند زیرا گسترش روابط با دانشگاه‌های آفریقا بسیار مغتنم است.

وی ادامه داد: همکاری دانشگاه فروسی مشهد با دانشگاه پرتوریا شامل زمینه‌هایی است که طرفین برای تحقق منافع مشترک در پیشرفت علمی، مناسب دانسته و به توسعه همکاری در زمینه علم و دانش میان طرفین در همه بخش‌ها و عرصه‌های مربوط به آن کمک می‌کند.

دانشگاه شهر پرتوریا به عنوان پایتخت اجرایی و اداری کشور آفریقای جنوبی دارای رتبه جهانی ۶۰۱ در نظام رتبه بندی Times و رتبه ۵۶۱ در QS و در گروه دانشگاه‌های ممتاز مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری است. این دانشگاه در سال ۱۹۰۸ میلادی تأسیس شده است و با حدود ۴۰ هزار دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاه‌های آفریقای جنوبی است.

۲ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه پرتوریا از ۶۰ کشور مختلف بین‌المللی هستند و این دانشگاه دارای ۹ پردیس شامل علوم اقتصادی و مدیریت، فنی و مهندسی، علوم سلامت، علوم انسانی، حقوق، علوم طبیعی و کشاورزی، معارف و علوم دامپزشکی است.  

دانشگاه فردوسی مشهد نیز سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاه‌های تهران و تبریز با بیش از ۶ دهه قدمت هم اکنون دارای ۲۵ هزار دانشجو است که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در مقطع دکتری، حدود ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

بیش از ۸۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که حدود ۶۵۰ نفر آنان دارای مدرک پی. اچ. دی و بیش از ۱۲۰ نفر دارای رتبه استادی یا پروفسوری هستند.

واحد بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز تاکنون حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر غیر ایرانی را جذب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha