بنیاد شهید در برنامه‌ ۱۴۰۰  توجه ویژه‌ای به نماز و جوانان دارد

تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با بیان این که برای تشویق جوانان به نماز باید همه احساس مسئولیت کنیم، گفت: در برنامه‌های سال ۱۴۰۰ بنیاد شهید توجه ویژه‌ای به موضوع نماز شده تا بتوانیم این فریضه الهی را آنطور که شایسته است گسترش دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا ، ‌سردار «یعقوب سلیمانی شنبه در جلسه شورای اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر بنیاد شهید یادآور شد: با توجه به مطالعات روانشناسی و پژوهشی که در زمینه نماز انجام شده باید گفت این فریضه الهی آثار مثبت فراوانی بر روح و روان افراد در پی خواهد داشت. نماز، همدلی مردم در سطوح مختلف را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف از پیش طراحی شده در حوزه نماز باید از تمام ظرفیت های درون و برون سازمانی و استان های مختلف استفاده کنیم. امروز جوانان در فضای مجازی حضور چشمگیری دارند که باید از این موقعیت برای دعوت آنان به نماز استفاده کنیم.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با بیان این که برای تشویق جوانان به نماز باید همه احساس مسئولیت کنیم، گفت: همزمانی ولادت امام محمد باقر (ع) با اولین جلسه شورای اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر بنیاد شهید را به فال نیک می گیرم و امیدوارم که در این حوزه شاهد اتفاقات مبارکی باشیم.

سردار سلیمانی خاطر نشان کرد: اقامه نماز باید در بنیاد در راس امور باشد و بی توجهی به آن به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. بدون تعارف هر چه داریم از نماز داریم و باید شکرگزار این فریضه الهی باشیم. باید توجه کنیم که در امر به معروف و نهی از منکر هم زمینه اصلی نماز است.

وی افزود: برای تشویق جوانان به نماز خواندن باید همه دلی کار کنیم و هر چه در توان داریم را به میدان آوریم. در روایات و احادیث مختلف آمده است که نماز ستون دین است و همین موضوع نشان می دهد که باید در این زمینه بیشتر و بهتر کار کنیم.

هم افزائی کار کنیم تا در جامعه اسلامی این فریضه الهی به جایگاهی که شایسته است قرار گیرد

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید اظهار داشت: باید در زمینه نماز با همدلی و هم افزائی کار کنیم تا در جامعه اسلامی این فریضه الهی به جایگاهی که شایسته است قرار گیرد.

سردار سلیمانی توضیح ادامه داد: دشمنان انقلاب تمام امکانات را به کار گرفتند تا ۴۰ سالگی انقلاب را نبینیم اما امروز در ۴۳ سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم که این دستاورد ارزشمند و بزرگی است. ایام الله دهه فجر امسال تحت تاثیر شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا برگزار شد اما مردم ثابت کردند که این بیماری هم نمی تواند آنها را از وفاداری به آرمان های انقلاب دور کند.

وی با بیان اینکه باید از حضور معنی دار و چشمگیر مردم در مراسم ۲۲ بهمن امسال قدردانی کنیم، اضافه کرد: مردم بصیر و ولایتمدار ایران نشان دادند که گرفتاری ها و مشکلات همدلی شان را تحت تاثیر قرار نداده و همچنان در صحنه هستند. نه تنها مردم ایران بلکه همه دنیا به چشم دیدند که مردم گرفتار ایران برای تجدید میثاق با آرمان های انقلاب اسلامی به خیابان ها آمدند و در خانه ها نماندند.  

تقویت موسسه‌های متولی در حوزه نماز

مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید نیز در این جلسه اظهار داشت: همیشه به برگزاری نماز در اردوها توجه داشته ایم و حتی اگر شرایط مساعد نبوده هم نسبت به این فریضه الهی غافل نبوده ایم.

 «سید مستجاد حسینی» ادامه داد: نزدیک به ۲ هزار کلیپ با موضوع نماز از سخنان حجت الاسلام و المسلمین «محسن قرائتی» رئیس ستاد اقامه نماز بازتولید کرده ایم. برای تشویق مردم در سطوح مختلف به اقامه نماز نیز تقویت موسسات متولی در این حوزه را در دستور کار قرار داده ایم.

وی افزود: با بررسی های بعمل آمده از شهرهای مختلف کشور متوجه شده ایم که «یزد» شهر سرآمد در حوزه نماز اول وقت است. تصمیم داریم با استفاده از زبان هنر شهر یزد را به عنوان سرآمد در حوزه نماز اول وقت معرفی کنیم.

مدیرکل ورزشی و اردویی یادآور شد: برگزاری جشن تکلیف و جشن عبادت برای ترویج نماز یکی از برنامه های ویژه بنیاد شهید در سال های گذشته بوده است. فضای مجازی بستر مناسبی در میان جوانان است که باید با ورود هوشمندانه از آن بهره مند شویم.

مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید نیز در این جلسه بیان کرد: نماز و قرآن از هم تفکیک پذیر نیستند و از صدر اسلام تا امروز در کنار هم بوده اند. باید توجه داشته باشیم که توجه به نماز پرداختن به قرآن است و برعکس این موضوع هم مصداق دارد.

«اسکندر یارنسب» ادامه داد: همه ما باید برای ترویج نماز کار کنیم و برای دستیابی به آنچه شایسته این فریضه الهی است از هر آنچه در توان داریم، دریغ نکنیم.

برای ترویج فرهنگ نماز در فضای مجازی بیش از پیش کار کنیم

مشاور امور زنان و خانواده در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این جلسه گفت: برای ترویج اقامه نماز در جامعه اسلامی باید تمام ظرفیت های درون و برون سازمانی را به کار بگیریم. برای اینکه کارهایمان نتیجه خوبی در پی داشته باشد باید برای اجرای برنامه ریزی ها اولویت بندی کنیم.

«فریده اولاد قباد» ادامه داد: نکته بسیار مهم در حوزه نماز این است که کار برای این فریضه الهی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مشکلات اخلاقی را به دنبال دارد. باید برای ترویج فرهنگ نماز در فضای مجازی بیش از پیش کار کنیم. فضای مجازی بستر مناسبی در میان جوانان است که باید از این موقعیت به خوبی استفاده کرد.

وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم بنیاد شهید برای تولید محتوا در حوزه نماز عضو شورای عالی فضای مجازی شود. البته می توانیم از فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی هم برای عملکرد بهتر کمک بگیریم.

مشاور امور زنان و خانواده در بنیاد شهید خاطر نشان کرد: با همکاری وزارت آموزش و پرورش باید برای ترویج فرهنگ نماز میان دانش آموزان کار کنیم. شرایط سنی دانش آموزان به گونه ای است که آمادگی مناسبی برای پذیرش دارند و باید از این فرصت برای نهادینه کردن فرهنگ نمازخوانی استفاده کنیم.

بی اهمیتی به نماز عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد

مدیرکل پشتیبانی بنیاد شهید نیز با تاکید بر این که بی اهمیتی به نماز عوارض جبران ناپذیری  در زمینه اخلاقی و روانی به دنبال دارد، گفت: باید گونه ای برنامه ریزی کنیم که ارزش ها درون آدم ها نهادینه شود و تا وقتی این اتفاق نیفتد به هیچ نتیجه قابل قبولی نرسیده ایم.

«سعید کهن سال» ادامه داد: فرهنگ ایثار و شهادت که نکات ارزشمند بسیاری را در خود جای داده، برگرفته از نماز است.  هر چه گرفتاری در زندگی برای ما پیش می آید نتیجه فاصله گرفتن از ارزش هاست و بی تفاوتی به نماز منشاء آسیب هاست. در حوزه نماز باید تامین منابع برای اجرای برنامه ها به طور جدی انجام شود.

وی افزود: بنیاد شهید، معراجگاه و خانه شهداست که باید در این جایگاه مقدس نماز جایگاه شایسته اش را داشته باشد و برای ترویج فرهنگ این فریضه الهی کارهای مهم انجام شود. برای تحقق دستیابی به هدف بزرگی که داریم و می خواهیم نماز در جایگاه شایسته اش قرار گیرد، نباید لحظه ای درنگ کنیم.

مدیرکل پشتیبانی بنیاد شهید با اشاره به اینکه امروز اولین جلسه از شورای اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر در بنیاد شهید برگزار می شود، یادآور شد: نباید شیوع ویروس کرونا بهانه ای برای کم توجهی به نماز شود. بهتر است در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت راهبرد خاصی را تعریف کنیم و پیرو آن حرکت کنیم. پیشنهاد می کنم مسابقه ای با محوریت نماز و اذان با هدف ترویجی و تشویقی برگزار شود.

باید نماز در بنیاد شهید جایگاه شایسته اش را داشته باشد

«عادل مهری»، مدیرکل مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر هم در جلسه شورای اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر بنیاد شهید اظهار داشت: باید نماز در بنیاد شهید جایگاه شایسته اش را داشته باشد. برای انجام وظایف محوله در حوزه ترویج فرهنگ نماز با استفاده از ظرفیت های نخبگان جامعه ایثارگران آمادگی لازم را داریم. به عنوان نمونه در سال های گذشته چندین مقاله با موضوع نماز توسط نخبگان جامعه ایثارگران نوشته شده است. پیشنهاد می کنم جلسات بعدی شورای اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر در سالن شهید رسول زاده و با حضور نماینده ای از بنیاد شهید استان تهران انجام شود.

برنامه ریزی برای بهره مندی از ظرفیت های بقاع متبرکه

مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) نیز در این جلسه خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند «بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند» بنابراین باید از ظرفیت های بقاع متبرکه در سراسر کشور برای ترویج فرهنگ نمازخوانی استفاده کنیم. برای ترویج این فرهنگ بهتر است تفاهم نامه ای بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاونت اجتماعی اوقاف منعقد شود. برنامه ریزی برای بهره مندی از ظرفیت های بقاع متبرکه باید در دستور کار قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین «محمود رضا زکاوت» گفت: یکی دیگر از راه های موثر در ترویج فرهنگ نمازخوانی تولید آثار فاخر هنری است که باید در این زمینه اقدامات هدفمند انجام شود.

«مرتضی شکرزاده» رئیس اداره فرهنگی بنیاد شهید نیز در این مراسم گزارشی از برنامه های مصوب سال ۱۳۹۹ بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و همچنین برنامه های سال آینده ارائه کرد. همچنین سردار سلیمانی پیشنهادی برای برگزاری جشنواره ای با موضوع نماز داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha