۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۵۶
کد خبرنگار: 2537
کد خبر: 84228489
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه‌های عربی و سفر قاضی‌القضات به عراق

۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۵۶
کد خبر: 84228489
رسانه‌های عربی و سفر قاضی‌القضات به عراق

تهران- ایرنا- سفر رئیس دستگاه قضا به عراق در کانون توجه تحلیلگران عرب و فعالان عربی شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت تا با اشاره به پیام‌های این سفر، از آغاز فصل جدیدی از روابط دوجانبه و ادامه هماهنگی تهران و بغداد در پرونده ترور سردار سلیمانی وابومهدی المهندس سخن به میان آورند.

 آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته سفری به عراق داشت. رئیس قوه قضاییه در رأس یک هیات عالی قضایی و به دعوت «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق روز دوشنبه ۲۰ بهمن به این کشور سفر کرد. او در این سفر سه روزه ضمن زیارت حرم امامین کاظمین (ع)، دیدارهایی با رئیس شورای عالی قضایی، رئیس جمهوری، نخست وزیر و دیگر مسئولان کشور عراق داشت. پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید «قاسم سلیمانی» و همراهان ایشان، بررسی مناسبات ایران و عراق در حوزه حقوقی و قضایی، مساله زندانیان عراقی و ایرانی، مرز مشترک با عراق، تبادلات مرزی، تجارت، ترددها و اعزام زائر و … از جمله دستورکار سفر سه روزه رئیس قوه قضائیه در بغداد بود.

پیام های سفر آیت الله رئیسی به عراق

سفر آیت الله رئیسی به عراق از نگاه تحلیلگران دارای پیام های بسیاری بود. سفر آیت الله رئیسی به عراق و دیدار او با مقامات بلند پایه عراق تکمیل کننده رویکرد تقویت روابط تهران و بغداد است. ایران و عراق به دلیل وجود پیوندهای مشترک دینی، سیاسی، امنیتی و تاریخی اهمیت ویژه ای برای روابط دوجانبه قائلند. این دو کشور که در مسیر مبارزه با گروه های تکفیری هزینه های بسیاری متحمل شده اند در مخالفت با حضور نیروهای بیگانگان در عراق و منطقه دیدگاه مشترکی دارند. «مختار الموسوی» عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در این زمینه به تارنمای «سومریه نیوز» عراق گفت: سفر رئیس دستگاه قضایی ایران به عراق در راستای گشایش و رویکرد درهای باز و تعامل منطقه ای و بین المللی بود. ایران کشوری همسایه است و تاکنون مواضع درخشانی درباره عراق به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم داشته است. عراق با ایران دارای روابط اقتصادی، اجتماعی و دینی ژرفی است. این سفر دارای ابعاد مهم و اهداف راهبردی بوده است. یکی از پرونده های مهمی که در این سفر بررسی شد موضوع ترور سردار سلیمانی و «ابومهدی المهندس» بود. این بیانگر همکاری امنیتی و اطلاعاتی ایران و عراق است که در شتاب‌بخشی به تحقیقات در این زمینه نقش دارد. این سفر مثبت و موفقیت آمیز بود و این پیام را به کسانی رساند که روی ایجاد اختلاف بین ایران و عراق از طریق مسائل طایفه ای حساب باز کرده بودند. این سفر روشن ساخت که ایران و عراق دارای منافع و سرنوشت مشترکی هستند و آنچه برخی ها از طریق کوبیدن بر طبل فتنه وآشوب به دنبال آن هستند، عملی نخواهد شد.

«حسین فلامرز» تحلیلگر خبرگزاری عراقی «براثا» هم نوشت: رهبران عراق و ایران با اعتماد به نفس کامل و گام های استوار مسیر آینده درخشان امت اسلامی و منطقه خاورمیانه را ترسیم می کنند. آیت الله رئیسی با دستگاه قضایی عراق برای انتقام گیری از ترامپ و اطرافیان وی که در جنایت ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهان وی نقش داشتند به توافق رسیدند. سفر آیت الله رئیسی به عراق در شرایطی صورت گرفت که روابط عراق و ایران در همه عرصه ها به اوج خود رسیده است. این روند ادامه دارد و تلاش دشمنان و اقدامات مشکوک آنان، رهبران دو کشور را از مسیر ادامه روابط منصرف نخواهد کرد.

«علی الطویل» تحلیلگر مسائلی سیاسی خبرگزاری براثا عراق هم تصریح کرد: سفر آیت الله رئیسی به عراق فصل تازه ای از روابط برادری را خواهد گشود. این سفر دارای پیام های مهمی بود. این سفر که پس از اخراج ترامپ از کاخ سفید صورت گرفت نشان می دهد تلاش وی برای ایجاد شکاف میان این دو کشور راه به جایی نبرده است. یکی از اهداف سفر آیت الله رئیسی به عنوان یکی از مقامات عالی رتبه ایران بررسی مسائل حقوقی و مراحل تحقیق جنایت بزرگ آمریکا در ترور سردار سلیمانی بود. این نشان می دهد که ایران هنوز هم این جنایت را فراموش نکرده است و در زمان مناسب از جنایتکاران انتقام خواهد گرفت. این سفر نشان داد که روابط با عراق در اولویت های ایران قرار دارد و تلاش دیگر کشورها برای تغییر نقشه راه سیاسی از طریق فشارها و یا تقلب در انتخابات عراق به بهانه نظارت سازمان ملل بر انتخابات راه به جایی نخواهد برد و جمهوری اسلامی با قدرت از تصمیم و انتخاب مردم عراق پشتیبانی خواهد کرد. استقبال مردمی و رسمی عراقی ها از آیت الله رئیسی در سفر به عراق و سردادن شعارهایی از سوی مردم در حمایت از رهبران و مردم ایران نشان دهنده ارادت صادقانه و عمیق مردم عراق به مردم و مسوولان ایران است.  این ارادت مردم عراق در شرایطی است که دشمنان دو کشور به شیوه های گوناگون برای ایجاد شکاف میان مردم دو کشور تلاش کرده اند اما همه تلاش ها راه به جایی نبرده است.

نگاه کاربران عرب‌زبان توئیتر به سفر آیت الله رئیسی

سفر آیت الله رئیسی به عراق در شبکه اجتماعی توئیتر هم انعکاس گسترده‌ای داشت و کاربران عرب‌زبان این شبکه اجتماعی با هشتگ «رئیسی الضیف القانونی» (رئیسی مهمان حقوقی) و «رئیس القضاء الایرانی» (رئیس دستگاه قضایی ایران) «هلاخادم الرضا» (خادم امام رضا خوش آمدی) و هشتک‌هایی از این دست در صفحه کاربری خود تحلیل‌هایی را در این زمینه منتشر کردند.

کاربری به نام «علی کریم» در صفحه کاربری خود در توئیتر آورد: استقبال گسترده مردم عراق از آیت الله رئیسی سبب شده است که رسانه های دشمنان دچار شگفتی شوند. همه تلاش ها برای تخریب روابط عراق و ایران با شکست روبرو شد. کاربری به نام «حسن عباس» در صفحه توئییتر خود نوشت: خادم امام رضا (ع) میلیون ها بار خوش آمدی.

 کاربری به نام «الحدث» آورد: گروه هایی از مردم با شعار ایران و عراق از هم جدا نخواهند شد به استقبال رئیسی رفتند.

 کاربری دیگری به نام «mr.zero» در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در سخت ترین روزهای خود در زمان حضور داعش در عراق برادران عرب ما حتی یک فشنگ هم به ما ندادند، اما ایرانی ها به ما لطف زیادی کردند که فراموش شدنی نیست. کاربری دیگری به نام «شاکر الباش» توئیت کرد: سفر آیت الله رئیسی بعنوان میهمان قضایی به عراق پیام های پرمحتوای حقوقی و قانونی برای گرفتن انتقام خون فرماندهان شهید از جنایتکاران دارد. کاربری به «حسن ستار» هم در صفحه توئیتر خود آورد: سفر رئیسی به عراق تکمیل کننده روند حقوقی انتقام گیری از جنایت کاران در ترور سردار  سلیمانی است.

کاربری به نام «فیروزه» هم در صفحه توئیتر خود نوشت: رئیسی مهمان قضایی بود که بزرگوارانه در شهر کاظمین حضور یافت و حضور وی در این شهر پیام آشکاری دارد که نشان دهنده همگرایی مردم عراق و ایران در انتقام گیری از جنایتکاران ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس است.

کاربری دیگر به نام «عبق الولایة» آورد: شیطان بزرگ با اقدام خود در ترور فرماندهان پیروزی برای ویران سازی محور مقاومت تلاش می کرد، اما با حضور آیت الله رئیسی در عراق، محور مقاومت قصد دارد از طریق قانونی انتقام بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha