توسعه زیرساخت‌ها؛ رهاورد فجر ۹۹ در خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - سهم خراسان جنوبی از طرح‌های دهه فجر امسال یک هزار و ۹۵۵ طرح عمرانی، اقتصادی و خدماتی بود که افتتاح بزرگراه، گازرسانی، برق‌رسانی، آبرسانی و صنایع معدنی در صدر آنها قرار داشت و این استان را چند گام در حوزه زیرساختی جلو برد.

به گزارش ایرنا از این تعداد، یک هزار و ۷۰۱ پروژه در ۱۱ شهرستان استان به بهره‌برداری رسید و برای اجرای آنها یک هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان هزینه شده است.

حدود هزار پروژه از مجموع پروژه‌های قابل افتتاح دهه فجر ۹۹ در مناطق روستایی خراسان جنوبی افتتاح شد که نشان از توجه ویژه دولت به مناطق محروم و توسعه روستایی دارد.

خراسان جنوبی بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و با توجه به همپوشانی جمعیت برخوردار در اغلب پروژه‌هایی که افتتاح می‌شود، در مجموع ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مزایای پروژه‌های عمرانی، خدماتی و اقتصادی بهره‌مند شدند.

نکته قابل توجه دیگر افزایش بیش از ۲۰ درصدی پروژه‌های دهه فجر امسال در خراسان جنوبی نسبت به سال گذشته است که به وضوح نشان می‌دهد دولت تدبیر و امید با وجود همه تنگناهای مالی و فشارهای ناشی از تحریم‌ها، تلاش و جدیت برای خدمات‌رسانی به مردم و توسعه همه جانبه کشور را به طور ویژه دنبال می‌کند.

همچنین در این مدت عملیات اجرایی ۲۵۴ پروژه با پیش‌بینی اعتبار ۸۳۱ میلیارد تومان آغاز شد که تکمیل آنها می‌تواند منشا اثر بسیاری در توسعه همه‌جانبه و متوازن مناطق مختلف خراسان جنوبی باشد.

خراسان جنوبی که ۱۶ سال از استان شدن آن می‌گذرد، با وجود اقدامات فراوان در سال‌های گذشته اما همچنان از استان‌های کمتر برخوردار محسوب می‌شود و از ضعف زیرساخت‌ها و محرومیت در برخی بخش‌ها رنج می‌برد.

بررسی کیفیت طرح‌های قابل افتتاح و کلنگ‌زنی استان خراسان جنوبی در دهه فجر امسال، نشانگر اهتمام ویژه دستگاه‌های اجرایی به اجرا و تکمیل طرح‌هایی است که زیرساخت‌های این استان از جمله در بخش راه‌های دوبانده و راه آسفالت روستایی، گازرسانی به روستاها و صنایع، آبرسانی در مناطق شهری و روستایی، برق‌رسانی، توسعه ارتباطات و سلامت را ارتقا دهد.

برای مثال در راستای محرومیت‌زدایی در حوزه روستایی طرح گازرسانی به ۵۷۶ روستای استان با هزینه ۵۴۲ میلیارد تومان همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۸۸ روستا با پیش‌بینی هزینه ۱۷۷ میلیارد تومان آغاز شد.

به گفته مسوولان این اقدام در تاریخ ۶۰ ساله شرکت گاز بی‌سابقه بوده و هنوز هیچ شرکت گاز استانی موفق به این اقدام و گازدار کردن ۲۷ هزار خانوار روستایی در یک سال نشده است.

همچنین ساخت باند دوم در راه‌های خراسان جنوبی جزو مطالبات دیرینه مردم استان بوده که در سال‌های اخیر با افزایش چهار برابری اعتبارات این حوزه، رشد جهشی داشته و دهه فجر امسال نیز ۹۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی خراسان جنوبی به طور همزمان با حضور وزیر راه و شهرسازی در محور دیهوک - راور افتتاح شد.

بهره‌برداری و کلنگ‌زنی حدود ۲ هزار طرح عمرانی استان خراسان جنوبی از روز ۱۲ بهمن ماه با حضور استاندار و معاونان وی در سراسر استان آغاز شد و برنامه‌های محوری افتتاح طرح‌های دهه فجر در روزهای بیستم و بیست و یکم بهمن ماه ابتدا با حضور رییس سازمان امور عشایر ایران در شهرستان نهبندان و سپس با حضور وزیر راه و شهرسازی در شهرستان طبس برگزار شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از افزایش آمار پروژه‌های آماده افتتاح و کلنگ‌زنی این استان در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: یک هزار و ۹۵۵ پروژه با اعتبار معادل ۲ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در این مدت افتتاح یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.

محمد فرهادی از تغییر قابل ملاحظه آمار پروژه‌های آماده افتتاح و کلنگ‌زنی دستگاه‌ها در قبل و بعد از دهه فجر ۹۹ خبر و توضیح داد: بنا به اطلاعات ارائه شده از سوی فرمانداری‌ها، مقرر شده بود که در دهه فجر تعداد یک هزار و ۸۶۹ پروژه عمرانی با اعتبار ۲ هزار و ۵۴ میلیارد تومان افتتاح یا کلنگ‌زنی ‌شود که آمار بعد از این ایام تغییر یافت.

وی افزود: برخی دستگاه‌ها پروژه‌هایی داشتند که ابتدای کار در فهرست دیده شد اما چون نیمه‌تمام بود یا محل تامین اعتبار آنها مشخص نبود، از فهرست برنامه‌ها حذف شد که سرعت عمل دستگاه‌ها سبب شد این پروژه‌ها به ایام دهه فجر برسد و خوشبختانه آمار پروژه‌ها را افزایش داد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: دهه فجر امسال تعداد یک هزار و ۹۵۵ پروژه با اعتبار معادل ۲ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در این استان افتتاح یا کلنگ‌زنی شد که از این تعداد، یک هزار و ۷۰۱ پروژه به بهره‌برداری رسید و برای اجرای آنها یک هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی گفت: تعداد پروژه‌هایی که برای کلنگ‌زنی برنامه‌ریزی شد، ۲۵۴ پروژه بود که اعتبار پیش بینی شده برای اجرای آنها ۸۳۱ میلیارد تومان است.

فرهادی با بیان اینکه شرکت گاز در صدر جدول پروژه‌های قابل افتتاح و کلنگ‌زنی دستگاه‌های اجرایی در دهه فجر امسال قرار داشت، افزود: بررسی شرایط دستگاه‌های اجرایی در اجرای پروژه‌ها حکایت از این دارد که شرکت گاز با ۹۱۴ مورد و شرکت توزیع نیروی برق با ۳۰۳ مورد، بیشترین سهم را در تعداد پروژه‌های افتتاح یا کلنگ‌زنی شده در دهه فجر ۹۹ داشته‌اند.

وی بیان کرد: در بین شهرداری‌های استان نیز شهرداری قاین با ۱۶ پروژه بیشترین تعداد پروژه‌های ویژه دهه فجر را داشته که بخش عمده‌ای از آنها از محل منابع داخلی تامین اعتبار شده است.

وی درباره وضعیت شهرستان‌ها از نظر تعداد پروژه‌ها و اعتبارات هزینه شده برای اجرای آنها گفت: شهرستان نهبندان با ۳۱۱ مورد بیشترین تعداد پروژه را داشته و سربیشه نیز با هزینه‌کرد ۴۵۱ میلیارد و ۹۶۶ میلیون تومان بیشترین سهم را در اعتبارات هزینه شده برای اجرای پروژه‌ها داشته است.

۹۰ کیلومتر از باند دوم راه‌های خراسان جنوبی افتتاح شد

خراسان جنوبی شامگاه نهمین روز از دهه فجر میزبان وزیر راه و شهرسازی بود که از کرمان و راه زمینی وارد شهرستان طبس شد و در اولین برنامه خود با حضور در کیلومتر ۱۴۰ محور دیهوک - راور به طور همزمان ۹۰ کیلومتر از باند دوم راه‌های این استان را افتتاح کرد.

این ۹۰ کیلومتر باند دوم شامل ۱۰ پروژه بود که در شهرستان‌های بیرجند، قاینات، فردوس، طبس، سربیشه و زیرکوه اجرا شد و در مجموع ۲۰۱ میلیارد تومان برای ساخت این ۹۰ کیلومتر باند دوم هزینه شده بود که بیش از ۳۶۵ میلیارد تومان ارزش روز آنها است.

محمد اسلامی در دومین روز سفرش از پایانه مرزی ماهیرود بازدید کرد و با حضور وی و جمعی از مسوولان در شهرستان مرزی سربیشه عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتر پروژه بزرگراهی (ساخت باند دوم) راه‌های خراسان جنوبی با اعتبار ۲۹۰ میلیارد تومان آغاز شد که این پروژه‌ها در قالب ۲ پروژه واقع در شهرستان‌های سربیشه و طبس اجرا می‌شود.

همچنین در دهمین روز دهه فجر با حضور وزیر راه و شهرسازی ۳۵ کیلومتر احداث و توسعه راه روستایی در قالب طرح ابرار با اعتبار بیش از ۲۴ میلیارد تومان به طور همزمان در خراسان جنوبی افتتاح شد و ۱۵۶ خانوار روستایی استان از مزایای آن برخوردار شدند.

اسلامی با حضور در مرکز استان کلنگ پروژه ۷۲۰ واحدی شرکت تعاونی مسکن مرکز آموزش ۰۴ امام رضا (ع) بیرجند را به نمایندگی از پنج هزار و ۹۸۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در خراسان جنوبی به زمین زد.

وزیر راه و شهرسازی که در این سفر ۲ روزه بخش عمده‌ای از محورهای استان را به صورت زمینی طی کرد، در بازدید از روند اجرای پروژه قطعه ۱۶ راه‌آهن بیرجند - یونسی گفت: سعی می‌کنیم در سال جاری مسائل مالی مربوط به پروژه راه‌آهن بیرجند - یونسی را حل و فصل کنیم.

او گفت: اعتبارات راه‌های استان نسبت به سال ۹۶ در ۱۴۰۰ تقریبا چهار برابر خواهد شد و تا پایان این دولت محور دوبانده بیرجند - قاین به بهره‌برداری خواهد رسید.

بهره‌برداری فاز دوم طرح آبرسانی به محلات عشایری نهبندان

بیستم بهمن و پیش از ورود وزیر راه و شهرسازی به خراسان جنوبی، فاز دوم طرح آبرسانی پایدار به محلات عشایری خواجه منجیکوه شهرستان نهبندان در نهمین روز دهه فجر با حضور رییس سازمان امور عشایر ایران و استاندار خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

این پروژه ۱۴ محله عشایری با جمعیت ۲۸۰ خانوار و یک هزار و ۵۰۰ نفر همچنین ۱۴ هزار و ۵۰۰ راس دام را پوشش می‌دهد و برای اجرای آن ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شد.

عملیات اجرایی طرح آبرسانی پایدار به منطقه عشایری خواجه منجیکوه اسفند سال ۹۸ شروع شد و فاز اول این طرح در هفته دولت امسال به بهره‌برداری رسید.

رییس سازمان امور عشایر ایران در نهبندان از بهره‌برداری ۲۸۸ پروژه آبرسانی با اعتبار ۱۳۵ میلیارد تومان در مناطق عشایری کشور همزمان با دهه فجر امسال خبر داد.

شاهپور علائی مقدم گفت: شاخص برخورداری عشایر از آب سالم و پایدار قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور پنج درصد بود که ۴۰ سال بعد به ۴۳ درصد رسید و با اذن رهبری، عنایت دولت و تصویب مجلس در ۲ سال شاخص برخورداری به ۶۳ درصد رسیده است.

وی افزود: همچنین ۱۳ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی در دهه فجر و تا پایان امسال بین عشایر کشور توزیع می‌شود که هزار و ۲۰۰ پنل مربوط به خراسان جنوبی است.

اجرای طرح‌های تامین آب پایدار در مناطق شهری، روستایی و عشایری خراسان جنوبی با توجه به ۲ دهه خشکسالی در این منطقه و افت شدید سفره‌های زیرزمینی در دستور کار دایمی دستگاه‌های متولی است. 

افتتاح پنج طرح شاخص آب و فاضلاب 

دهه فجر امسال پنج طرح شاخص آب و فاضلاب در این استان به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی یک طرح نیز آغاز شد که جمع اعتبار این ۶ طرح بیش از ۷۳۰ میلیارد ریال است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی گفت: اصلاح و بازسازی و توسعه شبکه آب آشامیدنی در استان به طول ۲۴۰ کیلومتر و با اعتبار هزینه شده ۳۴۰ میلیارد ریال از پروژه‌های قابل افتتاح دهه فجر امسال بود.

حسین امامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی طرح‌های حوزه آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی در دهه فجر بیش از ۵۰ هزار و ۶۰۰ نفر از خدمات آنها بهره‌مند شدند.

سایت مخازن پنج هزار متر مکعبی شهر قاین (زون b) با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال از جمله این پروژه‌ها بود که در پنجمین روز دهه فجر با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در شهرستان قاینات افتتاح شد و عملیات لوله‌گذاری به طول ۳۳۰ متر و حجم حوضچه‌های شیرآلات ورودی و خروجی به میزان ۲۸۸ متر مکعب برای این پروژه انجام شده است.

عملیات اجرایی احداث سایت مخزن هزار متر مکعبی و خط انتقال آب شهر مرزی گزیک نیز با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی آغاز شد که این پروژه شامل عملیات احداث یک باب مخزن هزار نیمه مدفون، اجرای خطوط آبرسانی به طول ۲ کیلومتر، اجرای تاسیسات برقی ساختمان و احداث تاسیسات گندزدایی است.

ساخت ۲۷ فضای آموزشی در یک سال

ساخت مدرسه در خراسان جنوبی با توجه به کمبود کلاس درس استاندارد در این استان همچنان ادامه دارد و فقط در یک سال گذشته ۲۴ هزار متر مربع به فضاهای آموزشی استان اضافه شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: از دهه فجر ۹۸ تا دهه فجر ۹۹ بیش از ۲۷ فضای آموزشی با ۲۳ مدرسه و ۱۵۷ کلاس درس در ۱۲ منطقه آموزشی استان احداث شده است.

محمدعلی واقعی افزود: ۸۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای اجرای و تکمیل این تعداد طرح هزینه شده و با افتتاح آنها ۲۲ هزار و ۵۹۷ متر مربع به فضاهای آموزشی استان خراسان جنوبی اضافه شده است.

وی اظهار داشت: از این تعداد فضای آموزشی، ۱۴ مورد شهری و ۹ مورد روستایی است؛ علاوه بر این یک هزار و ۳۷۵ متر مربع فضای جانبی از قبیل ایمن‌سازی مدارس، ورزشی، عمرانی، پرورشی و زیرساختی در مدارس به ارزش چهار میلیارد و ۹۹۵ میلیون تومان احداث شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: کلاس‌های درس استاندارد جایگزین کلاس‌های کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز نیز حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا مهر ۱۴۰۰ تمامی کلاس‌های کانکسی خراسان‌ جنوبی حذف می‌شود.

سه مدرسه با ۲۲ کلاس درس در نهمین روز دهه فجر با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند به بهره‌برداری رسید.

افتتاح ۱۹۰ پروژه کشاورزی در خراسان جنوبی

همزمان با دهه فجر امسال ۱۹۰ پروژه با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید که از مجموع این اعتبار ۳۵ میلیارد تومان از محل مشارکت‌های مردمی و خودیاری، ۷۴ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و بیش از ۹۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت تامین شده است.

۶۱ هزار خانوار روستایی و عشایری از افتتاح این پروژه‌ها برخوردار شدند و برای یک هزار و ۲۲۰ نفر اشتغال جدید و مستقیم ایجاد شد.

چهار هزار و ۲۴۷ مورد تثبیت اشتغال و ایجاد بیش از سه هزار و ۲۳۴ نفر اشتغال به صورت غیرمستقیم از دیگر دستاوردهای این پروژه‌ها در استان است.

بیشتر پروژه‌ها در بخش آب و خاک با ۹۹ پروژه، عشایری ۲۱ پروژه و منابع طبیعی ۲۷ پروژه در دهه فجر به بهره‌برداری رسید.

همچنین ۵۲ تولیدکننده برتر بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی در سطح ملی و استانی در هشتمین روز دهه فجر همزمان با سراسر کشور و ارتباط تصویری رییس جمهوری تجلیل شدند.

در این آیین که استاندار خراسان جنوبی و جمعی از فعالان برتر بخش کشاورزی استان حضور داشتند، از ۱۰ تولیدکننده برتر ملی و ۴۲ نفر استانی تجلیل به عمل آمد.

بهره‌مندی ۸۰۰ خانوار روستایی از شبکه ملی اطلاعات

چهار طرح توسعه شبکه ملی اطلاعات در روستاهای استان خراسان جنوبی همزمان با دهه فجر امسال به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی در این باره گفت: با اجرای چهار سایت ارتباطی، پنج روستای استان از خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات بهره‌مند شدند.

مصطفی بهی افزود: در ادامه طرح اتصال روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات، سایت مصعبی شهرستان سرایان، سایت کفاز شهرستان سربیشه و سایت‌های گوند و مهل آباد شهرستان نهبندان اجرا و راه‌اندازی شد.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی این سایت‌ها پنج روستای مصعبی و کریمو سرایان، کفاز سربیشه و مهل آباد و گوند نهبندان با جمعیت بیش از ۸۰۰ خانوار از خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات به خصوص آموزش مجازی بهره‌مند شده‌اند.

وی با اشاره به تامین اعتبار طرح‌های توسعه ارتباطات روستایی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای اجرای این پروژه‌ها اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات طرح USO وزارتخانه هزینه شده است و طبق برنامه، در تلاشیم اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات تا پایان دولت انجام شود.

برق‌رسانی به مسکن محرومان

طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی که براساس تفاهم‌نامه سازمان برنامه و بودجه، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سال گذشته در این استان آغاز شد، در مراحل پایانی است و در یک سال گذشته برق‌رسانی به منازل نو از اقداماتی بوده که دهه فجر امسال به بهره‌برداری رسید. 

از جمله طرح برق‌رسانی به مسکن محرومان شهرستان زیرکوه با اعتبار یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان و چهار طرح عمرانی دیگر در بخش مرکزی این شهرستان همزمان با دومین روز دهه فجر به بهره‌برداری رسید.

۶ طرح عمرانی با اعتبار ۶۷ میلیارد ریال از جمله برق‌رسانی به مسکن محرومان نیز در سومین روز دهه فجر با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در شهرستان مرزی درمیان افتتاح شد.

طرح آسفالت معابر شهر اسدیه (مرکز شهرستان درمیان) به متراژ ۳۲ هزار متر مربع و با اعتبار ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال نیز به بهره‌برداری رسید که با مشارکت شهرداری اسدیه و بنیاد علوی و حمایت دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی اجرا شد.

با توجه به نگاه ویژه دولت به مناطق مرزی و کمتر برخوردار و پیگیری و رایزنی‌های انجام شده در استان، برای توسعه و محرومیت‌زدایی چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی شامل درمیان، زیرکوه، سربیشه و نهبندان دستگاه معین تعیین شده و یکی از دلایل افزایش پروژه‌ها در شهرستان‌های مرزی همکاری این دستگاه‌ها بوده است.

توسعه صنایع تبدیلی و معدنی 

توسعه صنعتی خراسان جنوبی از برنامه‌های راهبردی است و با وجود مواد معدنی متعدد و معادن غنی در این استان، اولویت با ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و وابسته به معدن تعیین شده است.

از همین رو استاندار خراسان جنوبی بیستم بهمن ماه در سفر به نهبندان با همراهی رییس سازمان امور عشایر ایران، واحد جوار معدنی دانه‌بندی منیزیت را در این شهرستان افتتاح کرد که بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال برای احداث این واحد صنعتی و برای تجهیز معدن منیزیت آن نیز ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

عیار منیزیت دانه‌بندی شده در این واحد بین ۸۰ تا ۹۶ درصد است و ظرفیت تولید سالانه پنج هزار تن منیزیت دانه‌بندی شده را دارد.

کارخانه خوراک دام و طیور با اعتبار ۱۱ میلیارد تومان در دهمین روز دهه فجر با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در شهرستان مرزی زیرکوه به بهره‌برداری رسید و ۲ واحد فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی با اعتبار ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان همزمان با هشتمین روز دهه فجر در شهرستان مرزی درمیان با حضور مدیر حقوقی و امور قراردادهای صندوق کارآفرینی امید کشور افتتاح و برای حدود ۲۰ نفر شغل ایجاد شد.

نخستین کارخانه تولید زغال فشرده در شهرستان فردوس در هفتمین روز دهه فجر افتتاح و زمینه اشتغال پنج نفر فراهم شد.

هفتمین روز از دهه فجر ۲ واحد فرآوری ماده معدنی بنتونیت با اعتبار ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در شهرستان سرایان با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

نخستین شمش طلای خراسان جنوبی در مجتمع معدنی شادان خوسف که در مقیاس آزمایشی (پایلوت) استحصال شده بود، همزمان با پنجمین روز دهه فجر رونمایی شد.

ذخیره قطعی این معدن بیش از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد شده که بیشترین میزان ذخیره در میان معادن طلای استان است.

معدن طلای شادان شهرستان خوسف توانسته در حال حاضر زمینه اشتغال مستقیم حدود ۱۰۰ نفر را در ۲ بخش معدن و احداث واحد فرآوری فراهم کند.

فاز نخست معدن زغال‌سنگ کوچکعلی شمالی در شهرستان طبس نیز با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومان در سومین روز از دهه فجر با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید و برای ۲۰۰ نفر شغل ایجاد کرد.

واحد ترانشیپ گاز مایع (LPG) و مخازن ذخیره منطقه ویژه اقتصادی با اعتبار سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در هفتمین روز دهه فجر با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در منطقه مرزی ماهیرود شهرستان سربیشه به بهره‌برداری رسید.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: ۱۵ طرح صنعتی و معدنی همزمان با دهه فجر در شهرستان‌های طبس، قاینات، نهبندان، سرایان، سربیشه و خوسف افتتاح شد.

عباس جرجانی اظهار داشت: همچنین عملیات اجرایی چهار طرح صنعتی و معدنی شامل طرح تولید پودر بنتونیت، تولید اکسید منیزیم، تولید دولومیت کلسینه و زینتر شده و تولید اوراق فشرده چوبی با روکش ملاینه با پیش بینی اشتغال مستقیم ۱۵۴ نفر در شهرستان سربیشه آغاز شد.

وی افزود: در مجموع ۱۹ طرح در حوزه‌های صنعت و معدن با سرمایه‌گذاری بیش از ۲ هزار و ۶۲۵ میلیارد و ۴۶۹ میلیون ریال در استان خراسان جنوبی همزمان با دهه فجر امسال افتتاح یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.

تکمیل و افتتاح طرح‌های صنعت و معدن در دهه فجر زمینه اشتغال مستقیم ۲۰۲ نفر را در خراسان جنوبی فراهم کرده است.

افتتاح ۱۵ طرح گردشگری با اعتبار بیش از ۱۷ میلیارد تومان، ۲۵ طرح ورزشی آماده افتتاح با اعتبار ۴۷ میلیارد تومان و صدها طرح کوچک و بزرگ عمرانی و محرومیت‌زدایی که در استان پهناور خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید یا کلنگ‌زنی شد، زمینه‌ساز توسعه همه‌جانبه، متوازن و پایدار این استان مرزی می‌شود.

استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha