بیش از ۶ هزار تن گیاه دارویی در عرصه‌های طبیعی اصفهان تولید شد

اصفهان - ایرنا - رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در سه سال اخیر افزون بر ۶ هزار و ۴۰۰ تُن انواع محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و گیاهان دارویی در عرصه‌های طبیعی این استان تولید و برداشت شده است.

آبتین میرطالبی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میزان تولید امسال در مقایسه با ۲ سال گذشته بالغ بر یکصد تن بیشتر شده و ارزش ریالی آن به بیش از ۹۴ میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه سرجمع ارزش ریالی این حجم از تولید بیش از ۱۸۳ میلیارد تومان بوده است خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی مناسب و مشارکت بیشتر بخش خصوصی می‌توان این درآمدزایی را افزایش داد و بخش قابل توجهی از تولید را برای صادرات به دیگر کشورها اختصاص داد.

رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به اینکه اشتغال ایجاد شده از این بخش بیش از ۲۰۰ هزار نفر روز است تصریح کرد: توسعه فعالیت در تولید و برداشت محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و گیاهان دارویی در استان به دلیل تنوع آب و هوایی و دارا بودن مناطق حاصلخیز امکان پذیر است و نقش شایانی در اشتغال‌زایی ایفا دارد.

میرطالبی اضافه کرد: بیش از ۵۸۵ انواع گونه گیاه و بذر دارویی و خوراکی در استان اصفهان وجود دارد و نیاز است برای فراوری آنها و جلوگیری از خام فروشی بیش از گذشته تلاش کرد.

وی ادامه داد: کتیرا، آنغوزه، باریجه، اُشنان، کرفس کوهی، سماق، انواع آویشن کوهی و شیرازی، محلب، نسترن وحشی، زیره سیاه، کنگر، میوه بلوط انواع گیاهانی است که در استان اصفهان تولید و برداشت می‌شود.

رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اظهارداشت: توسعه کشت گیاهان دارویی ابزار مناسبی برای تحقق جهش تولید در عرصه های طبیعی استان به شمار می‌رود و در کنار حفظ اراضی به جهش تولید، بهبود وضعیت اقتصادی، درآمدزایی و اشتغال کمک می‌کند.

نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصه‌های طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد) ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.

جنگل‌های استان اصفهان به‌طور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه‌ای) برخوردار است. 
این استان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است. 
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده است که به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha