اسماعیل قادری فر روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا افزود: راهاندازی این کارخانه های نوآوری دراستان های گلستان ، یزد، مازندارن ، گیلان ، آذربایجان شرقی ، کرمانشاه ، سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: ایجاد کارخانه های نوآوری در پهنه های صنعتی متروکه شهرها یک مفهوم جدیدی بود که از سال ۹۵ در دستورکار معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری قرارگرفته تا بتوانیم با بازسازی و بهسازی کارخانجات صنعتی متروکه وپهنه های صنعتی که به خاطرالزامات زیست محیطی از کلان شهرها خارج شدند و در حال حاضر بلااستفاده هستند به کانونی برای نوآوری و خلاقیت جوانان و نخبگانمان تبدیل شوند.
وی ادامه داد: با این رویکرد که کارخانه های نوآوری محل حمایت از ایده های نو و زایش استارتاپ ها هستند، برای اینکه این ها بتوانند میزبانی شایسته برای شتابدهنده های تخصصی باشند و جوانان را به سمت کسب و کارهای نوآورانه هدایت نمایند این مفهوم جدید خلق شد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: اولین تجربه ایجاد کارخانه نوآوری در کشور در مجموعه کارخانه نوآوری آزادی در تهران است که در یک پهنه صنعتی متروکه در فضای ۲۰هزار مترمربعی و با اشتغال سه هزار و ۵۰۰ نفر فارغ التحصیلان راه اندازی شد.
قادری فر افزود: این مفهوم جدید برای اینکه بتواند به عنوان الگو،در ایران توسعه پیدا کند در تهران کارخانه نوآوری "های وی" نیز در شرق تهران بازسازی و ایجاد شد.
وی با بیان اینکه این دو الگوی موفق درکشور بودند افزود: با این تجریه بسیار خوب که کارخانه های نوآوری یک حلقه واسط قبل از پارک های علم و فناوری برای حمایت از استارتاپ ها و کسب و کارهای نو هستند، طبق دستوررییس جمهوری بنا شد در سراسر کشور و حداقل در مراکز 32 استان یک کارخانه نوآوری ایجاد و راه اندازی کنیم .
قادری فر گفت: کلان شهرهایی مثل مشهد و شیراز وارد این عرصه شدند و دو کارخانه متروکه و بزرگ کوکاکولای مشهد در نزدیکی دانشگاه فردوسی و مجموعه کارخانجات مخابراتی ایران در قلب شیراز هدف قرار گرفتند و به عنوان دو کارخانه بزرگ نوآوری در استان ها با هدایت استارتاپ ها ایجاد و رسما وارد مدار نو آوری کشور شدند.
نظر شما