۳۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۵۰
کد خبرنگار: 2527
کد خبر: 84234004
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

علاج دردهای مزمن کشور؛ برگزاری پرشور انتخابات

۳۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۵۰
کد خبر: 84234004
علاج دردهای مزمن کشور؛ برگزاری پرشور انتخابات

تهران_ ایرنا_ رسانه‌ها از دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا در خبرها و تحلیل‌هایی که ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ منتشر کردند، بیش از هر چیز، تاکید جدید رهبر معظم انقلاب را بر لزوم برگزاری پرشور انتخابات را مورد توجه قرار دادند.

اخبار و تحلیل‌های مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ امروز نیز در رسانه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا به چشم می‌خورد. در این میان بیانات صبح روز گذشته رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ایشان با شماری از مردم تبریز به مناسبت قیام تاریخی و فراموش‌نشدنی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ و تاکید رهبری بر لزوم برگزاری انتخاباتی پرشور مهم‌ترین محور خبری و تحلیلی در این رسانه‌ها بود.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

شورای نگهبان؛ زمینه‌ساز برگزاری انتخاباتی پرشور

 تارنمای خبری و تحلیلی «خبرآنلاین» با اشاره به بیانات روز گذشته رهبر انقلاب که فرمودند «علاج دردهای مزمن کشور، در حضور پرشور مردم در انتخابات است»، نوشت: این سخن، تفسیر صحیح پشتوانه مردمی نظام را دربر دارد. نظام جمهوری اسلامی، هیچ پشتوانه‌ای بالاتر از حضور مردم در صحنه ندارد و شرکت پرشور مردم در انتخابات، این پشتوانه را تضمین می‌کند. هرچند رهبری در سخن دیروز خود درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حضور پرشور مردم را علاج دردهای مزمن کشور دانستند ولی علاوه بر این، تمام تهدیدهای خارجی نیز با همین حضور مردمی خنثی خواهند شد. به عبارت روشن‌تر، حضور پرشور مردم در انتخابات، قوی‌ترین قدرت دفاعی کشور در برابر دشمنان خارجی هم هست.

خبرآنلاین شورای نگهبان را مسوول زمینه‌سازی برای برگزاری انتخاباتی پرشور دانست و افزود: آنچه مهم است پاسخ دادن به این سؤال است که حضور پرشور مردم در انتخابات ۱۴۰۰ چگونه می‌تواند تأمین شود؟ منظور اینست که شورای نگهبان، سیاست از یکطرف، سوراخ ته سوزن که نخ هم نمی‌تواند وارد آن شود و از طرف دیگر دروازه‌ای که شتر هم با بارش می‌تواند وارد آن شود، را کنار بگذارد و راه را برای افرادی که واقعاً از مصادیق «رجال مذهبی و سیاسی» هستند، از سلایق مختلف باز نماید تا در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کنند و مردم بتوانند بدون آنکه مجبور باشند تن به سلیقه خاصی بدهند، فرد موردنظر خود را انتخاب کنند. در اینصورت قطعاً انتخابات ۱۴۰۰ پرشور خواهد بود و انتخابات مجلس یازدهم تکرار نخواهد شد که بسیاری از نمایندگان آن با ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد آراء حوزه‌های انتخابیه به مجلس راه یافتند. بنابراین، مخاطب اصلی سخن دیروز رهبری، شورای نگهبان است که اگر در بررسی صلاحیت‌ داوطلبان ریاست جمهوری از سلیقه‌ای عمل کردن بپرهیزد، می‌تواند زمینه را برای حضور پرشور مردم در انتخابات ۱۴۰۰ فراهم نماید.

برجسته‌سازی تاکید رهبری بر برگزاری انتخابات پرشور

روزنامه «اعتماد» هم در خبری تاکید رهبر انقلاب بر برگزاری پرشور انتخابات  ۱۴۰۰ را برجسته کرد و به نقل از ایشان در بخش نخست خبر خود نوشت: انتخابات هر چه پُر شورتر و با اقبال عمومی بیشتری همراه باشد  آثار و منافع بیشتری برای کشور خواهد داشت.

این روزنامه در مطلبی دیگر با عنوان همه راه های اصلاحات آورد: اصلاح‌طلبان همواره ارتباطی جداییناپذیر با صندوق رای و انتخابات داشته‌اند. آن‌قدر درهم تنیده و وثیق که گاه در این بیش از دو دهه‌ای که مشخصا با این عنوان در پهنه سیاست ایرانی شناخته می شوند، متهم شده‌اند به اتکای بیش از حد به انتخابات و گاه حتی هدف این اتهام جدی تر قرار گرفته‌اند که آنها، مردم و فراتر از آن، مشارکت سیاسی شهروندان را صرفا برای فصل انتخابات می خواهند.

اقتصاد؛ اولویت نخست مردم در انتخابات

خبرگزاری «ایسنا» گفت وگویی را با «بهزاد رحیمی» نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی منتشر کرد که رحیمی در آن درباره اولویت اول مردم برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌گوید: اقتصاد و معیشت اولویت اول مردم برای انتخابات ۱۴۰۰ است. وی می‌افزاید: در حال حاضر کاندیدایی که می خواهد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حضور داشته باشد باید موضوع رفاه و اقتصاد را در برنامه های خود ارائه کند چرا که نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد. همچنین در حوزه سیاست خارجی هم باید برنامه بدهند تا مردم تشویق به حضور در انتخابات شوند. طبیعتا هر کسی برنامه اقتصادی با راهکارهای بهتری ارائه کند مردم بیشتر جذب خواهند شد و در نهایت راحت تر می توان این فضا را تحلیل کرد اما آنچه مسلم است اینکه اقتصاد و معیشت اولویت اول مردم برای انتخابات ۱۴۰۰ است.

مشارکت در انتخابات کمتر از ۵۰ درصد نخواهد بود

تارنمای خبری و تحلیلی «خبرآنلاین» به نقل از «حسین نجابت» عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، درباره انتخابت ۱۴۰۰ نوشت: در حال حاضر، آنچه درباره بحث مشارکت مهم است داستان اصولگرا و اصلاح طلب نیست چراکه مشارکت حداکثری مقوله ای ملی است و وقتی انتخابات می شود رویکرد درست و صحیح آن است که منافع ملی را در نظر بگیرم. برای انتخاب رئیس جمهور مطلوب باید مشارکت حداکثری رخ دهد.

نجابت در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش رو چیست؟ به خبرآنلاین گفت: در شرایط فعلی اگر مشارکتی بخواهد رخ دهد چون مردم از شرایط اقتصادی ناراحت هستند ممکن است تمایلشان به شرکت در انتخابات  کم باشد اما در مجموع مشارکت مردم در انتخابات کمتر از ۵۰ درصد نخواهد بود.

دولت را منصفانه قضاوت کنیم

 روزنامه «ایران» بیانیه پایانی کنگره ششم حزب اصلاح‌طلب «اتحاد ملت ایران اسلامی» را بازتاب داد و نوشت: این حزب در بیانیه خود بر برگزاری انتخابات رقابتی تأکید کرده است. به نوشته روزنامه ایران، اتحاد ملت در ادامه به تبیین چهار ساحت سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی و اجتماعی دولت‌ها پرداخته و در بخشی از آن نوشته است: با همه انتقادهایی که به گذشته دیپلماسی جمهوری اسلامی وارد است، انصاف این است که دولت آقای روحانی و وزارت خارجه آن با رویکرد حل مسأله‌ای، در پی تقویت جایگاه ایران در نظام بین‌الملل و استفاده از فرصت دیپلماسی برای حل بخشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در داخل کشور بوده و هست. اما بداقبالی این دولت بود که با دولتی غیر عادی و نامتعادل در امریکا و به ریاست ترامپ مواجه شد. واقعیت این است که اگر فقط برجام به نتایج محدودی که از آن انتظار می‌رفت دست می‌یافت، همین امروز موقعیت دولت آقای روحانی در افکار عمومی تفاوت مشهودی می‌داشت. اما نمی‌توان تمام ناکامی نسبی دیپلماسی برجامی را به دولت ترامپ ارجاع داد. در داخل نیز نیروهای آشوب‌زی و کاسبان تحریم یا ناآگاهانی هستند که به همان اندازه برای به زمین زدن برجام تلاش کردند.

طومار جمع کردن برای نامزدی برخی شخصیت‌ها در انتخابات در شان مجلس نیست

تارنمای «نامه‌نیوز» در گفت‌وگو با «مصطفی هاشمی‌طبا» فعال سیاسی، به ارزیابی عملکرد مجلس شورای اسلامی در جمع کردن طومار برای نامزدی برخی شخصیت‌ها در انتخابات پرداخت و به نقل از هاشمی طبا در این زمینه نوشت: در شأن نمایندگان نیست که برای نامزدی یکی از شخصیت‌ها طومار جمع کنند. به نظر من اگر نمایندگان از باب یک شهروند عادی بودن از نامزدی حمایت کنند، هیچ ایرادی ندارد و حق آنهاست اما اینکه برخی از نمایندگان طومار جمع کرده‌اند و از یکی از شخصیت‌ها درخواست کرده‌اند که در انتخابات نامزد بشو، در شأن نمایندگی آنها نیست. هیچگاه هم در عرف سیاسی چنین چیزی را نداشته‌ایم اما به هر حال از این دوستان مجلس‌نشین فعلی هیچ چیز بعید نیست.

عملکرد ضعیف اصولگرایان در مجلس؟ - مردم اعتماد نمی کنند

روزنامه آرمان ملی گفت وگویی را با علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح‌طلب منتشر کرد و آورد: در ایران بیش از اینکه در انتخاب افراد علاقه به یک جریان سیاسی مطرح باشد ترس از بدترشدن اوضاع مطرح است. یکی از فرصت‌ها مهم اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو این است که مجلس برخاسته از فیلترهای نظارتی و مشارکت اندک مردم نا کارآمدی جدی خود را نشان داده و طبیعتا مردم از اینکه یک دولت همفکر با این مجلس شکل بگیرد و به جای اقدامات جدی برای مردم به سمت کارهای شعاری و تبلیغاتی روی بیاورد در هراس هستند. به همین خاطر است که خود اصولگرایان نیز هیچ اطمینانی از پیروزی در انتخابات پیش رو ندارند.

رسانه‌های اصولگرا

راه‌های افزایش مشارکت در انتخابات

روزنامه «فرهیختگان» گفت‌وگویی را با «ناصر ایمانی» کارشناس مسایل سیاسی منتشر کرد که ایمانی در آن درباره راه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات می‌گوید: مهم‌ترین راه افزایش مشارکت، اطمینان‌خاطر مردم از کارآمدی نظام است «کارآمدی» باید در کنار «مشارکت» به‌عنوان منابع مشروعیت دیده شود چرا مشارکت اولویت اول است؟ انتخابات پرشور، انتخاب درست. مهم‌ترین نقش این است که مردم درمجموع از کارآمدی نظام اطمینان‌خاطر داشته باشند، لذا این مهم‌ترین فاکتور است؛ مردم اگر احساس کنند نظام کارآمد نیست یا به‌نوعی کم‌کارآمد است، در میزان مشارکت‌شان در انتخابات تاثیر مستقیم دارد.

بازتاب تاکید رهبری به برگزاری انتخابات پرشور

روزنامه «وطن‌امروز» بیانات صبح روز گذشته رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز به مناسبت قیام تاریخی و فراموش‌نشدنی ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ را بازتاب داد و نوشت: رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با شماری از مردم تبریز معیارهای انتخاب اصلح در انتخابات‌۱۴۰۰ را تبیین فرمودند. ایشان حضور پرشور مردم را در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری و در درجه بعد انتخاب صحیح و اصلح را باعث تضمین آینده کشور خواندند.

روزنامه «جوان» نیز بیانات رهبری درباره انتخابات را بازتاب داد و در عنوان خبری خود در این باره به نقل از ایشان نوشت: «علاج دردهای کشور انتخابات پرشور و انتخابات درست». به نوشته جوان رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان‌شان با اشاره به انتخابات آینده ریاست جمهوری، انتخابات را فرصتی بسیار بزرگی برای کشور دانستند و گفتند: البته مخالفان جمهوری اسلامی نمی‌خواهند نظام از این فرصت و ظرفیت مهم برای پیشرفت کشور استفاده کند، اما مشارکت پُر شور و انقلابی مردم در انتخابات، موجب امنیت کشور و پس زدن دشمنان و کاهش طمع آن‌ها می‌شود بنابراین نباید این فرصت را از دست داد.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران معرفی شد

تارنمای خبری و تحلیلی «جهان‌نیوز» در خبری نوشت: انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، طی حکمی شکراله حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استانداری را به عنوان رئیس ستاد انتخابات استان تهران منصوب کرد.

به گزارش جهان نیوز در متن این حکم آمده است: با عنایت به عزم و اراده و تاکیدات دولت تدبیر و امید در برگزاری انتخابات باشکوه بر مدار قانون و نظر به سوابق، تجارب و اطمینانی که نسبت به تدبیر و پایبندی شما به اجرای قانون حاصل است به موجب این حکم جنابعالی را با حفظ سمت به عنوان رئیس ستاد انتخابات استان تهران در امر برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و اولین میاندوره ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی منصوب می نمایم.

امید است با استعانت از خداوند منان و بهره گیری از رهنمودهای ارزشمند مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر حق الناس بودن رای مردم و سیاست های دولت تدبیر و امید در اجرای قانون و رعایت حقوق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان، انتخابات ۱۴۰۰ در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت حداکثری مردم برگزار گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha