دومین جایزه بین‌المللی دوسالانه نهج‌البلاغه برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- رئیس بنیاد بین‌المللی نهج البلاغه از برگزاری دومین دوره جایزه بین‌المللی دوسالانه کتاب نهج البلاغه در روز عید غدیر خبر داد.

به گزارش ایرنا ، آیت الله سید جمال الدین دین پرور روز یکشنبه در نشست خبری دومین دوره جایزه بین المللی دوسالانه نهج البلاغه گفت: این همایش که با همکاری مراکز علمی و فرهنگی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه های علمیه، جامعه المصطفی برگزار می شود، برای شناسایی کتاب هایی است که طی سال های ۹۷ و ۹۸ با موضوع نهج البلاغه یا موضوعات مربوط به این کتاب به هر زبانی در ایران و سایر نقاط جهان به چاپ رسیده باشد. 

وی افزود: نامه نگاری هایی با ناشران، نویسندگان، کتابفروشان و مراکز علمی و فرهنگی صورت می گیرد تا چنانچه کتاب های منتشرشده با موضوع نهج البلاغه را به این بنیاد ارسال کنند،‌ در این همایش لحاظ شود. 

دین پرور ادامه داد: اولین دوره این جایزه مربوط به کتاب های منتشر شده طی سال های ۹۲ تا ۹۶ بود و دو سال پیش حدود هزار کتاب با موضوع نهج البلاغه بررسی و معرفی شد.

این پژوهشگر مذهبی افزود: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه با توجهی که حضرت امام خمینی (ره) در این زمینه داشتند، نهج البلاغه در مدار فرهنگی کشور وارد شد و سرآغاز یک حرکت عمومی و همگانی به این کتاب شکل گرفت. نهج البلاغه در حوزه و دانشگاه وارد شد و در موقعیت های مختلف باعث شد تا نهج البلاغه به عنوان یک رشته دانشگاهی مطرح شود و حتی در مقطع دکتری رشته ای به این کتاب اختصاص یافت و طلاب نیز در حوزه های علمیه به تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازند و هر ساله تعداد زیادی داوطلب وارد این رشته می شوند.

وی افزود: با تحقیقاتی که به عمل آمده ۱۲۵ مرکز در جهان درباره نهج البلاغه تحقیق و پژوهش دارند یا کتاب هایی در این زمینه منتشر کرده اند و این حرکت فرهنگی به سازمان ملل نیز راه یافته است به گونه ای که عهدنامه مالک اشتر به عنوان یک سند پذیرفته شده است. 

دین پرور از ضرورت بررسی کتاب های منتشر شده با موضوع نهج البلاغه سخن گفت و افزود: از دو سال پیش برای شناسایی آثار منتشر شده اقدام کردیم و یکی از فواید این کار تشویق نویسندگانی است که در این زمینه فعالیت می کنند و همچنین دانشجویان و پژوهشگران به ویژه نسل جوان که علاقه مند به مطالعه هستند، می توانند بیش از گذشته با کتاب هایی مانند نهج البلاغه آشنا شوند. 

وی ادامه داد: کتاب نهج البلاغه دارای آثار اجتماعی است به گونه ای که روح شجاعت، ایثار، خدمتگزاری و عدالت را در افراد زنده می کند و توجه به این کتاب باعث تقویت روح عالی تربیتی در جامعه می شود. 

این مترجم نهج‌البلاغه خواستار توجه بیشتر به کتاب نهج البلاغه در مدارس و دانشگاه ها از طریق برگزاری مسابقات کتابخوانی شد و گفت: طرح تشکیل گروه های کتابخوانی در سراسر کشور یکی از برنامه های این بنیاد است و علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نهج البلاغه در این مسابقات شرکت کنند.

وی اظهار امیدواری کرد تا با همکاری کتابخانه ملی مقدمات فراهم شدن ثبت جهانی نهج البلاغه ایجاد شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha