به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری، انگلیس در پی آن است با در نظر گرفتن اقداماتی تلافی جویانه ناشی از تصمیم وزاری اتحادیه اروپا برای منع واردات صدف دو کفه ای خوراکی از انگلیس، واردات آب معدنی و چندین فرآورده غذایی را محدود کند.
اتحادیه اروپا به تازگی واردات انواع صدف دو کفه ای را از آب های معروف به کلاس "بی" (Class B آب هایی که نسبت به کلاس "آ" از پاکیزگی کمتری برخوردار است) انگلیس منع کرده است. براساس قوانین دیرینه اتحادیه اروپا، واردات اینگونه نرم تنان از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا تنها در صورت صید از آب هایی که بالاترین کیفیت را داشته باشند، امکان پذیر است. گفته می شود صادرات صدف از آب های کلاس "آ" انگلیس که اساسا در آب های تمیزتری صید می شود، به اتحادیه اروپا همچنان مجاز است.
از تاریخ اول ژانویه (۱۲ دی)، وزرای اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل، منع وارادت انواع صدف از انگلیس را اعلام کردند. در حالی که کمیسیون اروپا به شبکه خبری «اسکای نیوز» گفته است این ممنوعیت به دلایل بهداشتی و برای همه کشورهای ثالث اعمال می شود، دولت «بوریس جانسون» اعلام کرد در پی صدور یک قطعنامه فوری و تلافی جویانه است.
گزارش ها نشان می دهد بازار صادرات این صدف ها اگرچه کوچک و به ارزش ۱۲ میلیون پوند در سال است، اما محل امرار معاش ماهیگیران بسیاری است. همزمان یک شرکت بزرگ صید صدف (The Sailors Creek Shellfish) در شهر «کرنوال» در جنوب غربی انگلیس اعلام کرده است در پی منع صادرات صدف به اتحادیه اروپا، شاهد از بین رفتن ۹۹ درصد تجارت خود بوده است.
این در حالی است که پیش از این هم رسانه های انگلیسی از کاهش ۶۸ درصدی صادرات انگلیس به اتحادیه اروپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داده بودند. کاهشی که به گفته کارشناسان ناشی از همزمانی همه گیری کووید-۱۹ و برگزیت بوده است.
در پی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا در تاریخ یک ژانویه (۱۲ دی) و توافق تجاری میان آنها، محصولات غذایی صادراتی از انگلیس مشمول سختگیرانه ترین کنترل ها خواهند بود و اتحادیه اروپا اجازه خواهد داشت حتی محصولات تجاری صادر شده از انگلیس به ایرلند شمالی را هم بازرسی کند.
نظر شما