قطر: اسراییل یک نظام مبتنی بر تبعیض نژادی است

تهران – ایرنا – دولت قطر در واکنش به سنگ اندازی و کارشکنی‌های اخیر رژیم صهیونیستی در کار انتقال واکسن کرونا برای مردم فلسطین، تأکید کرد که اشغالگران مسئولیت تهیه واکسن کرونا برای شهروندان فلسطینی را نمی‌پذیرند و این به آن معناست که اسراییل یک رژیم مبتنی بر آپارتاید است .

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، قطر اعلام کرد که تهیه و تامین واکسن ویروس کرونا برای ساکنان فلسطین از مسئولیت های رژیم صهیونیستی در برابر قوانین بین المللی و بشردوستانه است.

خبرگزاری رسمی قطر به نقل «لولوه الخاطر»، معاون وزیر خارجه قطر و سخنگوی وزارت خارجه این کشور که در چهل و ششمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو سخن می گفت، نوشت که اشغالگران صهیونیست مسئولیت تهیه واکسن کرونا برای شهروندان فلسطینی را در داخل سرزمین های اشغالی نمی پذیرند و این به آن معنا است که اسرائیل یک نظام مبتنی بر تبعیض نژادی و آپارتایدی است که جهانیان همه باید آن را محکوم کنند.

معاون وزیر امور خارجه قطر همچنین در این نشست به نمایندگی از کشورش ادامه حملات، تعرض و اقدام های نژادپرستانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و نادیده گرفتن حقوق قانونی آنها را از سوی اشغالگران محکوم کرد.

اشغالگران صهیونیست کنترل همه گذرگاه های مرزی فلسطین برای ارتباط  با خارج این کشور را برعهده دارند و بدون تایید اجازه ورود هیچ گونه واکسن و تجهیزات پزشکی را نمی دهند.

دولت قطر از آغاز بحران کرونا در سال گذشته میلادی به عنوان بخشی از اقدام های بشردوستانه برای پیشگیری و مقابله با این ویروس چند محموله کمک پزشکی به فلسطین ارسال کرده است.

با وجود اینکه شمار افرادی که در فلسطین اشغالی واکسن کرونا دریافت کرده اند به ۳ میلیون نفر نزدیک می شود در مقابل تاکنون فقط ۱۲ هزار دوز واکسن کرونا به فلسطین رسیده است.

در همین پیوند هفته گذشته ساعاتی پس از هشدار گروه های مقاومت فلسطینی به رژیم صهیونیستی درباره جلوگیری از ورود واکسن کرونا به غزه، خبرگزاری‌ها گزارش دادند که نوار غزه چهارشنبه گذشته نخستین محموله واکسن روسی کووید- ۱۹ را دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نوار غزه که دو میلیون فلسطینی در آن ساکن هستند بیش از ۵۳ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۵۴۵ مورد مرگ را ثبت کرده است اما مقام های فلسطینی گفتند که این محموله حاوی دوزهای کافی برای واکسیناسیون تنها یک هزار نفر است.

مقامات فلسطینی گفتند که تحویل محموله واکسن که قرار بود دوشنبه هفته گذشته انجام شود لغو شد و اسرائیل مقصر آن است.

این در حالی است که سیاستمداران راست گرای اسرائیل از ارسال واکسن روسی (اسپوتنیک وی) توسط تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه انتقاد کرده اند.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ۲ هزار دوز واکسن «اسپوتنیک وی» را برای ورود به نوار غزه منتقل کرده است، اما مقامات رژیم صهیونیستی از ورود این محموله جلوگیری کردند. 

این وزارتخانه اظهار داشت که این دوزها برای کارکنان پزشکی که در اتاق‌های مراقبت ویژه و تیم هایی که در بخش‌های اورژانس مشغول درمان بیماران کرونا هستند در نظر گرفته شده است. 

از سوی دیگر، رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تشکیلات خودگردان فلسطین محموله‌ای از واکسن‌های کرونا را به گذرگاه «بیتونیا» انتقال داده که آماده انتقال به نوار غزه است، اما در صورت اجازه ندادن انتقال آن‌ها از سوی اسراییل، این واکسن‌ها بازگردانده می‌شوند. 

همزمان گروه‌های مقاومت فلسطین به رژیم صهیونیستی درباره ممانعت از ورود واکسن کرونا به نوار غزه هشدار دادند.

این گروه‌ها در بیانیه‌ای تاکید کردند که جهانیان به ویژه سازمان جهانی بهداشت باید برای تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی دست به تحرکاتی فوری زده و این رژیم را وادار کنند اجازه ورود واکسن کرونا به نوار غزه را بدهد.

گروه‌های مقاومت در ادامه همچنین بر ضرورت تحقق وحدت ملی بر پایه حفظ اصول ملی و توافق بر سر یک راهبرد یکپارچه ملی جهت مقابله با چالش‌ها و تهدیدات پیشِ روی مسأله فلسطین تاکید کردند.

پیش از این، «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس در این باره تصریح کرد: ممانعت از ورود واکسن کرونا به غزه، جنایت ضد بشری و اقدامی مغایر با قوانین بین‌الملل است. 

برهوم افزود که جامعه جهانی باید ورود واکسن کرونا برای مردم غزه را تضمین کند و اجازه ندهد جنایات دشمن صهیونیستی در حق این ملت بیش از این ادامه داشته باشد.

از سوی دیگر، «یوسف الحساینه» عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی نیز عنوان کرد که این اقدام دشمن صهیونیستی پرده از چهره کریه این رژیم جنایتکار برداشت و به یقین ملت فلسطین و جریان‌های پویا و فعال آن در برابر چنین جنایتی ساکت نمی‌نشینند.

وزارت بهداشت فلسطین در دوم ماه جاری میلادی کار تزریق واکسن کرونا به کارکنان پزشکی در کرانه غربی را آغاز کرد در حالی که تاکنون هیچ واکسنی به غزه نرسیده است. 

پیش‌تر نیز وزیر بهداشت فلسطین گفته بود: مقام‌های رژیم صهیونیستی برخلاف تمامی قوانین و مقررات بین المللی همچنان به آزار و اذیت اسرا و عدم رسیدگی به وضعیت آنان ادامه می‌دهند و عمدا از کرونا برای سرکوب آنان بهره می‌برند.

وزارت بهداشت فلسطین تاکنون بارها از کمیته بین المللی صلیب سرخ و سازمان بهداشت جهانی خواسته تا برای نجات جان اسرا به ویژه اسرای بیمار اقداماتی اتخاذ نمایند به ویژه با توجه به اینکه تعداد زیادی از اسرا به طور فشرده در درون سلول‌های زندان‌ها بسر می‌برند و زندان‌ها به کانون‌هایی برای انتشار ویروس کرونا تبدیل شده‌اند.

مقام های فلسطینی بارها از تعلل رژیم صهیونیستی در انجام واکسیناسیون اسرا و بیماران فلسطینی خبر داده اند واین اقدام ظالمانه را منافی با قوانین و توافق‌های بین‌المللی می دانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha