اسراییل ملزم به تهیه واکسن کرونا برای فلسطینی‌ها است

تهران - ایرنا - سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای تاکید کرد که رژیم صهیونیستی به عنوان یک اشغالگر ملزم به تهیه واکسن کرونا برای  فلسطینی ها است. 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از منابع رسانه ای، سازمان دیده‌بان حقوق بشر  در این بیانیه آورده که رژیم صهیونیستی به عنوان اشغالگر سرزمین فلسطین باید برای مردم آن واکسن کرونا تهیه و تامین کند.
این سازمان حقوق بشری ادامه داده که مطابق کنوانسیون ژنو رژیم اشغالگر موظف به ارائه خدمات بهداشتی از جمله اقدام های لازم برای جلوگیری از همه گیری بیماری‌های عفونی و مسری در شهروندان فلسطین است.
بر پایه این گزارش، تاکنون بیش از ۲۰ درصد از شهروندان رژیم صهیونیستی واکسن کرونا دریافت کرده اند و این رژیم موظف به تامین واکسن کرونا برای بیش از ۴.۵ میلیون فلسطینی در کرانه باختری و غزه اشغالی است. 
در همین پیوند، هفته گذشته وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد که رژیم صهیونیستی به عنوان اشغالگر و به موجب قوانین حقوق بشری و توافق نامه های بین المللی ملزم و متعهد به تهیه واکسن ضد ویروس کرونا برای فلسطینی‌ها است.
این وزارت خانه در بیانیه ای رسمی نوشت: رژیم صهیونیستی در حالی که  این واکسن را برای شهروندانش تهیه کرده به مسئولیت های حقوقی خود در مقام یک اشغالگر بی توجه است و با اتخاذ سیاست تبعیض نژادی مردم فلسطین را از این حق بهداشتی محروم کرده است.
بیانیه آورده است که رژیم صهیونیستی با طفره رفتن و شانه خالی کردن از این مسوولیت حقوقی، آن را بر عهده حکومت فلسطین انداخته است و به عمد مانند همیشه به مسوولیت خود در قبال فلسطینی ها بی توجهی نشان می دهد
وزارت خارجه تشکیلات خودگران ادامه داده که برای تهیه واکسن کرونا هرچه در توان داشته باشد انجام می دهد اما این مسوولیت رژیم صهیونیستی به عنوان نیروی اشغالگر سرزمین فلسطینیان به موجب قوانین حقوق بشر و توافق نامه ژنو و معاهده ۱۹۰۷ لاهه و معاهده بین المللی حقوق بشر را از آن سلب نخواهد کرد.
تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین از سازمان ها و جامعه جهانی خواسته که رژیم صهیونیستی را به عمل به تعهدهای بین المللی خود وادار کنند و تاکید کرده که به موجب ماده ۵۶ توافق نامه چهارم ژنو، هر اشغالگری موظف به اجرای اقدام های لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری های همه گیر و مسری در سرزمین اشغال شده است و این شامل خریداری و توزیع واکسن های لازم از جمله کرونا می شود.
وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی ۶ دی ماه جاری اعلام کرده بود که به مقام‌های زندان‌ها دستور داده تا تزریق واکسن کووید – ۱۹ به زندانیان فلسطینی را تا اطلاع ثانونی آغاز نکنند.
تار نمای روزنامه تایمز اسرائیل به نقل از بیانیه دفتر «امیر اوحنا» نوشت که وی دستور داده است که در این مرحله فقط کارمندان زندان و مسؤولان زندان را واکسینه کنند و نباید به اسرای فلسطینی واکسن کرونا زده شود.
این در حالی است که پیش تر وزارت بهداشت فلسطین از سازمان بهداشت جهانی و کمیته صلیب سرخ جهانی خواسته بود که بر واکسیناسیون ضد کرونای اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی نظارت داشته باشند.
جنبش مقاومت اسلامی حماس هم این تصمیم رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد و آن را مغایر با قوانین بین المللی و انسانی دانست.
«محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تصمیم تل‌آویو درباره عدم واکسیناسیون اسرای فلسطینی را محکوم کرد.
پیش تر «حسن عبد ربه»، مشاور رسانه‌ای سازمان امور اسرا و آزادگان فلسطین اعلام کرده بود که تا کنون ۱۴۰ اسیر فلسطینی به کرونا مبتلا شده اند.
سازمان امور اسرا و آزادگان فلسطینی در آخرین آمارهای خود به مناسبت ۱۷ آوریل ( ۲۹ فروردین) روز اسیر فلسطینی شمار این افراد را ۶ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد که ۵۷ نفر از آنان زن و ۳۰۰ نفر کودک هستند و بیش از ۵۰۰ نفر از آنان نیز بدون محاکمه در زندان‌های رژیم صهیونیستی به سر می‌برند.
۱۳ نفر از اسرا نیز نماینده منتخب مردم در مجلس فلسطین هستند که از سوی نظامیان این رژیم بازداشت شده و همه این افراد در ۲۲ زندان در فلسطین اشغالی نگهداری می‌شوند.
رژیم صهیونیستی از دو هفته پیش برنامه گسترده ای برای تزریق واکسن کرونا به ساکنان فلسطین اشغالی آغاز کرده است.
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا به بیش از ۱۷۰ هزار نفر رسیده و تاکنون ۱۸۶۱ نفر هم فوت کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha