حجتالاسلاموالمسلمین «کاظم صدیقی» روز چهارشنبه در نخستین همایش ملی علل و پیامدهای فقر فرهنگی و فرهنگ فقر در سیره حضرت علی (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود: راه مقابله با فقر فرهنگی، اقتصادی، علمی و فکری ذوب شدن در وجود امیرالمومنین(ع) و عملیاتی کردن سیره و رفتار ایشان است.
وی بیان کرد: ذوب شدن در راه امیرالمومنین(ع) غایت انسان شناسی و کمال هر انسان است چرا که حضرت علی (ع) حقیقت کمال است و همه خوبیها و زیباییها در وجود ایشان نهفته است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حضرت علی (ع) حقیقت همه حقایق و مظهر عدالت، امانت، عبادت، ایثار، صبر و همه خوبیها است و الگوگیری از ایشان مسیر سعادت دنیا و آخرت را پیش روی انسان قرار میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی اظهار داشت: رسیدن به خلیفهاللهی قله کمال هر انسان است که همه باید به سمت آن حرکت کنند و ایام ماه رجب و اعیاد پیش رو بزرگترین فرصت برای گام برداشتن در این مسیر است.
وی بیان کرد: مهمترین فقر، فقر توحیدی و معرفتی است و مبارزه با فقر در ابعاد مختلف رفتن در محضر نور است و فقیر واقعی کسی است که نور خداوند و اولیای خدا را نتواند ببینند و از آن بهره نگیرد و شدیدترین فقر ندیدن نور توحید و معرفت خداوند است و فقیر واقعی کسی است که خدا را نمی تواند ببیند.
دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر اضافه کرد: امیرالمومنین(ع) شدیدترین فقر را فقر ایمانی معرفی می کند و فقر در بعد اندیشه و جهان بینی ریشه همه فقرها است که اگر اینها را نداشته باشیم به طور قطع چیزی نخواهیم داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی بیان کرد: امروز باید با فقر توحیدی و ایمانی شدیدترین مبارزه را انجام داد و بزرگترین راهکار عملیاتی برای مبارزه همه جانبه با فقر توجه به سیره امیرالمومنین(ع) است و خود ایشان همواره در میدان نبرد بزرگترین مبارزه را انجام دادند.
وی تصریح کرد: دنیایی ارزش دارد که بتواند دین را آباد کند و پلی برای رسیدن به مقصد نهایی باشد و دنیای بدون دین هیچ ارزشی ندارد و فقیر کسی است که دنیای خود را بدون دین بگذراند و دنیای او تهی از دین باشد.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: بزرگترین بی نیازی عقل و علم است که عقلانیت توحیدی بسیار در قرآن تاکید شده و می تواند انسان را در همه ابعاد بی نیاز کند و آنها را از هر فقری نجات خواهد داد.
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی گفت: عقل چراغ، سرمایه و اعتبار هر جامعهای است و انسان بهشت را با عقل انتخاب می کند و هیچ عقلی چیزی را جز بهشت انتخاب نمی کند و عقل در وجود انسان بسیار با اهمیت است.
وی تصریح کرد: عناوین اعتباری در دنیا ارزشی ندارد و تفاوت فقیر و ثروتمند و جایگاه در محضر خداوند به میزان بندگی است که باید به آن توجه ویژه شود.
دبیرکل بیناد بینالمللی غدیر عنوان کرد: شایعه پراکنان و تهمت زنندگان در محضر خداوند جایگاهی ندارند و بزرگترین فقر برداشتن نگاه خداوند از انسان است و انسان همواره باید به دنبال جلب نگاه خداوند متعال باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی گفت: ایمان، عمل صالح، امر به معروف و نهی از منکر و صبر چهار پایگاه مهم هر انسان است که اگر به این چهار پایگاه توجه شود می تواند در راستای مبارزه با فقر راهگشا باشد و کسانی که به این چهار پایگاه توجه کنند روز قیامت از سربلندان هستند.
وی بیان کرد: فقر در سلامت مسئله مهم و با اهمیتی است و مجاهدت در راه سلامت مردم جبهه جدیدی بود که به واسطه کرونا ایجاد شد و ما در عرصه سلامت امتحان نشده بودیم که بیماری کرونا صحنهای بزرگ برای امتحان در حوزه سلامت ایجاد کرد و باید تلاش شود تا از این آزمون بزرگ موفق بیرون بیاییم.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: فقر بلا است اما بیماری بدتر از فقر است که این نشان میدهد باید قدر سلامت خود را بدانیم و بیماری کرونا زمینهای شد که بتوانیم نعمت سلامت را درک کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی بیان کرد: بزرگترین مبارز با فقر در همه ابعاد امیرالمومنین(ع) است ، اگر کسی فقیر را در هرجایی ببیند و پای آن نلرزد و دربرابر آن احساس مسئولیت نکند بیمار است و باید بیماری خود را درمان کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: ۱۶۴ چکیده مقاله به این همایش ملی ارسال شده است که ۳۱ مورد آن رد شده است.
«حسین کلانتری» افزود: ۸۳ مقاله کامل در این همایش بررسی شده که ۶۰ مقاله در مجموع تا فروردین ماه سال آتی چاپ خواهد شد.
وی بیان کرد: ۱۳ مقاله پذیرش شده در نخستین همایش ملی علل و پیامدهای فقر فرهنگی و فرهنگ فقر در سیره حضرت علی (ع) ارائه میشود و ۱۹ مقاله نیز به صورت پوستر است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در سال ۱۳۶۳ راهاندازی شد و فعالیت رسمی علمی خود را از مهر سال۱۳۶۴ با پذیرش ۶۰۰ دانشجو در ۱۰ رشته آغاز کرد و هماکنون این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه غرب کشور در هفت معاونت و با چهار مرکز آموزشی وابسته در مهاجران، شازند، آستانه و خنداب فعالیت دارد.
نظر شما