حمایتهای دولت سبب افزایش بازدهی جامعه عشایری شده است

مشهد- ایرنا- مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: حمایتهای دولت دوازدهم در قالب اعطای تسهیلات مختلف به جامعه عشایری این استان افزایش کمی، کیفی، بازدهی بیشتر در حجم و نوع تولیدات عشایر و افزایش درآمد این قشر را در پی داشته است.

محمد نبوی‌فرد روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: چنین حمایتهایی از سوی دولت نه تنها موجب بازدهی بیشتر تولید و افزایش درآمد عشایر را در پی داشته بلکه همچنین در جلوگیری از مهاجرت روستاییان و عشایر به شهرها نقش بسزایی ایفا کرده است.

وی ادامه داد: تقویت و ایجاد بسترهای مناسب اقتصادی و اشتغالزایی در سطح روستاها و مناطق عشایری از برنامه‌های اصلی دولت است.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: دولت دوازدهم در این چارچوب تنها ظرف سه سال اخیر هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال تسهیلات گوناگون حمایتی به عشایر ساکن و کوچرو در سطح این استان اعطا کرده است.

وی افزود: این حجم تسهیلات مختص جامعه عشایری در خراسان رضوی از سال ۱۳۹۷ تاکنون با هدف ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از آنها در برابر خسارتهای خشکسالی و موارد مشابه پرداخت شده است.

نبوی‌فرد ادامه داد: ظرف سه سال اخیر در همین چارچوب ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات فقط از طریق ثبت‌نام و درخواست در قالب "سامانه کارا" به جامعه عشایری خراسان رضوی اعطا شد. 

وی در ادامه به عناوین خاص پرداخت تسهیلات به عشایر نیز اشاره و بیان کرد: تسهیلاتی با هدف کمک به پرواربندی دامهای عشایر خراسان رضوی با هدف افزایش کمی و کیفی دامپروری، با کارمزد ۱۰ درصد و بازپرداخت یک ساله به این قشر مولد پرداخت می‌شود. 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: بر این اساس از محل بند ب ماده ۵۲ مربوط به تسهیلات پرواربندی ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از سال ۱۳۹۷ تاکنون به عشایر این استان اعطا شده است. 

وی افزود: این حجم تسهیلات برای پرواربندی دام، به میزان چهار برابر بیشتر از مبلغ سهمیه تعیین شده برای خراسان رضوی بود. 

نبوی‌فرد ادامه داد: افزایش چهار برابری تسهیلات پرداختی به عشایر خراسانی از محل بند ب ماده ۵۲ بخاطر اشتیاق و استقبالی صورت گرفت که این قشر برای دریافت آن نشان دادند. 

وی به دیگر عناوین پرداخت تسهیلات حمایتی از سوی دولت دوازدهم به جامعه عشایری در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات دیگر نیز برای حمایت از عشایر در برابر خسارات ناشی از خشکسالی ظرف سه سال اخیر تاکنون اعطا شده است. 

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: این تسهیلات هم از محل ماده ۱۰ و ۱۲ قانون حمایت در برابر خشکسالی، با نرخ چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله به عشایر این استان تعلق گرفت و پرداخت شد. 

عشایر تنها ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند اما تولید ۲۵ درصد مواد پروتیینی به ویژه گوشت قرمز، محصولات لبنی و همچنین ساخت و تولید ۴۰ درصد صنایع دستی کشور حاصل فعالیت این قشر است.

عشایر ایران ۲۸ درصد جمعی دام سبک کشور را در اختیار دارند.

ساختار جامعه عشایری ایران مبتنی بر ایل و عشیره است که با وجود پدیده‌های نوظهور در دنیای مدرن، همچنان بکر برجای مانده است. مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و تولیدگری همیشگی عشایر کشورمان می‌باشد که در همین ساختار پایدار باقی مانده است. 
عشایر در خراسان رضوی جمعیتی افزون بر هفت هزار و ۵۰۰ خانوار را در قالب ۳۵ طایفه تشکیل می‌دهند. 

عشایر خراسانی که ۹۹۰ هزار راس دام را در اختیار خود دارند با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن انواع فراورده‌های دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و همچنین ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل "گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش" نقشی بسزا در اقتصاد خراسان رضوی دارند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha