استقلال‌طلبی اروپا در کنار تقویت همکاری‌های امنیتی با آمریکا

تهران- ایرنا- مقامات اروپایی تاکید می‌کنند که در دولت جدید آمریکا بروکسل در کنار حفظ استقلال خود، روی همکاری‌های تنگاتنگ با واشنگتن در خصوص مسائل امنیتی و تهدیدهای تروریستی حساب می‌کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، اتحادیه اروپا می خواهد در حوزه های امنیتی و دفاعی علاوه بر این که موضع خود را تقویت کرده و به شکل مستقل عمل می کند، همکاری با ایالات متحده را نیز افزایش دهد. خبرگزاری د. پ.آ. با اشاره به سخنان «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «شارل میشل» رئیس شورای اروپا که روز گذشته در نشست مجازی سران اتحادیه اروپا بیان شد نوشت: اروپا تاکید دارد که استراتژی دفاعی اتحادیه اروپا باید تا سال ۲۰۲۲ تهیه شود.

بر این اساس مرکل به دنبال پاسخی برای این سوال است که چقدر اروپا باید در دفاع از خود روی آمریکا حساب کند. به نظر می رسد اتحادیه اروپا در بحث پیرامون تجدید سیاست مشترک امنیتی و دفاعی، روی همکاری فشرده با ایالات متحده آمریکا حساب باز کرده است.

سخنگوی مرکل در این رابطه گفت که وی روز جمعه در نشست ویدئویی اتحادیه اروپا صحبت کرده و تحکیم ائتلاف دو سوی اقیانوس اطلس را در کنار تقویت توانایی های دفاعی اروپا، مکمل یکدیگر دانسته است.

به باور آلمان همکاری نزدیک بین اتحادیه اروپا و ناتو نیز می تواند در چارچوب همکاری بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده و در بستر همکاری اتحادیه اروپا موسوم به «پسکو» باشد. این رویکرد در واقع به منظور انعطاف پذیری و استقلال بیشتر اتحادیه اروپا از ایالات متحده در زمینه دفاعی و به عنوان ستون حمایت کننده اتحادیه دفاع اروپا در نظر گرفته شده است.

روز گذشته سران کشورها و دولت های اتحادیه اروپا در کنفرانس ویدیویی خود درباره سیاست مشترک امنیتی و دفاعی بحث کردند. پرسش اصلی در این نشست مجازی این بود که اتحادیه اروپا در این زمینه چقدر باید از ایالات متحده آمریکا مستقل عمل کند.

به گفته سخنگوی صدراعظم آلمان، مرکل با قاطعیت از بحث در مورد موضوعات استراتژیک سیاست امنیتی و دفاعی اروپا حمایت می کند. در همین راستا دولت آلمان موافق توسعه استراتژی دفاعی تا سال آینده میلادی است.

«شارل میشل» رئیس شورای اروپا نیز با این مسئله موافق است و می گوید این راهبرد باید تا مارس ۲۰۲۲ تصویب شود. در این چارچوب باید تعیین شود که اتحادیه اروپا در شرایط بحرانی، مستقلا چه کاری باید انجام دهد. اساس این کار نیز تجزیه و تحلیل تهدیدات انجام شده در پایان سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده است.

به گفته مرکل تجزیه و تحلیل امنیتی باید شامل تهدیدهای نظامی، تروریستی، تهدیدهای سایبری و ترکیبی شامل تغییرات اقلیمی و نیز بحران مهاجرت باشد.

به گزارش ایرنا، رویکرد مستقل اروپا در برابر آمریکا پیش از این نیز مورد تاکید مقامات اروپایی قرار گرفته بود. در نشست اخیر امنیتی مونیخ، هر چند برلین و پاریس از سخنرانی «جو بایدن» و تأکید او به «بازگشت آمریکا» به جمع متحدان اروپایی‌اش استقبال کردند ولی در مواردی نیز ترجیح دادند تا از متحدشان در آن سوی اقیانوس اطلس فاصله بگیرند.

نیویورک‌تایمز در گزارش روز اول اسفند خود نوشت که امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه از ایده «خودمختاری راهبردی» اروپا از آمریکا دفاع و بر این نکته تأکید دارد که قاره سبز با افزایش توجه به آسیا به‌خصوص چین، دیگر نمی‌تواند بیش از حد به آمریکا وابسته باشد.

حتی آنگلا مرکل نیز که در سال جاری میلادی از سمت صدارت کنار می‌کشد در کنار قدردانی از تصمیم دولت جدید آمریکا در حفظ ۱۲ هزار نیروی مستقرش در آلمان هشدار داد که اشتراک منافع دو کشور همیشگی نخواهد بود.

به نوشته نیویورک‌تایمز، این گفته مرکل اشاره به بازار بزرگ چین برای خودروها و دیگر محصولات پیشرفته آلمان و درگیری جاری برلین و واشنگتن بر سر ساخت خط لوله انتقال گاز روسیه (نورد استریم ۲) است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha