به گزارش ایرنا، میخاییل گورباچف که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱میلادی واپسین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود، روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری روسی اینترفاکس درباره مذاکرات هسته ای روسیه و آمریکا و تحولاتی که ممکن است در این عرصه رخ دهد، گفت: کشورهای ما دارای تجربیات بسیار زیاد برای پاسخ دادن به این سوال هستند که به چه مسیری و چگونه باید حرکت کرد.
وی افزود: در استفاده از این تجربیات باید این نکته را در ذهن داشت که اگر تمایل برای دستیابی به خلع سلاح هسته ای و تقویت امنیت برتری یابد، در آن صورت به دستاوردهای زیادی می توان دست یافت. مقامهای روسیه و آمریکا حتما باید دیدار کرده و به توافق برسند و نکته مهم این است که برای یکدیگر قدرت نمایی نکنند.
رئیس جمهوری اتحادیه جماهیر شوروی سابق، از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا خواست تا در مسیر محدودیتهای بیشتر در مورد استفاده از سلاحهای هستهای گام بردارند.
گورباچف گفت: متاسفانه در جهان، فقط کسانی وجود ندارند که برای تقویت امنیت و خلع سلاح هسته ای تلاش می کنند و شمار مخالفان این روند هم اندک نیست.
وی در واکنش به سوالی در مورد وخامت و تیرگی روابط روسیه و اروپا و اتحادیه اروپا گفت: باید به این واقعیت توجه داشت که ما هم اروپایی هستیم و از اینجا نتیجه گیری کنیم. این به آن معنی است که باید با یکدیگر به توافق برسیم و همدیگر را درک کنیم.
گورباچف به تازگی گفته بود که روسیه و آمریکا باید دکترین های نظامی خود را اصلاح و در آن به غیرقابل قبول بودن بکارگیری سلاح هسته ای اشاره کنند.
وی اظهار داشت:در گذشته بارها با جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا دیدار کردم و در آن زمان که وی سناتور بود از همه توافق های شوروی و آمریکا در عرصه خلع سلاح هسته ای حمایت کرد و در مقام معاون رئیس جمهوری آمریکا هم از پیمان استارت-۲ که توسط مدودیف و اوباما روسای جمهوری وقت آمریکا امضا شده بود، پشتیبانی کرد.
روابط روسیه و آمریکا تیره است و آمریکا دست کم هر ماه یک بسته تحریم های اقتصادی و مالی در مورد شهروندان روس یا شرکت های این کشور وضع می کند.
به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، لاوروف روز چهارشنبه هفته گذشته در سخنانی در کنفرانس خلع سلاح در ژنو که به صورت وبینار برگزار شد، اظهار داشت: یکی از رویدادهای اصلی در سال ۲۰۲۱ باید کنفرانس بررسی قرارداد عدم انتشار سلاح هسته ای باشد و همه کشورهای شرکت کننده در قرارداد باید تلاش های خود را بکار گیرند تا این کنفرانس به تقویت قرارداد و نیز انسجام تلاش ها برای اجرای سه بخش قرارداد شامل عدم انتشار سلاح هسته ای، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای کمک کند.
وی ادامه داد: در رابطه با بررسی قرارداد عدم انتشار سلاح هسته ای نیاز به رویکرد سازنده درباره مسایل مربوط به ایجاد محدوده عاری از سلاح هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی و وسایل حمل آنها در خاورمیانه و نیز وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران وجود دارد.
لاوروف گفت: از همه کشورها و در وهله اول دولت جدید آمریکا دعوت می کنیم تلاش ها در این عرصه های مهم برای جامعه جهانی را افزایش دهد.
وزیر امور خارجه روسیه کشورهای عضو ناتو را به نقض معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی متهم و خاطرنشان کرد: سلاحهای اتمی آمریکایی باید به قلمرو آمریکا بازگردانده شده و زیرساختهای خارجی استقرار آنها نیز باید از بین برود.
وی گفت در گفت و گوی تلفنی اخیر با همتای آمریکایی خود گفته است که روسیه و آمریکا باید بر غیرقابل قبول بودن جنگ هسته ای تاکید و اعلام کنند که در چنین جنگی هیچ طرفی پیروز نخواهد شد.
روسیه و آمریکا ۹۰ درصد تسلیحات زرادخانه های هسته ای جهان را در اختیار دارند.
نظر شما