مجید حبیبی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با کمک مهندسان بومی کشور ۳۲ پروژه در این میدان با موفقیت به اتمام رسیده است.
وی یادآور شد: در اوایل شروع کار و پس از ثبت اکتشاف این میدان، مقرر شده بود که شرکتهای عظیم خارجی که تجربه زیادی در این حوزه داشتند برای توسعه این میدان عظیم و پیچیده وارد عمل شوند که شرایط تحریمی اجازه نداد این شرکت ها در این طرح فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: بنابراین فرصت برای حضور متخصصان و مهندسان داخلی در این شرکت فراهم و باعث شد همه مراحل طرح توسعه میدان نفتی آذر بصورت کامل توسط نیروی بومی کشور انجام شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی سروک آذر گفت: تست تولید ۶۵ هزار بشکه نفت در روز که ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ایجاد میکند، نیز در این طرح انجام شده است.
حبیبی افزود: با وجود اینکه تنها یک ماه از تست عملکرد تولید این شرکت میگذرد بیش از هزینههای سرمایهای این شرکت تاکنون درآمد حاصل شده است.
وی تاکید کرد: اعتماد وزارت نفت به کارشناسان بومی در نهایت نتیجه داد و از این پس وزارت نفت طرحهای توسعهای حوزه نفت را به طور قطع به نیروهای بومی واگذار خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی سروک آذر ابراز امیدواری کرد: پس از توسعه این میدان، امیدها برای توسعه میدان نفتی چنگوله با مساعدت وزارت نفت افزایش پیدا کند.
حبیبی از مذکرات نهایی برای توسعه طرح میدان چنگوله در قالب الگوهای جدید نفتی خبر داد و گفت: در صورت موافقت رسمی مراجع ذیربط، امید داریم در آینده نزدیک شاهد آغاز بکار توسعه این پروژه عظیم نیز در ایلام باشیم.
به گزارش ایرنا، طرح توسعه میدان نفتی آذر امروز دوشنبه ۱۱ اسفند با حضور ویدیو کنفرانسی رییسجمهوری به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
این طرح با هزینهای بالغ بر ۱.۴ میلیارد یورو و ظرفیت تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام به بهرهبرداری رسید.
ظرفیت تولید روزانه از میدان نفتی مشترک آذر با بهرهبرداری رسمی به ۶۵ هزار بشکه در روز میرسد این در حالیکه تولید زودهنگام از این طرح در اسفند ماه ۱۳۹۵ و با هدف دستیابی به ظرفیت تولید نفت خام به میزان ۳۰ هزار بشکه در روز انجام شده بود.
برای اجرای این طرح، حفاری تمامی چاه ها (۲۰ حلقه) با مجموع عمق ۸۸ کیلومتر به انجام رسیده است.
نظر شما