۱۲ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84248632
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تنش‌های دیرینه بین غول‌های نفتی اوج می‌گیرد

۱۲ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبر: 84248632
تنش‌های دیرینه بین غول‌های نفتی اوج می‌گیرد

تهران – ایرنا – قرار است اعضای کارتل نفتی اوپک و متحدانش در هفته جاری برای بررسی میزان تولید، دیدار کنند و تحلیل گران انتظار دارند که تنش های قدیمی بین غول های تولیدکننده نفت بار دیگر فوران کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، روسیه و عربستان که به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان پس از آمریکا هستند، اغلب در گذشته در مورد این مساله اختلاف نظر داشتند، اما زمانی که بهای نفت به واسطه همه گیری کووید – ۱۹ افت کرد، برای حمایت از قیمت ها و کاهش تولید به کمک هم شتافتند.

حال که قیمت ها به سطح قبل از شیوع کرونا بازگشته و به حدود ۶۵ دلار در هر بشکه رسیده، این دو وزنه سنگین و شرکایشان در مورد چگونگی حرکت به جلو و نحوه عرضه نفت بیشتر به بازار جهانی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

«بجارن شیلدروف» تحلیل گر ارشد مرکز تحقیقاتی «سِب» در آستانه نشست وزارتی اوپک در روز پنجشنبه که قرار است سهمیه ها در جریان آن تنظیم شود، گفت: روسیه خواستار بازگشت به تولید عادی در سریعترین زمان ممکن است، درحالی که عربستان می خواهد از قیمت های بالا کمی بیشتر سود ببرد.

به گفته «استفان اینس» استراتژیست ارشد بازار جهانی در گروه میانجیگر «اکسی»، در حالی که تقاضای جهانی برای نفت رو به بهبودی است، اوپک تضمین کرده است که کاهش تولیدش موجب کمبود مصنوعی در حمایت از قیمت ها شود.

بدنبال دو روزه مذاکرات سخت در اولین اجلاس اعضای اوپک و اوپک پلاس در سال ۲۰۲۱ که اوایل ژانویه (دی ماه) برگزار شد، ۲۳ عضو این دو نهاد توافق کردند عرضه نفت به بازار جهانی را به آهستگی افزایش دهند.

برای ماه مارس (اسفند)، این اعضا موافقت کردند از تولید ۷.۰۵ میلیون بشکه در روز حمایت کنند که کمتر از ۷.۱۲۵ میلیون بشکه در روز در ماه فوریه (بهمن) است.

با انجام عملیات واکسیناسیون در سراسر جهان و بازگشت سطح تقاضای چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان به میزان قبل از همه گیری، این مساله که اوپک پلاس دقیقا چه میزان نفت برای تجارت در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۰) را مجاز می داند، در قلب مباحث وزارتی روز پنجشنبه قرار خواهد داشت.

تحلیل گران موسسه «کپیتال اکونومیکس» می گویند، اگرچه تهدید ویروس همچنان به قوت خود باقی است، احتمال دارد که افزایش بهای نفت به سست شدن سریعتر کاهش تولید منجر شود.

سهمیه کاهشی که انتظار می رود مورد توجه هر یک از کشورها قرار گیرد، به دقت از سوی ناظران بازار بررسی می شود.

عربستان رکن اصلی اوپک در روزهای اخیر مایل به کاهش تولید مضاعف برای تسهیل توافق بوده است.

ریاض به تازگی تصمیم گرفت تولید خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد، درحالی که روسیه و قزاقستان تولید نفتی شان را اندکی افزایش دادند.

اعضای اوپک پلاس به طور معمول در گذشته مخالفت هایی داشته اند و انتظار می رود که مساله سهمیه بندی بار دیگر به موضع بحث نشست هفته جاری تبدیل شود.

ایران، ونزوئلا و لیبی از سهمیه بندی اوپک مستثنی هستند و سایر کشورها شامل عراق و نیجریه به توافق اوپک پلاس بی توجهی و برای ماه ها بیش از سمهیه تعیین شده تولید کرده اند.

براساس این گزارش، اعضای اوپک همچنین هر نشانه ای از لغو تحریم های آمریکا علیه ایران را زیرنظر دارند، شرایطی که امکان بازگشت مجدد تهران به بازار جهانی و افزایش چشمگیر عرضه را فراهم می کند.

قرار است روز چهارشنبه و یک روز قبل از نشست وزارتی اوپک برای بررسی سهمیه بندی جدید، جلسه ماهیانه این نهاد به منظور ارزیابی شرایط فعلی بازار و تهدیدها در ویدئوکنفرانسی برگزار شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha