۲۲۵ هکتار از اراضی بیابانی کبودراهنگ احیا شد

همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: تقویت و افزایش پوشش گیاهی، کنترل فرسایش بادی، جلوگیری از پیشروی بیابان و تثبیت شن های روان و عملیات بیابان زدایی ۲۲۵ هکتار از مناطق روستای گندجین شهرستان کبورداهنگ به پایان رسید.

اسفندیار خزائی روز چهارشنبه در دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز همدان اظهار داشت: عملیات بیابان زدائی و احیای مراتع با کاشت گونه های «آتریپلکس» و «قره داغ» در قالب طرح های بیابان زدائی و تثبیت شن های روان، ترسیب کربن، بهبود و اصلاح مراتع صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اراضی بیابانی یکی از کانون های اصلی تولید گرد و غبار به عنوان تهدیدی جدی برای ساکنان منطقه به شمار می رود بر این اساس اجرای طرح های بیابان زدایی در شهرستان کبودراهنگ ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: با توجه به بیابانی بودن و با احتساب اقداماتی که در کبودراهنگ تاکنون صورت گرفته، در حال حاضر سه هزار و  ۵۸۵ هکتار از اراضی این شهرستان قابلیت اجرای طرح های بیابان زدایی را دارد.

خزائی با بیان اینکه فعالیت های بیابان زدایی در ایجاد امنیت اراضی کشاورزی، تأسیسات و رونق زندگی ساکنان تاثیر دارد بر ضرورت تداوم احیای مناطق بیابانی با اجرای طرح های بیابانزدائی تأکید کرد.

وی گفت: ۶۵ هزار هکتار از اراضی استان همدان در ۲ دهه اخیر تبدیل به بیابان شده یا در حال بیابانی شدن است که ۲۶ هزار هکتار آن در اراضی ملی شهرستان های فامنین، کبورداهنگ و ملایر واقع شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: اراضی دشت های قهاوند، فامنین، کبودراهنگ و ملایر در چند سال اخیر به علت بروز پدیده خشکسالی و مهمتر از آن مداخله بشر و دست اندازی عوامل انسانی به عرصه های منابع طبیعی، تبدیل به بیابان شده است.

خزائی بیان کرد: بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی و بازماندن املاح آب پس از تبخیر بر روی خاک سبب ایجاد اراضی بی کیفیت می‌شود با این توضیح که باقی ماندن املاح روی خاک بر روی کیفیت، بافت و ساختمان خاک تاثیر منفی گذاشته و موجب کاهش نفوذپذیری آب به زمین می شود.

وی بهره برداری بی رویه از پوشش گیاهی منطقه و ورود دام بیش از ظرفیت مجاز را از دیگر علل مهم بیابانی شدن مراتع برشمرد و افزود: چرای مفرط دام از مراتع رو به گسترش بوده و بیش از سه برابر ظرفیت مجاز هم اینک از مراتع موجود در این استان تعلیف می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: عملیات بوته کاری و نهال کاری در سطح ۲۲۵ هکتار از اراضی بیابانی شهرستان کبودراهنگ امسال اجرا شد.

خزائی اظهار داشت: امسال ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی و استانی برای جلوگیری از بیابانی شدن عرصه های منابع طبیعی استان همدان در نظر گرفته شده بود.

وی در ادامه از اجرای طرح‌های آبخیزداری و جنگلکاری در چهار هزار و ۲۷۵ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان همدان خبر داد و گفت: امسال یک هزار هکتار جنگل‌های استان همدان توسعه یافت علاوه بر آن  توسعه زارعت چوب در سطح ۵۵۰ هکتار دنبال شد.

وی اظهار داشت: همچنین در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان همدان طرح احیا و اصلاح مراتع از طریق کودپاشی، کپه کاری و بذرپاشی و عملیات‌ آبخیزداری انجام و در ۲۲۵ هکتار از عرصه های منابع طبیعی طرح های بیابان زدائی صورت گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha