به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «فرحناز رافع» در نشست هماندیشی ذینفعان فرش دستباف با حضور معاون اول رئیسجمهوری، افزود: خانههای فرش متکی به بخش خصوصی خواهند بود و در قانون ششم توسعه نیز راهاندازی این خانهها ابلاغ شده است که شیوهنامههای آن تدوین و مورد تایید سازمان توسعه تجارت ایران نیز قرار گرفته است.
وی، بر ضرورت برنامهریزی برای ارتقای رقابتپذیری و صادرات هنر- صنعت فرش دستباف در بازارهای جهانی و کشورهای هدف، تاکید کرد.
رافع اظهار داشت: در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۲ برنامه و ۴۰ پروژه در حوزه هنر- صنعت فرش دستباف برنامه ریزی شده است که همه این برنامهها و پروژهها با محوریت بخش خصوصی انجام میشود.
به گفته این مقام مسوول، بیش از ۱۲ قانون مستقیم در حوزه فرش دستباف داریم و در برنامه ششم توسعه به وظایف مرکز ملی فرش ایران در حوزه های رصد، تولیگری، نظارت و برنامهریزی اشاره شده است.
رافع در ادامه به تشکیل ستاد راهبری فرش دستباف در مرکز ملی فرش ایران اشاره کرد و گفت: در این ستاد هشت نفر از نمایندگان بخش خصوصی، اتحادیههای مختلف صادرکنندگان، تولیدکنندگان و فروشندگان فرش دستباف حضور دارند.
وی، فعالیت بیش از ۴۸ هزار تشکل، اتحادیه و صنف در حوزه هنر- صنعت فرش دستباف را ظرفیتی حائز اهمیت برای ارتقا و توسعه در این حوزه عنوان کرد.
ضرورت تعامل دستگاههای ذیربط در تامین مواد اولیه فرش دستباف
این مقام مسوول، بهبود و ارتقای زنجیره فرش دستباف در زنجیره تامین مواد اولیه را نیازمند همکاری دستگاههای مرتبط از جمله جهادکشاورزی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، بانک مرکزی و دیگر دستگاهها دانست و گفت: درخصوص تامین مواد اولیه مانند نخ ابریشم و پشم باید کار بیشتری انجام شود.
ضرورت همکاری شهرداریها در جمعآوری پشم گوسفندان
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین با بیان اینکه در زمینه پشم گوسفند ظرفیتهای خوبی در کشور برای تامین مواد اولیه فرش وجود دارد، اضافهکرد: با تعامل وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریها، پیش از ذبح گوسفند در کشتارگاهها باید پشم آنها برای تامین مواد اولیه چیده و جمع آوری شود.
وی با تاکید بر ضرورت های این موضوع، گفت: اکنون در مواردی مجبوریم پشم با کیفیت وارد کشور کنیم، زیرا بیش از ۲ میلیون نفر در عرصه فرش دستباف مشغول به کار هستند که باید توجه داشت اگر کیفیت پایین بیاید این افراد و خانوادههای آنان متضرر میشوند.
ایجاد زیست بوم فناوری در حوزه فرش دستباف
رافع با تاکید بر مزیتهای زیاد صادراتی هنر- صنعت فرش دستباف، افزود: مجوزها به صورت الکترونیکی صادر میشود و در این زمینه تسهیلهای لازم انجام شده است، همچنین زیست بوم فناوری در حوزه فرش دستباف راه اندازی شده و استارتآپها ساماندهی شدهاند تا بتوانیم زنجیره فرش دستباف را از پشم تا رنگ تکمیل کنیم.
ضرورت ارائه تسهیلات مناسب
رئیس مرکز ملی فرش ایران، همچنین بر توجه بیشتر صندوقها و دستگاههای مرتبط با تسهیلات از جمله صندوق کارآفرینی امید، مشاغل خانگی وزارت کار و تسهیلات کارا برای کمک به ارتقای بهتر هنر- صنعت فرش دستباف تاکید کرد.
وی در این خصوص اضافهکرد: ۱۷ طرح نیازمند تسهیلات وجود دارد که با تکمیل آنها برای ۲۰ هزار نفر در حوزه فرش دستباف شغل پایدار ایجاد خواهد شد.
رافع با اعلام اینکه امسال ۲۶۱ هزار و ۶۴ نفر قالیباف تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتهاند، تصریحکرد: برای افزایش ۲۰ درصدی بیمه شدگان در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۳۱۳ هزار نفر با تخصیص مبلغ حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درخواست شده است.
ارائه بیمه درمان تکمیلی قالیبافان برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید
وی بیانداشت: برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید، بیمه درمان تکمیلی برای قالیبافان ارائه شده است، بهطوری که در یک هفته ۲۳ هزار نفر برای دریافت این بیمه ثبت نام کرده اند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در پایان همچنین بر هدایت تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان به سمت هنر- صنعت فرش دستباف و ارائه زیرساختهای لازم و تجهیز آموزشگاهها و دانشگاههای این حوزه تاکید کرد.
برپایه این گزارش، در این جلسه علاوه بر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و «علیرضا رزمحسینی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، «محمد امید» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشتند.
فعالان حوزه فرش دستباف در این نشست مهمترین مسایل و دغدغه های خود در حوزه های تولید، صادرات، بیمه، مالیات، تامین مواد اولیه و غیره مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، در ۹ ماهه امسال بیش از ۲هزار و ۷۶۴ تن فرش دستباف ایران به کشورهای هدف صادر شده که این رقم در مدت مشابه پارسال بیش از ۲ هزار و ۳۶۶ تن بوده است.
در ۱۰ امسال یک میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف تولید شد که پارسال این رقم یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ مترمربع بوده است.
نظر شما