۱۶ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84254043
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۲ هزار کردستانی به بیماری‌های خاص مبتلا هستند

سنندج - ایرنا - مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۳۵ نفر در استان به بیماری‌های خاص مبتلا هستند که بیشترین تعداد بیماران مربوط به سنندج است.

به گزارش ایرنا،  آرزو فلاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هموفیلی، ام‌اس، دیالیز صفاقی، تالاسمی، همو دیالیز و بیماران پیوندی دریافت کننده دارو در استان، به طور منظم دارو و خدمات دریافت می‌کنند.

وی تعداد بیماران خاص در استان را ۲ هزار و ۶۳۵ مورد عنوان کرد و گفت: از این تعداد یک هزار و ۸۱ نفر در سنندج، ۳۵۵ نفر در سقز، ۲۲۷ نفر در بانه، ۳۰۰ نفر در مریوان، ۱۸۵ نفر در قروه، ۱۲۵ نفر در کامیاران، ۹۷ نفر در دیواندره، ۱۵۹ نفر در بیجار، ۶۷ نفر در دهگلان و ۳۸ نفر در سروآباد ساکن هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: شهرستان سنندج با یک هزار و ۸۱ مورد بیشترین تعداد و سروآباد با ۳۸ مورد کمترین بیماران خاص در کردستان را دارد.

فلاحی با اشاره به آخرین اطلاعات مربوط به بیماران خاص افزود: ۱۶۶ بیمارهموفیلی، ۱۱۴ بیمار تالاسمی، یک هزار و ۱۹۷ بیمار مبتلا به ام اس دریافت کننده دارو، ۷ بیمار دیالیز صفاقی، ۵۳۲ بیمار همو دیالیز و ۶۱۸ مورد پیوند دریافت کننده دارو در استان شناسایی شده است.

هموفیلی، تالاسمی، دیالیز، پیوند کلیه، مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، پیوند اعضا (قلب، ریه، کبد و مغز استخوان)، انواع بیماری های بدخیم، دیابت قندی وابسته به انسولین، بیماری های پیشرفته کبدی، هپاتیت، فیبروز ریه، بیماری نارسایی مزمن کلیه، بیماری پیشرفته نارسایی قلبی، بیماری های همراه با استومی بلندمدت، اسکیزوفرنی، تومورهای خوش خیم مغزی عارضه دار، دیابت بی مزه، نارسایی تنفسی شدید، معلولیت ذهنی با ضریب هوشی زیر ۵۰، فلج دائمی حداقل دو اندام CP  و قطع نخاع، بیماری های متابولیک ناتوان کننده، سوختگی شدید و بیماری های روماتیسمی شدید از جمله بیماری های خاص هستند.

بسیاری از این بیماری ها قابل درمان نبوده و به ناتوانی منجر می شوند و  به درمان های علامتی و توان بخشی نیاز دارند. بنابراین کوشش در تغییر سیر طبیعی این بیماری ها نه تنها شامل غربالگری برای شناخت اولیه بیماری ها است، بلکه به پیشگیری نیز باید توجه خاص داشت. باید گفت که روش های نوین در تشخیص، کنترل و درمان و مداخلات جامعه نگر در زمینه غربالگری و بیماریابی در جهت کاهش بار این بیماری ها از جایگاه ویژه برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha