به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نامه آنتونی بلینکن حاوی طرح صلح جدید آمریکا که اخیرا تحویل مقامات این کشور شده، با واکنش های منفی بسیاری میان دولتمردان و مردم این کشور مواجه شده است.
در این راستا، افکار عمومی افغانستان و مردم این کشور با ابراز نگرانی نسبت به ادامه حضور نیروهای غربی بخصوص آمریکا در شبکه های مجازی به این طرح واکنش نشان داده اند.
رنگین دادفر اسپنتا وزیر خارجه پیشین افغانستان در توئیتی نوشته است که این نامه جای شادمانی ندارد و مایه سرافگندگی بیشتر است.
وی افزود: تاریخ به تکرار نشان داده است که سرسپردگی به دیگران راه به سوی آزادی و آبادی نمی برد.
رسول رضایی یک شهروند افغان در فیسبوک خود نوشته است: هدف اصلی سلطه بر مردم افغانستان است و مقامات هم نقش خود را بازی می کنند. تسلط یک گروه بر سرنوشت مردم افغانستان یک شبه اتفاق نیفتاده و این کار از چند سال پیش آغاز شده و آمریکا هم برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کند. این مردم افغانستان هستند که قربانی اختلافات و حملات می شوند و سرنوشت این مردم برای هیچ کس مهم نیست.
«سلطان علی رحیمی» از شهروندان کابل در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره نامه وزیر خارجه آمریکا به رییس جمهوری افغانستان، گفت: آمریکاییها از شرایط اضطراری دولت و مردم مطلع هستند و سوء استفاده کرده و از طالبان به عنوان ابزار فشار بر دولت و ملت استفاده میکنند.
وی گفت: مردم افغانستان در برابر یک امتحان بزرگ تاریخی قرار گرفته اند و نباید به زورگویی و فریبکاری آمریکا تن دهند. در چنین شرایطی باید از دولت حمایت کنند و نگذارند سرنوشت ملت یکبار دیگر بدست طالبان افتد.
رحیمی افزود: هرچند دولت افغانستان نیز با شهروندان کشور به صورت برابر و دمکراتیک برخورد نمیکند و تبعیض، فساد، نابرابری برای مردم غیر قابل تحمل شده اما با وجود آن نباید به خواست آمریکا تسلیم طالبان شویم.
فهیم میران یکی از کاربران فیسبوک هم نوشته است که آمریکا افغانستان را یکی از ایالت های خود می بیند و نامه آنتونی بلینکن نیز حاکی از همین وضعیت برای کشور ماست.
همچنین «نیما سعیدی» از اهالی کابل با بیان اینکه نامه آمریکا به رئیس جمهوری افغانستان بسیار تحقیر آمیز و تند است، افزود: باید از رییس جمهوری در برابر آمریکا حمایت کرد و نباید اجازه ندهیم آنها هرچه می خواهند به ملت افغانستان تحمیل کنند.
این شهروند افغان با انتقاد از رییس جمهوری افغانستان گفت: عدم حمایت اشرف غنی از مردم بی دفاع، سرکوب و تحقیر جنبشهای مدنی، باج دهی و نوازش تروریستها نتیجه اش همین است.
محمد بلخی شهروند دیگری از هرات نوشته است: متاسفانه دولتمردان افغانستان طی چند قرن گذشته همیشه مطیع خارجیها بودهاند اما در برابر اقوام مختلف این کشور ایستادگی کرده اند.
هادی بشارت دانشجوی سال دوم جامعه شناسی در دانشگاه خصوصی کابل به خبرنگار ایرنا میگوید: نامه وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهوری نه تنها تحقیر دولت بلکه تحقیر همه مردم افغانستان است.
وی افزود: مردم افغانستان نباید تسلیم خواستههای آمریکا شوند و اگر سیاستمداران و دولتمردان طی ۲۰ سال گذشته به ملت خود می اندیشیدند، امروز مورد تحقیر آمریکا قرار نمی گرفتند.
این دانشجو ادامه داد: متأسفانه همیشه افرادی برسرنوشت مردم این کشور حاکم می شوند که به خارجیها وابستگی دارند و هیچ گاه منافع مردم و کشور را بر منافع خارجی و شخصی مقدم نمی دانند که در نتیجه آن امروز وزیر خارجه آمریکا به راحتی به مقامات بلندپایه دولتی نامه می دهد.
بشارت تأکید کرد: مردم افغانستان باید برای یکبار هم که شده اجازه ندهند افراد معدودی برای حفظ منافع شخصی سرنوشت ملت را در اسارت کشورهای خارجی نگهدارند. اطاعت از آمریکا استقلال، توسعه، آبادی و سربلندی نمی آورد.
در همین رابطه، امروز خبرنگاران افغان در شبکه های اجتماعی از همه کاربران افغانستانی توییتر درخواست کردند با #صلح آمرانه به طوفان توییتری در مخالفت با طرح صلح جدید آمریکا بپیوندند.
"آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا در نامهای به "محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان، گفته است که گزینه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان هنوز هم به عنوان یک گزینه روی میز است اما بررسی توافقنامه صلح آمریکا با طالبان هنوز نهایی نشده است.
نامه وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهوری افغانستان در خصوص طرح جدید صلح با واکنش گستردهای بین مردم و فعالان سیاسی افغانستان مواجه شد. شماری از آنها خواستار ایستادگی در قبال این طرح شده و تعدادی دیگر نیز معتقدند که اشرف غنی مجبور به پذیرفتن طرح جدید آمریکا است.
«امرالله صالح» معاون رئیس جمهوری افغانستان در واکنش به نامه وزیر خارجه آمریکا به اشرف غنی و عبدالله عبدالله درباره طرح صلح جدید گفت که افغانستان سند آمرانه آمریکا درخصوص صلح را امضا نمیکند.
نظر شما