سیدضیاء موسوی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان نهاده های دامی شامل جو، کنسانتره و ذرت است و به دلیل وضعیت نامناسب مراتع قشلاقی توزیع علوفه همچنان ادامه دارد.
وی ضمن اشاره به وضعیت بارندگی های مناطق قشلاقی در نیمه دوم سال اظهار داشت: به دلیل تاخیر و پراکنش نامناسب بارندگی در استان، خسارت قابل توجهی به مراتع قشلاقی وارد شد.
وی خاطرنشان کرد: نظارت و مدیریت اداره کل امور عشایر استان بر توزیع نهادههای دامی، هدایت توزیع این نهادهها به مناطق قشلاقی، برقراری آرامش نسبی و رعایت پروتکل های بهداشتی از برنامه های این اداره کل است تا عشایر بتوانند با آرامش و آسایش زندگی کنند.
مدیرکل امور عشایر لرستان افزود: با وجود محدودیتهای علوفه در سال جاری و نبود بارندگی های به موقع، درحال حاضر هیچگونه مشکل تامین نهادههای دامی برای عشایر استان وجود ندارد.
موسوی نیا با اشاره به فعالیت چهار مجتمع تشکلهای عشایری در استان گفت: این اداره کل جهت کوتاه کردن دست واسطه ها، جو مورد نیاز عشایر را در انبارهای قشلاقی شهرستانهای پلدختر و روستای "قلعهرزه" ذخیره و بین عشایر لرستان توزیع کرده است.
در حال حاضر جامعه عشایری لرستان بیش از ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۶۹۰ نفر است که در ۱۴ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته هستند و با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی سالانه ۲۵ درصد از پروتئین مورد نیاز استان را تامین می کند.
تولیدات سالانه عشایر استان شامل ۱۲ هزارتن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن شیر، یک هزار و ۳۲ تن پشم، ۱۸ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی، ۶۳۰ تن پرورش ماهی سردآبی ، ۱۵ هزار و ۵۵۷ تن گندم، ۱۵ هزار و ۵۲۳ تن جو، پنج هزار و ۳۲ تن حبوبات، هفت هزار و ۴۶۰ تن صیفی جات و همچنین پنج درصد صنایع دستی استان است.
عشایر لرستان، مالکیت ۸۵ هزار هکتار از اراضی و یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان را در اختیار دارند.
نظر شما