فراخوان صدر به گروه های سیاسی عراق برای گفت و گو

تهران – ایرنا - «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق امروز (چهارشنبه) با صدور بیانیه ای ضمن استقبال از گفت وگوی گروه های سیاسی داخلی بر ضرورت دور ماندن و مستثنی شدن ترریست ها و  بعثی ها در آن تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، صدر در بیانیه خود نوشته است که این روزها تنش میان سعودی ها و یمنی ها به ویژه با حوثی ها افزایش یافته است.

وی در این بیانیه از نهادهای بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی خواسته است که برای پایان دادن به این جنگ که بر آتش تنش و درگیری های خونبار در منطقه بیشتر دمیده وارد عمل شوند به خصوص اینکه ماه مبارک رمضان نیز در پیش و نزدیک است.

رهبر جریان صدر و روحانی پرنفوذ عراق در ادامه برخی گروه های سیاسی عراق را به سوء استفاده از افراد نفوذی در تظاهرات مسالمت آمیز مردم عراق با هدف ایجاد تنش امنیتی و سیاسی، بهره برداری انتخاباتی و اغراض سیاسی متهم کرده و آورده است که این اقدام ها صلح و آرامش اجتماعی در عراق را برهم می زند و سبب حملات به نیروهای امنیتی عراق «بدون عذر موجه شرعی یا حقوقی» می شود.

مقتدی صدر از دولت عراق نیز خواسته که به مسئولیت خود در حفاظت از امنیت، اقتدار حاکمیت و کشور عمل کند.

وی همچنین خواستار اجرای گفت و گوی اصلاحی میان همه نیروهای سیاسی ازجمله نسل جوان معترض زیر نظر نهادهای بین المللی شد.

صدر تأکید کرد که در این گفت وگوها باید هرکس که وابستگی بعثی یا تروریستی دارد، مستنثی شود.

بر پایه پایگاه خبری میدل ایست نیوز، مقتدی صدر گفت وگو را عملی اجتناب ناپذیر برای جلوگیری از ادامه فساد در دولت، میان طبقات ملت و پایان دادن به خشونت رو به افزایش در عراق دانست.

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق دوشنبه گذشته در پیامی تلویزیونی به مناسبت پایان موفقیت آمیز سفر پاپ فرانسیس به این کشور، نیروهای سیاسی کشور را به برگزاری گفت و گوی جامع با هدف کاهش تنش در فضای سیاسی و مقدمه چینی برای برگزاری انتخابات زودهنگام دعوت کرد.

الکاظمی روز گذشته (سه شنبه) نیز در نشست هیات دولت عراق بار دیگر بر موضوع گفت و گوی جامع میان گروه ها و جریان های سیاسی تاکید کرد.

گروه ها و جریان های سیاسی در پی این سخنان نخست وزیر عراق به آن واکنش مثبت نشان دادند و بر برگزاری آن تاکید کردند.

مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، دوشنبه گذشته در سخنانی به مناسبت پایان سفر تاریخی پاپ فرانسیس به کشورش ، فراخوان و طرحی برای آغاز گفت وگوی ملی و همکاری کشورهای منطقه برای تثبیت صلح و هم افزایی ارائه کرد.

الکاظمی در سخنرانی تلویزیونی خود تأکید کرد که ملت عراق با قدردانی بسیار با پاپ خداحافظی کرد  و این سفر نقطه عطف و درخشانی در تاریخ کشور بود که ماهیت و ذات ملت را برای جهانیان نمایان کرد.
وی با اعلام اینکه پیام پاپ و به همراه آن خواست ملت عراق به گوش جهانیان رسید، تأکید کرد که ملت عراق از جنگ های پیاپی و ریخته شدن خون های بسیار در دهه های سیاه گذشته خسته شده و در دل چیزی جز مفاهیم والای انسانی ندارد.
الکاظمی گفت که ملت عراق بیش از ۶ هزار سال است که با ادیان، مذاهب و اقوام گوناگون به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زیسته اند و پیوندشان به همان قدرت پیوند دستان آیت الله سیستانی و پاپ در لحظه خداحافظی آنان است. 
نخست وزیر عراق گفت که عراق با وجود سختی ها و چالش ها امروز در مقابل فرصتی واقعی برای بازیابی نقش تاریخی خود در منطقه و جهان قرار دارد و در این راستا فراخوانی برای گفت وگوی ملی داخلی را ارائه می کند که بیانگر خواسته های ملت عراق باشد.
پاپ فرانسیس روز جمعه ۱۵ اسفندماه وارد عراق شده و مورد استقبال مقامات سیاسی این کشور قرار گرفت.وی در روز دوم سفر خود با  حضور در منزل آیت الله سید علی سیستانی با ایشان دیدار و گفتگو داشت؛ سپس به شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم (به اعتقاد مسیحیان) رفت. 
پاپ در روز آخر سفر خود نیز به استان های شمالی و مسیحی نشین عراق سفر کرده و در شهرهای اربیل و موصل مورد استقبال مردم مسیحی قرار گرفته و در کلیساهای این دو شهر مراسم هایی با حضور وی برگزار شد.
پاپ صبح روز دوشنبه عراق را به مقصد واتیکان ترک کرد.
الکاظمی از همه گروه های سیاسی، فعالان مردمی و جوانان معترض و مخالفان دولت خواست که مسئولانه پشت میز مذاکره  بنشینند و منافع ملی را در اولویت قرار دهند و از گفتمان تشنج فاصله بگیرند و فضا را  برای اجرای انتخابات مهیا کنند.
نخست وزیر عراق تأکید کرد که باید به دولت مجال و فرصت کافی برای سازندگی و اجرای انتخابات مبتنی بر بنیان های استوار داده شود.
الکاظمی بیان کرد که گفت وگوی راهبردی درباره نحوه همکاری با ائتلاف بین المللی برای ایجاد شرایط لازم و جدول زمان بندی اخراج همه نیروهای نظامی خارجی از خاک عراق بر پایه سازوکارهای فنی و زمانی مورد اجماع و در عین حفظ بهترین روابط با کشورهای عضو ائتلاف و تضمین حاکمیت و امنیت عراق ادامه دارد.
وی در این سخنرانی خواستار گفت وگوی ملی واقعی و فراگیر در همه بخش های رسمی، حزبی و مردمی برای رسیدن به چارچوبی مورد توافق همگانی با هدف ترسیم دقیق نقشه روابط بغداد و اربیل به منظور تضمین وحدت سرزمینی عراق و حل مسائل انباشته میان دو طرف شد.
الکاظمی گفت که دولت او از زمان شکل گیری به دنبال احیا و ترمیم روابط خارجی عراق و کوشش برای بازیابی جایگاه طبیعی این کشور در منطقه و جهان بوده است و در این باره گام های مهمی برداشته که سفر پاپ به عراق نیز موضع عراق در این باره را تقویت کرده است.
وی افزود که دولتش موفق شده که عراق را به گذرگاه تفاهم و تماس میان بسیاری از کشورهای منطقه تبدیل کند و در حال حاضر آمادگی بین المللی برای حمایت از عراق در پروژه اصلاحات اقتصادی پس از گذر از بحران اقتصادی وجود دارد.
الکاظمی از همه برادران، دوستان و همسایگان عراق خواست که ارزش های صلح و همکاری میان کشورهای منطقه را تثبیت و شبح جنگ، اختلاف و نزاع را که به نفع ملت های منطقه نیست از منطقه دور کنند.
الکاظمی تأکید کرد که عراق امروز آماده بر عهده گرفتن نقش فعال در تثبیت آرامش و گشودن درهای گفت وگو برای حل بحران های منطقه است تا همه در توسعه آن سهیم شوند. 
وی افزود که عراق بارها تاکید و اعلام کرده که حاضر نیست میدان نزاع های خارجی باشد و فقط به منطق همکاری و برادری تن می دهد.
وی همچنین گفت که به نمایندگی از ملت عراق از همه کسانی که به سفر موفق و تاریخی پاپ کمک کردند، قدردانی می کنم. 
الکاظمی در ادامه از پاپ که «به عراق و ملتش مهر ورزید و مهر، اصالت و پیشینه این ملت را با همه تنوع آن حس کرد» قدردانی و تشکر کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha