۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۵۶
کد خبر: 84259743
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برگ زرینی از تئوری موسیقی در شهر عبدالقادر مراغی ورق خورد

مراغه - ایرنا - محفلی فرهنگی و مملو از متر، وزن، میزان و ضرب برپاست؛ اگرچه تعداد میهمانانش به خاطر کرونا محدود اما ریتم آن، نوای ورق زدن برگ‌های زرینی از کتاب تئوری موسیقی، آن هم در شهر موسیقیدان پرآوازه‌ای چون عبدالقادر مراغی است.

میهمانانش از تبریز و بناب و ملکان با یک همنوایی دلنشین، عشق موسیقایی یک کارمند بانک در سن ۵۰ سالگی را تحسین می‌کنند و در حقیقت اینجا جمع هستند تا نخستین جلد از مجموعه کتاب‌های این کارمند عاشق و دو فرزندش را رونمایی کنند.

حکایت از این قرار است که «محمدرضا صادق‌دوست» حدود هشت سال قبل با عشق به موسیقی و ناامید از ادامه تحصیل دانشگاهی در رشته موسیقی به سراغ یک استاد آهنگسازی در تبریز می‌رود؛ استاد «پرویز برزگر» که خانواده صادق‌دوست وی را «معلم» می‌خواند، در آن زمان تازه از باکو فارغ‌التحصیل شده و به تبریز باز گشته بود و آموزش موسیقی به «محمدرضا» را به صورت خصوصی آغاز می‌کند. 

کلاس‌های فشرده آنان روزها و ساعت‌های طولانی در طول هشت سال گذشته ادامه می‌یابد اما این میراث‌دار فرهنگ و هنر مراغه دست‌بردار نیست و فرزندانش مهرزاد و مهرداد را نیز همراه می‌کند و از آنجایی که هم خودش و هم یکی از فرزندانش فارغ‌التحصیل زبان انگلیسی هستند، با ترجمه بیش از ۶ هزار برگ و حضور در کلاس‌های فشرده، دست به خلق مجموعه کتاب‌هایی می‌زنند تا آثارشان یکی از سفیران فرهنگی شهر عبدالقادر و اوحدی مراغی در جای‌جای سرزمین‌مان باشد.

بی سبب نیست که رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه در این آیین هنرمندان این شهر را میراث‌داران شخصیت‌های شاخص تاریخ این مرز و بوم همچون زین‌العابدین، اوحدی و عبدالقادر معرفی می‌کند.

«احمد فیاضی» این را هم می‌گوید که در کارزار هجوم بی‌امان فضای مجازی و مشغله‌های ذهنی، توجه به تعمیق فرهنگ مطالعه از نیازهای ضروری است و جای کار در زمینه تالیف و ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص در زمینه موسیقی بسیار است. 

رییس انجمن موسیقی آذربایجان‌شرقی نیز بی‌امان به سراغ پیشینه درخشان موسیقایی این کهن‌شهر می‌رود و اذعان می‌کند که این شهرستان در فرهنگ و هنر همواره پیشرو بوده است.
«سعید میرزازاده» تالیف و تحقیق را از خلاء‌های حوزه موسیقی عنوان می‌کند و این را هم می‌گوید که مجموعه کتاب‌های «تئوری موسیقی از مبتدی تا آهنگسازی» گامی در راستای پر کردن این خلاء محسوب می‌شود. 

«پرویز برزگر» یا به قول خانواده صادق‌دوست «معلم»، سطح این مجموعه کتاب‌ها را فراتر از یک شهرستان و در حد پایتخت موسیقی می‌داند و به کاربردی بودن آن اشاره می‌کند.

وی این را هم اضافه می‌کند که اهالی موسیقی اگر تئوری ندانند، هارمونی و خیلی از موارد دیگر را درک نمی‌کنند اما تئوری نیز به تنهایی اهمیتی ندارد. 

کارمند عاشق موسیقی چه می‌گوید؟

«محمدرضا صادق‌دوست» به عنوان سرپرست مولفان این مجموعه کتاب‌ها که سرتاپا عشق است و اراده، اینگونه احساسش را بیان می‌کند که با توجه به شرایط سنی و شغلی، امکان ادامه تحصیل در رشته موسیقی را نداشتم و پس از هشت سال تلاش شبانه‌روزی تصمیم گرفتم با کمک فرزندانم مجموعه کتاب‌هایی به رشته تحریر در بیاورم تا جوانان در شهرهایی که امکان تحصیل در رشته موسیقی را ندارند، از آن بهره‌مند شوند.

وی هنرآموزان، دانش‌آموزان هنرستان‌های موسیقی و حتی دانشجویان را از مخاطبان مجموعه کتاب‌هایش می‌داند و از عزم و اراده خود و فرزندانش برای چاپ ۶ جلد دیگر از این مجموعه کتاب سخن به میان می‌آورد. 

به گزارش ایرنا «تئوری، آکوردها و هارمونی» که نخستین جلد از مجموعه کتاب‌های «تئوری موسیقی از مبتدی تا آهنگسازی» است، مجلدی برای همه دوستداران و علاقه‌مندان موسیقی به شمار می‌رود.

این کتاب که نوشته «محمدرضا صادق‌دوست» و دو فرزندش مهرزاد و مهرداد بوده، در انتشارات عارف تهران به چاپ رسیده است و در این آیین از آن رونمایی شد.

این کتاب مقدمات و تئوری موسیقی را در بخش اول ارائه کرده و در بخش دوم نیز برای آنان که بیشتر می‌خواهند در مورد چگونگی همراهی و هماهنگی صداها در نوازندگی و آهنگسازی استفاده کنند، آکوردهایی آورده است.

بخش سوم کتاب «تئوری موسیقی، آکوردها هارمونی» مکمل دو بخش قبلی بوده و اصول پیوند آکوردها را نشان می‌دهد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha