۲۱ اسفند ۱۳۹۹، ۱۵:۱۳
کد خبر: 84260539
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برگزیت و کرونا، سه‌چهارم شرکت‌های انگلیسی را متضرر کرد

لندن – ایرنا – نتایج مطالعات صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که پیامدهای ناشی از برگزیت و همه‌گیری کرونا منجر به تاخیر در تبادل کالا و خدمات از انگلیس به بازارهای اتحادیه اروپا و آسیب دیدن ۷۴ درصد از شرکت‌ها و کسب و کارها در این کشور شده است.

به گزارش ایرنا، تحقیقات گروه تجاری تولیدکنندگان انگلیس «Make UK» حاکیست که دو ماه پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا  ۷۴ درصد از شرکت‌های پیشرو و بزرگ انگلیسی با تأخیر در فرآیند تبادل کالا و خدمات با بازارهای اتحادیه اروپایی مواجه هستند.

این تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شرکت‌های انگلیسی از افزایش هزینه‌های تحمیلی ناشی از اختلالات در تجارت جهانی به واسطه همه‌گیری کرونا، برگزیت و بررسی‌های گمرکی شکایت داشته‌اند. همچنین افزون بر یک سوم شرکت‌های تجاری در فروش خود متضرر شده و ترس از ادامه این وضعیت باعث رکود در کسب و کار آن‌ها شده است.

انگلیس پس از ۴۷ سال عضویت، ۱۲ دیماه ۱۳۹۹ به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد. دولت این کشور می‌گوید به توافقی درباره آینده همکاری‌های تجاری با اتحادیه اروپا دست یافته است؛ اما محدودیت‌های جدید گمرکی باعث اعتراض فعالان اقتصادی انگلیس شده است.

چندی پیش شرکت‌های صنایع شیلات انگلیس در اعتراض به قوانین جدید و دست‌وپا گیر گمرکی ناشی از برگزیت با توقف کامیون های خود مقابل دفتر نخست وزیری در قلب لندن تجمع کردند.

دست کم ۱۰ دستگاه کامیون با نصب شعارنوشته‌هایی چون «قتل‌عام برگزیت» و «دولت بی کفایت صنعت دریایی را از بین می‌برد» در این حرکت اعتراضی شرکت کردند. شرکت کنندگان به تاخیر طولانی تبادل کالا با اتحادیه اروپا و تشکیل صف‌های چند کیلومتری در مرز با فرانسه که تنها راه تجاری انگلیس به خشکی است اعتراض کردند.

گزارش ها حاکیست که بسیاری از صیادان انگلیسی از ابتدای امسال و پس از خروج رسمی لندن از اتحادیه اروپا قادر به ارسال محصولات خود به اتحادیه اروپا نبوده‌اند. آن‌ها که در گذشته بدون محدودیت‌های گمرکی با کشورهای عضو اتحادیه اروپا تجارت  می‌کردند، اینک موظف به تکمیل اسناد و اظهارنامه‌های متعددی هستند که باعث تاخیرات طولانی و نارضایتی خریداران اروپایی شده است.

در توافق جدید انگلیس امتیازهای بسیاری به طرف مقابل داده است فقط برای اینکه به گفته نخست وزیر سابق "برگزیت برگزیت باشد" و به مردم بگویند به توافقی دست پیدا کردند تا بتوانند نقطه پایانی بر چهار سال و نیم کشمکش بگذارند.

توافق حاضر نه به انگلیس آزادی ماهیگیری در آبهای خودش را می دهد، نه آن را از مقررات و استاندارد های اتحادیه اروپا آزاد می کند، نه حتی آنقدر آزادی عمل می دهد که انگلیس بتواند با سایر کشورها معاهدات تجاری مستقل امضا کند.

مردم انگلیس به تدریج متوجه بی فایده بودن برگزیت خواهند شد. در این توافق انگلیس امتیاز خاصی بدست نیاورد و آنچه از آن با نام حفظ حاکمیت یا در دست گرفتن کنترل و سرنوشت کشور تعبیر می شود عملاً با محدودیتهای تحمیل شده در این توافق بی معنی است.

دفتر نخست وزیری انگلیس ادعا کرده که حجم مراودات تجاری با اتحادیه اروپا اینک به سطح قبل بازگشته و هیچ اختلالی در مرزها وجود ندارد. با این حال فعالان اقتصادی می‌گویند که مراودات تجاری با اتحادیه اروپا تحت فشار زیادی قرار دارد و دورنمای روشنی در این زمینه دیده نمی‌شود. آمارها نشان می‌دهد که تنها در ماه ژانویه گذشته واردات کالا از انگلیس به آلمان ۵۶ درصد معادل ۱.۶ میلیارد یورو کاهش داشته است.

اتحادیه اروپا اولین شریک انگلیس بشمار می‌رود و ارزیابی دولت لندن هم نشان می‌دهد که توسعه همکاری‌های تجاری خارج از اتحادیه اروپا جبران خسارت اقتصادی ناشی از برگزیت را نخواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha