«ابراهیم جلیلی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: عملیات کاوش و گمانهزنی در حاشیه این اثر با مجوز رسمی پژوهشگاه میراث فرهنگی به سرپرستی«میترا پریدار» از ۱۲ اسفند ماه جاری آغاز شده است.
وی افزود: بر اساس گفتههای سرپرست این پروژه، تاکنون ۱۲ گمانه در محدوده عرصه و حریم تپه قلعه بلنده روستای ازناو ایجاد شده و نتایج کاوش در برخی گمانهها شواهد استقرار در این محوطه را روشن میکند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر بیان کرد: براساس شواهد و مدارک موجود، لایههای باستانی این اثر روی سطح بستر طبیعی شکل گرفته و عرصه واقعی محوطه تقریبا منطبق با عرصه ظاهری آن است.
جلیلی ادامه داد: تپه قلعه بلنده یا تپه خاکی در بافت مسکونی نیمه جنوبی روستای ازناو قرار گرفته و براساس شواهد سطحی و مواد فرهنگی قابل مشاهده، تپه قلعه بلنده دربرگیرنده بقایای آثاری از اواخر دوران تاریخی، قرون میانه تا قرون متاخر اسلامی است.
وی یادآور شد: در بخشهای فرو ریخته و آسیب دیده تپه روستای ازناو نیز عناصر معماری همچون دیوارهای قطور خشتی به خوبی قابل مشاهده است.
جلیلی گفت: ادامه کاوشها برای تعیین عرصه و حریم تپه باستانی قلعه بلنده روستای ازناو برای معرفی و ثبت این اثر در فهرست آثار ملی کشور است.
به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که از این تعداد بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما