اقامتگاه بوم‌گردی؛ شاهراه گردشگری شهر پنهان سامن

همدان- ایرنا- سامن شهری با قدمت دیرینه، تکه‌ای از میراث کهن فرهنگی ایران زمین است که سال‎هاست در رده شهرهایی با عنوان ملی ثبت آثار تاریخی قرار گرفته و همواره فرش قرمز خود را زیر پای گردشگران گسترانده و امروز یک شاخه گردشگری آن به اقامتگاه‌های بوم‌گردی رسیده است.

شهر پنهان سامن که آوازه‌ای جهانی دارد، حالا شاهراهی برای توسعه صنعت گردشگری استان همدان به شمار می‌رود که بدون شک با گردشگرپذیر شدن آن ضرب‌آهنگ توسعه این شهر هر روز بیش از گذشته تند می‌زند و مشتاق ورود گردشگران و توریسم به شهری متعلق به دوره اشکانیان است.

در این میان آنچه می‌تواند آهنگ توسعه صنعت گردشگری را در این شهر پنهان، رشد دهد، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی است که به عنوان شاخه‌ای نو از گردشگری در دولت  یازدهم و دوازدهم توسعه یافت و هر روز در نقاط مختلف کشور رو به ازدیاد است، ایده‌ای بکر و ناب که حالا به شهر سامن در ۱۵ کیلومتری شهرستان ملایر رسیده و می‌خواهد با تکمیل مثلث گردشگری، روی خوش خود را به گردشگران نشان دهد.

هستند افراد خوش فکر و خلاقی که حتی با کمترین امکانات به دنبال اولین‌ها در هر حوزه‌ای از جمله گردشگری می‌روند، این فکر ناب در بسیاری از موارد نیاز به تحصیلات آنچنانی و گذران دوره‌های سخت آموزشی و کسب مدرک آکادمیک ندارد، «سیدرضا حسینی» از آن دست آدم‌های خوش فکر است که با سرمایه خود آنچنان فضایی را در شهر سامن ایجاد کرده که بهترین، بزرگترین و مجهزترین اقامتگاه بوم‌گردی استان همدان لقب گرفته است.

از همان بدو ورود به اقامتگاه بوم‌گردی شهر پنهان سامن بوی اصالت شهر را احساس می‌کنی، کُلون و کوبه روی درِ ورودی، آجر و خشت‌هایی با بوی کاه‌گِل، در و پنجره‌های اُرُسی که به زیبایی نور خورشید را با رنگ‌های زیبا به داخل اتاق‌ها با سبک پهلوی و قاجاریه منعکس کرده بود و دالان ورودی و ایوان اقامتگاه که پُر بود از اشیای عتیقه و تاریخی، طاق‌های ضربی و حیاطی وسیع با حوض آبی که گل‌های زیبا و رنگارنگ آفتابگردان، نسترن و داودی آن را احاطه کرده بود.

سیدرضا حسینی مدیر اقامتگاه بوم‌گردی سامن

اقامتگاه بوم‌گردی سامن؛ الهام گرفته از معماری بومی

سیدرضا تاکنون به بیش از ۲۰ شهر گردشگری ایران سفر کرده و ایده‌های نابی برای اقامتگاه بوم‌گردی خود به‌دست آورده تا بتواند فضایی دلنشین و به‌یادماندنی برای مشتاقانی که به این شهر کهن و تاریخی سفر می‌کنند، مهیا کند، مسیری که بدون شک در آن موفق عمل کرده و با حمایت‌های مسوولان مرتبط به ‌ویژه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بسیار خوش‌بین به توسعه گردشگری شهر پنهان سامن است، البته اگر کرونا بار سفر ببندد و برود.

این اقامتگاه که کاربری مسکونی داشته، از سال ۹۷ با مدیریت «سیدرضا حسینی» عملیات مرمت و احیای آن آغاز شد و پس از خرید ملک، کار زیادی برای احیای این بنا انجام داد تا به امروز که تبدیل به اقامتگاه بوم‌گری در شهر سامن شده و طبق معماری سنتی و بومی منطقه مرمت شده است.

به گفته سیدرضا تاکنون حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از سرمایه شخصی برای مرمت و احیای این اقامتگاه هزینه کرده است و بدون دریافت هیچگونه تسهیلاتی برای ۱۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

حسینی: اقامتگاه بوم‌گردی شهر پنهان سامن دارای ۱۱ اتاق است که هفت اتاق آن به سبک دوران پهلوی با تیرهای چوبی و چهار اتاق به سبک دوران قاجار با طاق ضربی است و هر اتاق به نام مناطق کشاورزی و قنوات سامن نام‌گذاری شده است.

وی که با خوشرویی و آرامشی خاص پذیرای خبرنگاران بود، صنعت گردشگری را شاخصه‌ای مهم در رونق اقتصادی و توسعه دانست و گفت: با تمام وجود در این حوزه تلاش می‌کنم تا سامن که دارای استعدادها و ظرفیت‌های فراوانی است، به شهر گردشگری تبدیل شود.

حسینی که توسعه مراحل بعدی اقامتگاه بوم‌گردی شهر پنهان سامن را در سر می‌پروراند، بیان کرد: این اقامتگاه دارای ۱۱ اتاق است که هفت اتاق آن به سبک دوران پهلوی با تیرهای چوبی و چهار اتاق به سبک دوران قاجار با طاق ضربی است و هر اتاق به نام مزارع کشاورزی و قنوات سامن نام‌گذاری شده است.

اقامتگاه بوم‌گردی سامن دارای موزه، چای‌خانه، مطبخ، رستوران، خشک‌شویی و نانوایی به سبک قدیمی است و تمام اتاق‌های آن دارای فرش‌های قدیمی و گلیم و چیدمان آن به سبک سنتی و هر کدام مجهز به سرویس بهداشتی است.

به گفته سیدرضا حسینی این اقامتگاه ظرفیت اسکان ۵۰ نفر را دارد و مشکلی برای اقامت مسافران و گردشگران و حتی مهمانی‌ها و جشن‌های چند ساعته ندارد، غذا نیز طبق سفارش مشتریان و به صورت سنتی و محلی سِرو می‌شود.

اقامتگاه بوم گردی سامن

حمام خزینه؛ طرح توسعه اقامتگاه سامن

وی در صدد است در مرحله دوم حمّام خزینه را به سبک قدیمی و البته طبق استانداردها و به طور کامل بهداشتی در این مجموعه اجرا کند که بدون شک برای گردشگران قابل توجه و جذاب خواهد بود.

اقامتگاه بوم‌گردی شهر پنهان سامن حالا با تمام شکوه و جلالش منتظر ورود وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است تا با دستان «علی‌اصغر مونسان» افتتاح شود، البته مسوولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان قول بهره‌برداری این اقامتگاه را در هفته گردشگری داده‌اند که از ششم مهر آغاز می‌شود.

در حال حاضر بیش از ۳۰ اقامتگاه بوم‌گردی در سطح استان همدان ایجاد شده و طبق گزارش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر، اقامتگاه بوم‌گردی سامن سومین اقامتگاه فعال این شهرستان بعد از روستای هدف گردشگری مانیزان و روستای داویجان است و حدود سه اقامتگاه بوم‌گردی دیگر نیز در روستاهایی همچون علی‌آباد دمق، مانیزان و آشمیزان با کسب مجوز اولیه، منتظر اخذ تسهیلات مورد نیاز برای راه‌اندازی هستند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با اشاره به ظرفیت‌های ویژه این شهرستان در ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی ملایر به بیش از ۶ مورد می‌رسد و امیدواریم شاهد ورود علاقه‌مندان بیشتری به این حوزه باشیم.

ابراهیم جلیلی اقامتگاه بوم‌گردی سامن را در استان بی‌نظیر دانست و اظهار داشت: مدیر این اقامتگاه از حدود ۲۰ شهر ایران برای راه‌اندازی این اقامتگاه ایده گرفته و به عنوان یک اقامتگاه تبدیلی، همزمان با هفته گردشگری با حضور یکی از مسوولان کشوری افتتاح می‌شود.

اقامتگاه بوم گردی شهر سامن

ایجاد اقامتگاه چادری در ارگ نوشیجان

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بیشتر تمرکز ما روی صنایع دستی و گردشگری بود گفت: با جهانی شدن مبلمان منبت ملایر به هدفمان در حوزه صنایع دستی رسیدیم و پیشرفت خوبی در این حوزه داشتیم.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: از ابتدای امسال مثلثی از حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تعریف کردیم که از شهر زیرزمینی سامن، درّه جوزان، گوراب، تا سد کلان، یخدان میرفتاح، منطقه حفاظت شده لشگردَر و ارگ باستانی نوشیجان است.

جلیلی با بیان اینکه با اخذ اعتبار مورد نیاز منتظر افتتاح مرحله نخست گردشگری دستکند سامن هستیم گفت: سد کلان ملایر یکی از گوشه‌های این مثلث گردشگری است که توسط یکی از سرمایه‌گذاران ملایری مجتمع اقامتی و تفریحی خوبی با ۱۱ سوئیت در این مسیر احداث شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر: از ابتدای امسال مثلثی از میراث فرهنگی و گردشگری تعریف کردیم که از شهر زیرزمینی سامن، درّه جوزان، گوراب، تا سد کلان، یخدان میرفتاح، منطقه حفاظت شده لشگردَر و ارگ باستانی نوشیجان است و همدیگر را به هم وصل می‌کنند.

وی ارگ باستانی نوشیجان را نیز اثر منحصر به فرد گردشگری جهان دانست که دارای ۱۰ مورد از اولین‌ها در دنیا است و ثبت جهانی این اثر از اولویت‌های میراث فرهنگی است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با اشاره به وجود اقامتگاه‌های رو زمینی، زیرزمینی و چادری برای جذب گردشگر ادامه داد: اقامتگاه زیرزمینی ملایر دستکند سامن و اقامتگاه‌ رو زمینی، اقامتگاه‌های بوم‌گردی که در حال توسعه است و برای اقامتگاه چادری نیز در صدد ایجاد چنین فضایی در تپه نوشیجان هستیم.

جلیلی با تاکید بر اینکه دستکند سامن این مثلث گردشگری را به هم وصل می‌کند اظهار داشت: ملایر آینده خوبی را در حوزه گردشگری دارد و از سرمایه‌گذاران در این حوزه استقبال می‌کنیم.

وی ظرفیت ملایر را در ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی مستعد دانست و گفت: باید همچون صنعت مبل و منبت، نظر مسوولان را نیز در حوزه گردشگری جلب کنیم تا بتوانیم در این حوزه به اهداف مد نظر و انقلابی شگرف در این زمینه برسیم.

اقامتگاه بوم‌گردی شهر پنهان سامن در کنار دیگر خانه‌های بوم‌گردی این شهرستان در بهترین روستاهای هدف گردشگری، احساس یک زندگی خوب و بی‌دغدغه و به‌دور از هیاهوی شهرنشینی را برای کسانی‌که به دنبال آرامش و استفاده از فضایی بکر و جاذبه‌های طبیعی هستند، ایجاد می‌کند، لحظه‌های خوش گردشگری که در کنار بازدید از دستکند سامن، شهری زیرزمینی با قدمتی بیش از سه هزار سال تکمیل خواهد شد.

برج خانقلی، مقبره سام و هام، حمام قدیمی روستای علمدار، قنات‌های جذاب شهر سامن، باغ‌های گردو، کارگاه‌های تولید خیارشور، امامزاده ابراهیم(ع) روستای طجر سامن و مجموعه تفریحی و توریستی مصلی سامن از دیگر جاذبه‌های این شهر کهن است که برای هر مسافر و گردشگری جذاب و دیدنی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha