رفع مشکل نیروگاه زباله‌سوز ساری نیازمند اهتمام بیشتر مسئولان است

ساری - ایرنا - رییس سازمان بازرسی کل کشور، رفع مشکل نیروگاه زباله سوزی ساری را نیازمند اهتمام بیشتر مسئولان دستگاه‌‍های اجرایی ذیربط دانست و گفت: بی شک از تمام ظرفیت‌ها و امکانات برای تحقق این مهم به شکل مطلوب استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان روز یکشنبه در جریان بازدید از نیروگاه زباله سوز ساری بر لزوم فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز برای تکمیل و بهره برداری این نیروگاه تاکید کرد و افزود: بحث دفن و دفع بهداشتی زباله در استان‌های شمالی کشور از جمله در مازندران از مباحث مهم در حفظ محیط زیست است و باید به این مهم توجه اساسی شود.

وی ظرفیت نیروگاه زباله سوزی ساری را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در شرایطی که پیمانکار و سرمایه‌گذاری این طرح از هیچ تلاش و کوششی برای راه‌اندازی این نیروگاه دریغ نمی‌کنند، مسئولان نیز باید با رفع موانع موجود و تسهیل‌گری، زمینه تکمیل این طرح بزرگ صنعتی را در مازندران فراهم کنند.

وی با بیان اینکه نیروگاه زباله سوز ساری ظرفیت این را دارد که از دیگر زباله‌های شهرهای همجوار نیز استفاده کند و با بازیافت آن علاوه بر حفظ محیط زیست به تولید صنعت برق کشور نیز کمک زیادی کند، توضیح داد : برای رفع مشکل این نیروگاه، سازمان بازرسی کل کشور به طور جدی ورود پیدا کرد و راهکاره‌های اساسی نیز برای رفع مشکلات فراروی این واحد تولیدی ارایه شده است که امیدوارم با همراهی و کمک دیگر مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط، موانع پیش‌رو در کمترین زمان رفع شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: پیمانکار این زحر قول داد که پس از تکمیل بنای نیروگاه زباله سوز ساری، نسبت به نصب تجهیزات مورد نیاز اقدام تا این طرح ظرف ۶ ماه آینده تکمیل و بهره‌برداری شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشان با اشاره به اینکه نیروگاه زباله سوز ساری بنا به اظهارات پیمانکار و سرمایه‌گذار هم‌اکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۸۵ درصد تجهیزات مورد نیاز آن نیز خریداری شده است، افزود: رفع مشکل حقوقی این نیروگاه باید در اولویت کاری مسوولان باشد و سازمان بازرسی نیز آماده هرگونه همکاری در این زمینه است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران نیز پیش‌تر گفته بود که دولت امسال در مجموع یکهزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری اختصاص داده است و این طرح برای تکمیل و بهره برداری مشکل بودجه‌ای ندارد.

مفید غلامی‌راد افزود: ۶۰۰ میلیارد ریال از این مبلغ امسال از محل تبصره ۱۹ قانون بودجه برای تکمیل این نیروگاه اختصاص یافته است.

تبصره ۱۹ قانون بوجه به دولت اجازه می دهد دستگاه های اجرایی را مکلف کند تا از محل منابع بودجه کل کشور و دارایی‌های خود تمهیدات لازم را برای اجرای طرح‌ جدید، نیمه‌تمام و آماده ‌بهره‌برداری و در حال بهره‌برداری از طریق انعقاد قرارداد واگذاری و یا مشارکت با بخش های خصوصی، تعاونی و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اولویت بخش های خصوصی و تعاونی فراهم کنند. بر همین اساس هم دستگاه های اجرایی اجازه دارند تا ۱۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خود را در قالب یارانه سود، وجوه اداره‌شده و یا کمک بلاعوض برای این طرح ها اختصاص دهند.

اختصاص کمک ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت در سال جاری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت که ۵۰۰ میلیارد ریال هم امسال از محل سفر رییس سازمان برنامه و بودجه و معاون رییس جمهوری به مازندران به نیروگه زباله سوز ساری اختصاص یافت.

غلامی راد افزود: ۵۴۰ میلیارد ریال بقیه اعتباری که سال جاری به نیروگاه زباله سوز ساری اختصاص یافته از سایر کانال های قانونی مانند کمک دولت برای حل معضل پسماند استان های شمالی تامین شده است. 

وی افزود: دولت با تمام تنگناهای مالی ، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری را به طور کامل تامین کرده است و اکنون شهرداری و سازمان پسماند مازندران باید به تعهدشان برای تکمیل طرح عمل کنند تا نیروگاه بموقع به بهره برداری برسد.

غلامی راد گفت : با وجود این که دولت از لحاظ قانونی وظیفه ای برای تامین اعتبارات مورد نیاز برای ساخت نیروگاه زباله سوز و بویژه کمک به شهرداری ها ندارد، اعتبار خوبی در ۲ سال گذشته برای این امر به استان مازندران اختصاص داده شد.

دکتر محمدباقر نوبخت مرداد امسال به مازندران سفر کرد و پس از بازدید از نیروگاه زباله سوز ساری ، برای تامین اعتبارات مورد نیاز آن به شرط تکمیل و بهره برداری تا پیش از پایان عمر دولت دوازدهم اعلام آمادگی کرد. دولت طی ۲ سال اخیر برای حوزه پسماند مازندران بیش از سه هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد.

ساخت نیروگاه زباله سوز ساری به عنوان مهم ترین پروژه زیست محیطی مازندران سال ۸۸ شروع شد ، ولی وجود اختلاف نظر در انتخاب محل ، نگرانی های زیست محیطی و تامین نشدن بودجه مورد نیاز سبب شد تا در مرحله کلنگ زنی باقی بماند.

روند ساخت این نیروگاه طی ۲ سال اخیر با پیگیری های فشرده استانی شدت گرفت و آخرین بار تابستان امسال معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه برای اطمینان از تکمیل و بهره برداری بموقع از این پروژه بازدید کرد و اعتبارات درخواستی مورد نیاز را هم تخصیص داد.

حجت‌الاسلام رییسی رییس قوه قضاییه صبح امروز در رای هیاتی با هدف بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی و شرکت در جلسه شورای اداری استان به مازندران سفر کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha