به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس پاکستان روز سه شنبه از تاسیس پلتفورم همکاری اطلاعات صنعتی و کشاورزی چین- پاکستان خبر داد و نوشت: بخش کشاورزی در پاکستان با وجود اثرات منفی ویروس کرونا تاکنون تاب آوری و سازگاری خوبی از خود نشان داده و رشدی ۲۶ درصدی داشته است که ۰.۵۸ درصد بالاتر از سال گذشته بوده است.
براساس این گزارش، بخش کشاورزی با سهم ۱۹ درصد در تولید ناخالص داخلی (GDP)، ۳۶ درصد کل نیروی کار و ۲۰ درصد صادرات کشور، بزرگترین بخش اقتصادی این کشور است. این بخش همچنین تامین کننده مواد خام برای اکثر بخش های تولیدی است. محصولات کشاورزی مهم پاکستان شامل گندم، برنج، ذرت و پنبه است که ۴۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را دربر می گیرد.
این گزارش دلیل افزایش محصولات کشاورزی را در سال جاری دسترسی به آب و افزایش استفاده از کودهای کشاورزی عنوان کرده و افزود: بررسی ها نشان می دهد تا سال ۲۰۲۹ تولید پنبه، گندم، برنج، ذرت و شکر به ترتیب ۲۶ درصد، ۲۰ درصد، ۱۸ درصد، ۲۵ درصد و ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.
به علاوه پاکستان یکی از ۱۲ کشور بزرگ تولیدکننده مرکبات با تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن است و از سال ۲۰۰۴ انتظار رشد ۲ درصدی در نرخ رشد مرکب سالانه داشته است. در ۶ سال گذشته صادرات مرکبات ۴.۴ درصد رشد داشته که عمدتا به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، روسیه و افغانستان صادر شده اند.
پاکستان در حال تقویت بخش کشاورزی خود با استفاده از فناوری های مدرن و متخصصانی در زمینه کشاورزی و نیز دیجیتالی است. ۲۵ تا ۵۰ درصد مزارع این کشور با استفاده از هوش مصنوعی در مرحله سرمایه گذاری دقیق برای تقویت محصولات قرار گرفته است.
گفته می شود پاکستان کشور مصرف کننده گوشت قرمز است و با افزایش سطح بهداشت عمومی و رشد طبقه متوسط انتظار می رود رشد بیشتری در این زمینه به وجود آید و تا سال ۲۰۲۹ تولید و مصرف گوشت در این کشور تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.
این درحالی است که در پی منع و تحریم صادرات گوشت از استرالیا روندی تقاضای گوشت از چین به پاکستان رو به افزایش داشته است. دام و طیور حدود ۱۱.۷ درصد سهم تولید ناخالص داخلی و ۶۰.۶ درصد از کل ارزش افزوده در کشاورزی را به خود اختصاص می دهد. پاکستان رتبه دومین گله ها بوفالو، هفتمین گله های گاو، چهارمین گله های بز و دوازدهمین گله های گوسفند جهان را دارد.
در پایان این گزارش آمده است: مرحله دوم اصلاحات توافقنامه تجارت آزاد ( CPTFA) میان چین و پاکستان می تواند موجب گسترده شدن دسترسی بازار برای اقتصاد هر دو کشور با حذف تعرفه های مشخص شده جدید شود. پاکستان می تواند از افزایش واردات چین و انتقال تدریجی از طریق ارزش افزوده در بخش کشاورزی بهره ببرد.
از آنجا که کریدور اقتصادی چین- پاکستان (سی پک) در فاز دوم با تمرکز بر همکاری صنعتی فرصت های بیشتری برای سرمایه گذاران به وجود می آورد، وزارت امنیت غذا و تحقیقات ملی پاکستان (MNFSR) در سال ۲۰۱۸ در گزارش ِ سیاست امنیت غذای خود ۹ منطقه در حال رشد در کریدور اقتصادی چین- پاکستان را در نظر گرفت تا زیرساخت هایشان را با نوآوری، کارآفرینی و همکاری توسعه دهد.
پاکستان یکی از کشورهایی است که چین در نظر دارد انبارهای نگهداری و بخش های فرآوری اش را در آن بسازد و این موضوع کمکی بزرگ به کم کردن دور ریز محصولات ِپس از برداشت می کند و برای هر دو کشور منافع مشترک اقتصادی خواهد داشت. پاکستان تنها امکاناتِ انبارسازی برای یک سوم محصولات سفارشی خود را دارد.
نظر شما