برنامه درسی مدرسه تلویزیونی در ایام نوروز پخش نمی‌شود

تهران- ایرنا- رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صدا و سیما گفت: برنامه‌های درسی مدرسه تلویزیونی ایران در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ پخش نمی‌شود تا دانش‌آموزان از بودن در کنار خانواده بهره‌مند شوند.

محمدرضا سیفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این باره افزود: همچنین اعلام شده است که در ایام نوروز برنامه درسی برای دانش آموزان در شبکه شاد هم پخش نشود تا پس از یک وقفه کوتاه مدت دوباره برنامه درسی دانش آموزان شروع به کار کند.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش سال گذشته هم در برنامه‌های درسی دانش‌آموزان یک تغییر رویکرد داشت و برنامه‌ها را مبتنی بر آداب زندگی و مهارت‌های اجتماعی پخش می‌کرد.

رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صدا و سیما با بیان اینکه برنامه‌های دانش آموزی در ایام نوروز به صورت تلفیقی کار می‌شود، گفت: برنامه‌ها به‌گونه‌ای بود که براساس دروس پایه مهارت‌های زندگی هم به دانش آموزان آموزش داده می‌شد.

وی اعلام کرد: تعداد معلمان آموزش ابتدایی در مدرسه تلویزیونی بیش از ۵۰ نفر است.

به گزارش ایرنا، مدارس و مراکز آموزشی کشور از اسفند ماه سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، اما وزارت آموزش و پرورش با شعار "آموزش تعطیل نیست" مدرسه تلویزیونی را به منظور تداوم آموزش راه اندازی کرد.

معاونت‌های مختلف آموزش و پرورش تقریبا پس از گذشت چند روز از تعطیلی مدارس با انتشار یک فراخوان از معلمان داوطلب درخواست کردند که برای همکاری و تدریس در مدرسه تلویزیونی اعلام آمادگی کنند و در نهایت مدرسه تلویزیونی از همان اسفند ماه سال ۹۸ فعالیت خود را در پایه‌های تحصیلی متفاوت آغاز کرد.

هرچند نقدهایی مانند تعامل نداشتن دانش‌آموز و معلم و کم بودن زمان تدریس برای آموزش در مدرسه تلویزیونی وجود دارد، اما بیشتر کارشناسان و مسوولان آموزش و پرورش معتقدند  این شیوه آموزش به دلیل دسترسی آسان به تلویزیون می‌تواند راهی برای تحقق عدالت آموزشی در کشور باشد. چراکه به واسطه مدرسه تلویزیونی دانش‌آموزان عشایر و روستایی هم می‌توانند از تدریس برترین معلمان بهره‌مند شوند.

طرح خوانا به مدرسه تلویزیونی تسری یابد

سیفی همچنین درباره پخش طرح تحولی خوانا در تلویزیون خاطرنشان کرد: برنامه خوانا یک طرح تحول‌آفرین است که توسط معاونت آموزش ابتدایی برای گروهی از دانش‌آموزان در مدارس سراسر کشور اجرایی می‌شود.

وی افزود: امید است که این برنامه تحولی خوانا به پخش در تلویزیون هم تسری پیدا کند و در تلویزیون هم ساعاتی به این برنامه اختصاص داده شود.

به گزارش ایرنا، هر یک از معاونت های وزارت آموزش و پرورش در راستای اجرای اهداف سند تحول بنیادین بسته های تحولی را تدوین کردند که در این میان ۲۵ برنامه تحولی طراحی شد.  طرح خوانا بسته تحولی معاونت آموزش ابتدایی محسوب می شود.

مسوولان وزارت آموزش و پرورش و برخی از کارشناسان آموزشی معتقدند بسته تحولی خوانا در دوره ابتدایی با توجه به اینکه بهترین دوران برای تعمیق و اثربخشی آموزش مهارت های چهارگانه زبانی و زندگی، دوران کودکی است، انتخاب شده تا با اجرای آن علاوه بر پرداختن به دغدغه اساسی موجود که آموزش مهارت های پایه خواندن، نوشتن و آداب زندگی، می توان شاهد اجرای یکی از برنامه های سند تحول بنیادین در مدارس هم بود.

هدف از اجرای بسته تحولی خوانا تلفیق مهارت‌های زندگی شامل ادب، جرات ورزی و مسوولیت پذیری در مهارت‌های پایه خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت‌ کردن است.

بسته تحولی خوانا از ابتدای دی ماه وارد مرحله سوم یعنی اجرا در مدارس شد و درحال حاضر پنج درصد مدارس تحت پوشش این طرح هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha