روز جهانی سندروم دان فرصتی برای احترام به این عزیزان است

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش در پیام توییتری خود نوشت: روز جهانی سندروم دان فرصت مغتنمی است تا با ارتقاء افکار عمومی و درنگ در تفاوت ها، به حقوق و توانایی این عزیزان احترام بگذاریم و رفتار دوستانه آنها را ارج نهیم.

«محسن حاجی میرزایی»در این پیام توییتری تاکید کرد که  با گرامی داشت این روز خود را در قبال ایشان و خانواده‌های محترم متعهد می‌دانیم.

بیست و یکم ماه مارس مصادف با اول فروردین ماه، روز جهانی سندرم داون نام گرفته است. سندرم داون که در گذشته مونگولیسم نیز نامیده می‌شد، یک بیماری ژنتیکی است که به دلیل حضور تمام یا بخشی از یک کروموزم اضافی در جفت کروموزم بیست و یک به وجود می‌آید.

نام این سندرم از نام یک پزشک انگلیسی به نام جان لانگدان داون گرفته شده ‌است که برای اولین بار این سندرم را توصیف کرد و این بیماری دارای علایم مختلف از جمله  ناهنجاری‌های عمده و یا خفیف در ساختار یا عملکرد ارگان‌ها می‌باشد.

از جمله علایم عمده و زودرس که در تقریباً همه بیماران مشاهده می‌شود وجود مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تاخیر رشد و نمو می‌باشد. افراد مبتلا به سندرم داون توان ذهنی پایین تر از حد میانگین دارند و به طور معمول دچار ناتوانی ذهنی خفیف تا متوسط هستند. تعداد کمی از مبتلایان به سندرم داون دچار ناتوانی شدید ذهنی هستند.

متوسط میزان بروز این سندرم  بین یک در ششصد تا یک در هزار مورد از تولد نوزادان زنده گزارش شده ‌است که این میزان در مادران جوان کمتر و با افزایش سن مادر بیشتر میشود. با این وجود در حدود دو سوم مبتلایان به سندرم داون از مادران زیر ۳۵ سال متولد می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha